Pomelo este un fruct consumat de foarte multă lume, dar puțini știu ce beneficii are acesta. Aflați acest lucru, dar și multe altele, din rândurile următoare.
Nenumărate modalități de a consuma Pomelo, numai pentru a beneficia de atâtea lucruri bune aduse organismului nostru.
Ce este Pomelo
Pomelo este un fruct din categoria citricelor, care este de mai mari dimensiuni, ajungând câteodată să semene cu un pepene galben. Se cultivă în Taiwan, India, Malaesia, Indonesia, Noua Guinee, dar și în zonele calde ale Americii.
Coaja este de obicei galben-verzuie sau chiar corai, moale și groasă. Din aceasta se poate prepara marmeladă. Pulpa fructului este galbenă, iar câteodată și roz sau roșu. Gustul este asemănător cu un grapefruit, dar dulce. Greutatea maximă la care poate ajunge este de 2 kg.
Citeste si: CITEȘTE: Alimente care îți dau senzația de sațietate
La ce este bun Pomelo
Pomelo este un fruct foarte benefic pentru organism, dacă este consumat. Pe lângă vitaminele pe care le conține (B1, B2, B3, B5, B9 și P), ne oferă și luteină, betacaroten, potasiu, fier, magneziu, proteine, carbohidrați și calciu. Vitamina C ocupă un sfert din întregul fruct.
Chiar dacă de cele mai multe ori, după ce curățăm pomelo, tindem să aruncăm coaja, este bine de știut că o putem folosi și pe aceasta, pentru a trata rănile pielii.
Fructul în sine, poate să fie consumat pentru a ajuta la prevenirea și tratarea răcelilor și a gripelor. În același timp, consumul de pomelo stimulează sistemul imunitar și poate ajuta chiar în cazul în care suferiți de anumite boli, precum cancer, boli ale aparatului circulator, varice, hemoroizi, dureri de articulații. Iar mai mult decât atât, pomelo are proprietăți diuretice ajutând chiar la tratarea obezității, dar este și un stimulator digestiv perfect.Pe lângă toate aceste beneficii, pomelo cam de aproximativ 100 de g, conține cu până la 38 de calorii, ceea ce înseamnă că ajută la arderea grăsimilor. Puteți consuma și suc de pomelo, ajutând astfel la digestie.
Coaja de la pomelo conține bioflavonoizi eficienți în stoparea cancerului mamar, datorită faptului că elimină excesul de estrogen care se află în organism.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: CITEȘTE: La ce este bună untura de bursuc
Alte beneficiile ale consumului de Pomelo
- Vă poate reduce stresul și oboseala pe care o simțiți după o zi lungă.
- Poate ajuta chiar la scăderea posibilității de a vă apărea carii.
- Datorită acestuia, rezistența oaselor se va întări și va tonifica vasele capilare.
- Contribuie la reducerea considerabilă a colesterolului.
- Absoarbe chiar și fierul din intestin.
- Iar nu în ultimul rând, vă ajută să eliminați toxinele din organism.
Citeste si: CITEȘTE: Dieta de slăbit 10 kg în 7 zile. Cum topești rapid kilogramele în plus
Cum se consumă Pomelo
Acest fruct, pomelo, poate să fie consumat și crud, exact așa cum este, dar și în combinație cu alte fructe precum ananas, mango sau cocos. Chiar dacă nu știați, îl puteți combina chiar și cu legume, nu doar cu alte fructe.
Aceste legume pot fi morcovi, ridichii sau ceapă verde.Dacă alegeți să consumați suc de pomelo, ar fi bine să îl consumați imediat după ce l-ați preparat. Se recomandă să îl beți dimineața, la micul dejun, pentru a stimula sistemul imunitar. Activează acidul folic și ajută în echilibrarea efectului acidifiant, în ceea ce privește carnea sau pastele făinoase.
Rețete de suc de Pomelo
În prima rețetă este nevoie să stoarceți pulpa de pomelo, pentru a avea acea zeamă. Apoi o amestecați (zeama), cu tot cu pulpa zdrobită, cu apă, puțin bicarbonat și puțin zahăr. Iar rețeta este gata! Puteți consuma acest suc pentru rehidratare.
În a două rețetă, trebuie să lăsați fructul câteva ore la temperatura camerei, apoi să-l decojiți, tăiați cuburi și puteți face un suc obișnuit cu pulpa de la fruct. Adăugați și o linguriță de miere, apoi amestecați și sucul este gata!
Citeste si: DESCOPERĂ: Dieta cu IAURT. Slăbește 1 kg pe zi
Rețeta de cheesecake cu Pomelo
Ingrediente
Biscuiți de cacao (300 g), unt (200 g), mascarpone (500 g), smântână pentru frișcă (400 g), gelatină (un plic), zahăr pudră (150 g), pomelo (jumătate de bucată) și tort gelle transparent (un plic).
Mod de preparare
Mărunțiți biscuiții folosind un robot de bucătărie sau ii puteți fărâmița cu mâna. Se adaugă peste aceștia untul topit și se amestecă până intră în biscuiți. Rezultatul se așază și se presează într-o formă rotundă de tort sau tartă (care are pereții detașabili). Înainte, tapetați cu unt, apoi adăugați conținutul și lăsați la frigider aproximativ 30 de minute.
Pentru cremă, adăugați într-un vas, crema mascarpone, adăugați zahărul pudră și smântâna de frișcă și mixați toate aceste ingrediente. Preparați gelatina urmărind cu atenție indicațiile de pe plic, apoi adăugați peste crema de brânză. Amestecați până se încorporează și turnați tot peste blatul de biscuiți răcit.
Curățați Pomelo de coajă și cât puteți de mult, de pielița albă, apoi tăiați-l feliuțe. Le așezați peste prăjitura cu crema întărită și se pune iar la frigider timp de 10 minute. Gelatina pentru topping, la fel, se prepară urmărind cu atenție instrucțiunile de pe plic, iar apoi după ce s-a răcit puțin, îl turnați peste prăjitură.
Timp de 4 ore mai țineți cheesecake-ul la frigider sau peste noapte, iar apoi este gata de servire!
Citeste si: CITEȘTE: Dietă cu supă de varză. Cum slăbești 5-6 kg în 7 zile