La cât timp se schimbă ghivecele florilor din casă. Multe persoane fac această greșeală

La cât timp se schimbă ghivecele florilor din casă. Multe persoane fac această greșeală
La cât timp se schimbă ghivecele florilor din casă. Multe persoane fac această greșeală

Prezența plantelor în interiorul locuinței este un element esențial pentru mulți dintre noi. Acestea nu doar aduc un strop de culoare și viață în apartament, dar pot și să creeze o atmosferă plăcută și reconfortantă.

Pentru a ne bucura de flori frumoase și sănătoase, este important să fim atenți la necesitățile lor, iar un aspect crucial este schimbarea ghivecelor din când în când.

Citește și: Ce se va întâmpla dacă adaugi în ghiveciul cu flori coji de ceapă. Rezultatele trucului sunt uimitoare

Când trebuie schimbat ghiveciul

Atunci când adăugăm o nouă plantă în casa noastră, devine esențial să obținem cât mai multe informații despre specia respectivă.

Aceasta ne ajută să înțelegem cerințele sale specifice, inclusiv momentul optim pentru a schimba ghiveciul.

Diversitatea plantelor implică o variație în ritmul de creștere și în necesitățile de replantare. Anumite plante vor crește mai rapid și vor necesita înlocuirea ghivecelor în fiecare an pentru a-și menține dezvoltarea sănătoasă. Pe de altă parte, există și plante care pot rămâne în aceleași ghivece timp de 4 sau 5 ani, în funcție de ritmul lor de creștere specific și cerințele speciei.

Decizia de a schimba ghivecele trebuie luată în considerare individual, ținând cont de fiecare plantă în parte și de nevoile sale unice.

Cum îți poți da seama că ghiveciul plantei trebuie schimbat

Totuși, există semnale specifice care ne pot indica necesitatea de a schimba ghiveciul plantei. Atunci când observăm că solul s-a uscat și se desprinde de marginea ghiveciului, acesta devine un indicator clar că este momentul pentru o înlocuire.

Această situație indică faptul că planta a crescut în dimensiuni și a dezvoltat un sistem de rădăcini mai mare, care a epuizat resursele de sol din ghiveciul actual. Schimbarea ghiveciului va oferi rădăcinilor spațiul necesar pentru a crește și a se hrăni corespunzător.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Un alt indiciu important că planta are nevoie de un ghiveci nou se referă la lungimea rădăcinilor sale.

Acestea pot crește într-atât de mult încât încep să iasă prin orificiile de aerisire de la partea de jos a ghiveciului. În unele cazuri, rădăcinile prea lungi pot chiar să ajungă la suprafața solului.

Ce plante se mulțumesc cu ghivece mic

Dacă te afli în etapa inițială a pasiunii pentru grădinărit, dar simți dorința de a avea grijă de o plantă, există o soluție potrivită pentru tine.

Poți opta pentru plantele care prosperă în ghivece de dimensiuni mici.

Violetele africane.

Aloe.

Crinii amaryllis.

Asparagus.

Cactusul de Crăciun sau Crăciunița.

Ficusul.

Hoya.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Planta de jad.

Crinul păcii.

Planta paianjen.

Orhideele.

Citește și: De ce trebuie femeile să pună ulei de tămâie sub limbă. Numeroasele beneficii pe care acest ritual le are pentru organismul nostru

 

 



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Despre extensii de păr. Secretul ascuns din spatele look-urilor fabuloase!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies