La ce este bună untura de bursuc. Ce fel de proprietăţi are această untură?

la ce este buna unura de bursuc
La ce este bună untura de bursuc. Ce fel de proprietăţi are această untură?

Chiar dacă nu știai până în acest moment, untura de bursuc aduce lucruri pozitive organismului nostru. Află care sunt beneficiile acestei grăsimi.

Din categoria produselor naturiste, face parte și untura de bursuc. Este folosită atât pentru a trata din interior, pentru a ajunge în organismul nostru și a ne preveni de diverse boli, dar și în exterior, pentru aspectul fizic sau alte astfel de lucruri.

 

Proprietățile unturii de bursuc

În ceea ce privește untura de bursuc și proprietățile acesteia, ne pot aduce multe beneficii pentru sănătate.

Acest lucru se datorează substanțelor prețioase active care îl ajută pe bursuc în sine, să poată reuși să supraviețuiască fără apă sau mâncare, în lunile în care hibernează.

Untura de bursuc deține nenumărate vitamine, printre care și vitaminele A, E, K și cele din complexul B (B2, B3, B5, B9 și B12). În plus, vom regăsi și acizii organici, acizii grași esențiali Omega-3, Omega-6, Omega-9, micro și macroelementele.

Toate acestea la un loc, pot menține sănătatea unei persoane.

untura de bursuc crema

Citeste si: DESCOPERĂ: Dieta cu CARTOFI de 5 ZILE. Slăbește 4 kg în 5 zile

 

Beneficiile unturii de bursuc

Untura de bursuc  are proprietăți antiinflamatorii, antioxidante și totodată chiar și de consolidare a sistemului imunitar.

Acest lucru se datorează faptului că este bogată în substanțe active.

În cazul în care îți dorești să-ți accelerezi metabolismul, îți recomandăm untura de bursuc, la fel și dacă se întâmplă să ai anumite leziuni deschise, te poți masa în respectivele zone, pentru ca rănile să se cicatrizeze și să se vindece mai rapid.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Această untură de bursuc este benefică pentru a preveni cancerul, dar și pentru a trata varicele și hemoroizii. Dacă vă doriți să creșteți fertilitatea și echilibrul nivelului hormonal din corp, se recomandă și în acest caz, untura de bursuc.

Folosește untura de bursuc pentru a-ți îmbunătăți structura firului de păr, dacă acesta cade, dar și pentru a-ți întări unghiile, pentru a nu se mai rupe atât de des.

untura de bursuc unguent

Citeste si: DESCOPERĂ: Dieta cu IAURT. Slăbește 1 kg pe zi

 

Alte beneficii datorită unturii de bursuc

Dacă tractul tău gastro-intestinal dă peste anumite dificultăți în unele momente, untura de bursuc te poate ajuta. Dar nu doar în problemele digestive, ci și în cele respiratorii.

Untura de bursuc poate amplifica efectul pe care tratamentele anumitor boli, îl au. Aceste boli se referă la bronșită, faringită, amigdalită, astm bronșic, tuberculoză pulmonară, laringită și multe altele.

Tulburările alimentare nu scapă nici ele, iar beneficiile unturii de bursuc sunt prezente și de această dată. Anorexia, anemia, extenuarea și malnutriția poate să fie diminuată sau prevenită datorită acestei unturi.

În ceea ce privește look-ul extern, untura de bursuc poate să stimuleze elasticitatea pielii, în același timp poate să și combată ridurile, dar și să prevină îmbătrânirea prematură.

Folosită sub formă de unguent, untura de bursuc poate să fie folosită și pentru zgârieturi, tăieturi, piele crăpată, vergeturi, arsuri sau alte răni ușoare. Se aplică un strat subțire de untură pe respectiva suprafață afectată.

În cazul în care aveți mușcături de insecte, abcese, acnee, herpes dau dermatită atopică, puteți utiliza untura de bursuc, atât intern, cât și extern.

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe cuvânt!!!!”- stirilekanald.ro

benefiii untura de bursuc

Citeste si: CITEȘTE: Dieta cu ceai de pătrunjel. Cum slabesti 5 kg în 7 zile

 

Recomandări – untură de bursuc

În cazul în care sunteți însărcinată, înainte de a utiliza această untură de bursuc, fie exterior, fie interior, ar trebui să vă consultați cu un medic specialist. Același lucru este valabil și pentru persoanele care suferă de anumite alergii.

Pentru a vă asigura că nu achiziționați un produs contrafăcut, trebuie să fiți atent la textura unturii de bursuc. Aceasta este asemănătoare cu uleiul de măsline presat la rece, culoarea fiind una alb-gălbuie, iar gustul este unul specific.

Dacă urmează să folosiți untura de bursuc doar ca unguent, se recomandă să o achiziționați în stare brută. Chiar dacă o să le găsiți la o cantitate mai mică, puteți achiziționa diverse creme care conțin untură de bursuc.

untura de bursuc

Citeste si: CITEȘTE: Ce să mănânci ca să slăbești repede și sănătos. Care sunt alimente cu cele mai puține calorii.



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

DESCOPERĂ: Dieta cu IAURT. Slăbește 1 kg pe zi

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Cristina Spătar, mărturii sfâșietoare despre moartea mamei sale: ”Îmi rupea sufletul să o văd suferind”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii" | Foto

Medicul acuzat că a amenințat un șofer, în trafic, face primele declarații. "M-am simțit amenințat. Regret enorm" Cum s-a petrecut, de fapt, incidentul


Cookies