Multe persoane se confruntă cu problema kilogramelor în plus. Nu doar dieta este importantă, ci și momentul din zi în care alegi să mănânci. Află din acest articol la ce ore ar fi indicat să mănânci, pentru a pierde kilogramele în plus.
Procesul de slăbire nu se rezumă doar la ce și cât mănânci, ci și la orele la care îți iei mesele. Conform specialiștilor în nutriție, organizarea corectă a meselor poate avea un impact semnificativ asupra metabolismului și, implicit, asupra pierderii în greutate.
Importanța mic dejunului
De-a lungul timpului, nutriționiștii au subliniat importanța mic dejunului, care ar trebui să fie servit la cel mult 30-60 de minute după trezire. Mai ales pentru persoanele ce au o zi aglomerată sau își încep ziua cu activitate fizică, această masă este crucială, deoarece oferă energie pentru tot parcursul zilei.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
La ce oră ar trebui să fie ultima masă
Nicio dietă sau plan alimentar nu se potrivesc oricui, deoarece fiecare suntem diferiți. Nu doar că metabolismul este diferit, ci și stilul de viață. În cazul în care ai un stil de viață mai activ, este evident că trebuie să ai mese mai bogate în proteine. Dacă ești o persoană sedentară, este foarte important să fii și mai atent la ceea ce mănânci, dar și când. Pentru a scăpa de kilogramele în plus, un truc clasic este acela de a nu mai mânca cina. În ultimii ani, tot mai mulți nutriționiști susțin că postul intermitent este o variantă ideală nu doar pentru a slăbi, ci și pentru a avea o viață sănătoasă. Rezultatele postului intermitent apar imediat și reprezintă o modalitate destul de ușoară de a slăbi.
Conform specialiștilor de la Helthline, un studiu a demonstrat faptul că dacă alegi să ai mesele între orele 7 și 15, vei slăbi. Așadar, vei avea o pauză alimentară după-amiaza și seara, timp în care ai voie să consumi doar apă. Astfel, vei avea 8 ore în care te vei bucura de mic dejun, prânz și gustări și 16 ore în care organismul tău este într-o pauză alimentară. Ce este foarte important de menționat este că în acest interval orar contează și ceea ce mănânci, mai ales dacă vrei să slăbești. Elimină produsele ultra-procesate, foitajele, sucurile din comerț, grăsimile, produsele de tip fast-food, dar și zahărul. Cu siguranță dacă vei adopta un stil alimentar sănătos și vei mânca în acel interval orar, în două săptămâni vei vedea rezultate nu doar pe cântar, ci și în oglindă. Totuși, dacă orarul nu îți permite altfel decât să mănânci cina, alege variante mult mai puțin calorice și mai ușor de digerat, cum ar fi: o salată, somon, carne la grătar cu legume sau orez.
În cazul în care nu te trezești atât de dimineață, poți adopta oricum postul intermitent în care mesele sunt într-un interval de 8 ore, iar pauza alimentară este de 16 ore. Ce este foarte important de reținut, indiferent de ora la care te culci, este că ultima masă din zi ar trebui să fie cu minim 2 ore înainte de ora la care adormi.