La ce ingrediente sa fim atente atunci cand ne cumparam cosmetice

La ce ingrediente sa fim atente atunci cand ne cumparam cosmetice
La ce ingrediente sa fim atente atunci cand ne cumparam cosmetice

In medie, femeile folosesc zilnic pana la 12 produse de ingrijire personala, iar barbatii sase, ceea ce inseamna ca multe persoane sunt expuse unui numar de pana la 125 de substante chimice diferite intr-o singura zi. Pielea este cel mai mare organ al corpului si absoarbe pana la 60% dintre acestea, motiv pentru care este important sa cunoastem ingredientele din produsele pe care le folosim, mai ales ca unele dintre ele au starnit numeroase controverse de-a lungul timpului.

Parabenii. Parabenii sunt folositi la scara larga pe post de conservanti in multe produse cosmetice sau de igiena personala. „In cadrul unor teste de laborator pe animale si tesuturi s-a observat ca acestia pot produce dereglari endocrine, insa nu este clar daca au acelasi efect asupra fiintelor umane. In orice caz, in UE este permisa doar utilizarea a 2 compusi din categoria parabenilor (metilparaben si etilparaben), un numar de 5 fiind interzisi.

Parabenii pot fi intalniti in produse de machiaj, de spalare a corpului, deodorante, sampoane si produse de curatare a fetei, dar si in produse alimentare si farmaceutice”, explica doamna doctor Ana-Maria Vlad, dermatolog. „S-a incercat inlocuirea parabenilor cu alti conservanti ca metilizotiazolinona si metilcloroizotiazolinona, acestia gasindu-se in servetele umede – inclusiv cele pentru copii, lotiuni hidratante, geluri de curatare, creme de fotoprotectie. Acestia din urma s-au dovedit a fi foarte alergizanti”, atentioneaza specialistul dermatolog.

Citeste mai multe aici.
 



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Cum sa-ti induci menstruatia. Reguli simple pentru intarziere

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies