Klaus Iohannis a vorbit despre campania de vaccinare la care toți românii vor lua parte, atunci când remediul va ajunge și în România.
Klaus Iohannis a făcut declarații cu privire la vaccinul care va fi disponibil chiar de anul acesta, din luna decembrie.
Klaus Iohannis, despre vaccinul anti-COVID-19
În următoarea perioadă în România va avea loc campania de vaccinare. Klaus Iohannis a vorbit despre categoriile de cetățeni care vor beneficia prima dată de remediul împotriva coronavirus.
Citeste si: Klaus Iohannis, despre carantină în București: "Nu este suficient..."
„Vaccinarea este o prioritate 0 pentru toata lumea, cercetătorii încearcă să ne ajute să ieșim din această situație. Vaccinul a devenit singura noastră speranță de a reveni la o viață normală. La început au existat foarte multe incertitudini. Vaccinurile s-au transformat în certitudine, întrezărim optimism, ieșirea din această criză medicală de proporții. Trebuie să avem răbdare, să respectăm măsurile de protecție aflate în vigoare, pentru că evoluția de la noi din țară rămâne una deosebit de îngrijorătoare.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
”Începând din primul trimestru al anului 2021, nu vom avea toate zonele de la început, vom avea doze în tranșe, vom începe cu vaccinarea întregului personal medical, după care se va elabora după o schemă, cu persoanele din prima linie, lucrătorii esențiali, persoanele care sunt expuse la această boală”, a mai spus Klaus Iohannis.
Citeste si: Klaus Iohannis, despre măsurile de restricție: "Pe primul loc este sănătatea românilor"
De asemenea, Ludovic Orban a spus că vaccinul nu va fi obligatoriu.
"Nu putem obliga oamenii să se vaccineze. Vaccinarea va fi opțională, vom face o campanie de informare cu privire la beneficiile vaccinării. Vaccinul poate fi soluția pentru combatarea pandemiei", a declarat Ludovic Orban.
Cât despre redeschiderea școlilor, Ludovic Orban a făcut declarații:
„Până la o scădere semnificativă a numărului de infectări, învățământul se va desfășura online. Am fost criticați și când le-am păstrat deschise și când le-am închis. Aproape toate țările care au păstrat deschise școlile, între timp le-au închis. Sigur că elevii nu dezvoltă forme severe, în școală riscul de transmitere e mai mic, dar deschiderea școlilor presupune aglomerație, o serie de alte activități legate de mersul la școală, care cresc riscul epidemiologic.