La ce te ajuta sfecla rosie si de ce sa o mananci

La ce te ajuta sfecla rosie si de ce sa o mananci
La ce te ajuta sfecla rosie si de ce sa o mananci

5 motive pentru care să mănânci sfeclă roșie: proprietăți și beneficii.

5 motive pentru care să mănânci sfeclă roșie: proprietăți și beneficii. Cu siguranta ai mai citit si tu ca sfecla este o leguma foarte sanatoasa insa, probabil ca nu ai stat sa analizezi cu atentie proprietatile sale. Noi te informam acum in acest articol care sunt beneficiile sfeclei rosii, cat si care sunt motivele pentru care ar trebui sa o incluzi pe lista ta de cumparaturi.

Cele 5 beneficii ale sfeclei rosii

Sfecla rosie are un gust cu adevarat inconfundabil, care fie iti place, fie nu. In acelasi timp, este plina de multe substante bune pentru organism, cum ar fi potasiu, magneziu, fier, acid folic, proteine, vitaminele A, B6 si C, antioxidanti si fibre solubile. Are multe efecte benefice asupra sanatatii, dintre care enumeram 5, dupa cum urmeaza:

Regleaza tensiunea arteriala

Sfecla rosie are proprietatea de a scadea tensiunea arteriala, insa exista studii care arata faptul ca beneficiile ei seextind pana la tratarea bolilor cardiovasculare.

Intr-un studiu conform caruia voluntarii au fost tratati pentru tensiunecu suc de sfecla, bautura placebo si tablete de nitroglicerina, primele doua grupe au obtinut rezultate in 24 de ore. Persoanele care iau pastile ajung adesea sa consume doze tot mai mari ca sa isi regleze tensiunea, insa ar trebui sa cautesi solutii naturiste,ale caror efecte secundare sunt incomparabile cu cele ale chimicalelor. Daca agreezi gustul sucului de sfecla si ai probleme cu tensiunea marita, poti incerca sa bei zilnic cate un pahar de suc de sfecla si problemele tale se vor diminua.ca
beneficiu suplimentar, aceasta leguma scade colesterolul rau, cel responsabil de a provoca blocaje in artere si se depune pe organe, inclusiv pe inima.

Incetineste progresul dementei

Sucul de sfecla imbunatateste circulatia la nivelul creierului la oamenii mai in varsta, prin urmare, poate fi folosit pentru aincetini progresul dementei. Sfecla rosie contine nitrati care se transforma in nitriti, in interactiune cu bateriile din gura. Nitritii dilata vasele de sange din corp, ajutand astfel la cresterea fluxului de sange si, implicit, la cantitatea de oxigen care ajunge la organe, inclusiv la creier.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Ajuta sarcina

Sfecla rosie este foarte buna deoarece contine acid folic, care este esential pentru dezvoltarea normala a tesuturilor. In primele luni de sarcina, acidul folic ajuta la formarea coloanei vertebrale a fatului si poate sa previna anumite defecte genetice ale acesteia. Sfecla rosie mai contine si fier, care invinge starea de oboseala cronica specifica sarcinii.

Trebuie insa sa tii cont ca daca gatesti sfecla, aceasta isi prierde din proprietati.

Regleaza glicemia

Sfecla rosie este lipsita de grasimi si are foarte putine calorii, prin urmare poate fi consumata cu incredere de persoanele care tin la silueta. 100 de grame de sfecla contin 43 de calorii, 2 grame de proteine, 10 grame de carbohidrati si 3 grame de fibre. Sfecla are un indice glicemic mediu insa este convertita foarte lent in zaharuri.

La ce te ajuta sfecla rosie si de ce sa o mananci
La ce te ajuta sfecla rosie si de ce sa o mananci[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Sfecla rosie iti da un boost de energie

Daca simti stare de somnolenta ori lipsa de energie si nu poti avea o viata plina, atunci ar trebui sastii ca ai foarte multi aliati printre alimente, in special printre fructe si legume. Daca te asteapta o sesiune de efort imens, trebuie sa stii ca sucul de sfecla te poate pune pe picioare. Exista studii care demonstreaza ca cei care beau sfecla rosie, fac cu 16% mai mult efort fizic. Rezultatul are legatura cu transformarea nitratilor in oxizi de azot, care reduce consumul de oxigen din timpul exercitiilor de intensitate scazuta si, in acelasi timp, imbunatateste circulatia. Prin urmare, inainte de rutina ta desport, ar trebui sa bei un pahar de suc de sfecla si sa iti pui sangele in miscare la propriu.

Citește și: Rețetă de supă de sfeclă ucraineană. Este aromată, gustoasă și sățioasă!



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

8 greșeli care îți pot strica mâncarea atunci când gătești în multicooker

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies