La ce temperatură îngheață CARTOFII. „Cartofii îngrașă mai puțin decât pâinea"

La ce temperatura ingheata cartofii
Cum se depoziteaza cartofii

Cum se face păstrarea cartofilor în apartament. La ce temperatură îngheață cartofii și de ce reguli importante trebuie să ții cont.

Imediat după recoltarea cartofilor, multe persoane se confruntă cu problema depozitării lor în siguranță, pentru a nu îngheța, dar și pentru a nu încolți. Citește mai jos la ce temperatură îngheață cartofii și cum pot fi păstrați cel mai bine până la primăvară. În cazul în care nu locuiești la casă și nici nu deții o pivniță sau un beci, nu trebuie să îți faci griji: cartofii pot fi păstrați peste iarnă și pe balcon, cu condiția de a le asigura condițiile potrivite.

Care sunt cele mai importante trucuri pentru păstrarea cartofilor pentru iarnă.

Citeste si: NOTEAZĂ: Cât timp se fierb cartofii pentru piure

La ce temperatură îngheață cartofii

conditionarea si pastrarea cartofului

În spațiul în care sunt depozitați cartofii, temperatura optimă este de la 2 până la 4 grade Celsius. Specialiștii numesc această temperatură „temperatura de repaus”, atunci când procesele biochimice din interiorul cartofului se opresc.

În acest moment, cartofii se află într-o stare stabilă, nu formează germeni și, cel mai important, nu îngheață.
Un alt factor important pentru a depozita cartofii în siguranță este umiditatea. Așadar, umiditatea din locul depozitării trebuie să fie cuprinsă între 70- 85%, deoarece umiditatea excesivă stimulează dezvoltarea mucegaiului, în timp ce umiditatea insuficientă afecteaă gustul. Așadar, pentru a evita acest lucru, aerul din cameră trebuie să fie uscat sau să se folosească o ventilație suplimentară.

Păstrarea cartofilor în pământ
Cum se păstrează cartofii peste iarnă[Sursa foto: PixaBay]

Păstrarea cartofilor în apartament

Dacă sunt recoltați vara devreme, cel mai bine se păstrează cartofii alături de sfeclă, deoarece sfecla reglezză nivelul de umiditate.
Un alt aspect important care trebuie luat în seamă atunci când vine vorba despre depozitarea cartofilor este lumina. Zona în care sunt așezați cartofii trebuie să fie umbrită. Nu se recomandă păstrarea cartofilor în lumina directă a soarelui, deoarece cartofii încep să producă solanină, o substanță toxică, devin verzi și nu mai sunt buni pentru consum.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Temperatura minimă la care pot rezista cartofii este de 0 ° C. Valorile sub 0 grade Celsius au un efect dăunător asupra legumelor, nu doar asupra cartofilor. Dacă termometrul scade sub -1 ° C, cartofii încep să înghețe. Specialiștii nu recomandă consumul unor astfel de cartofi.

Înainte de depozitare, fiecare cartof trebuie să fie verificat cu atenție pentru a nu prezenta tăieturi sau lovituri. De asemenea, cartofii care prezintă pete sau mucegai nu se lasă lângă cartofii sănătoși, pentru a nu se strica toți.

În cazul în care se cumpără la sac, cartofii se scot din sac și se așază în lădițe de lemn sau în coșuri de nuiele, cât mai bine aerisiți.

De asemenea, se pot așeza pe rafturi în cămară în straturi despărțire cu hârtie de ziar.

Condiționarea și păstrarea cartofului

Citeste si: DESCOPERĂ: La ce temperatură se depozitează bananele

Păstrarea cartofilor în apartament
Cum se face păstrarea cartofilor în apartament pentru întreaga iarnă[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Robi și Julia sunt tot mai apropiați după date! „Am simțit...”. Aflați ce declarații își fac concurenții sâmbătă, 3 august, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: De ce a murit, de fapt, Nicu Covaci: Nu mă doare nimic, dar sunt așa de amețit că...- stirilekanald.ro

Citeste si: CITEȘTE: La ce temperatură se coc CARTOFII

În alimentație, cartofii pot fierți, prăjiți, sau pregătiți la cuptor, în funcție de preferință. Cunoscutul nutriționist Mihaela Bilic a vorbit despre proprietățile sale.

„Cartofii îngrașă mai puțin decât pâinea. Cu toții iubim carbohidrații sub o formă sau alta, de la banala felie de pâine, la pizza, paste, orez, mămăligă sau cartofi prăjiți. Când vrem să slăbim tăiem carbohidrații din dietă, doar că fără ei nu prea rezistăm. Decât să declarăm război făinoaselor, n-ar fi mai realist/eficient să facem alegeri istețe și să micșorăm porția?!

Acolo unde cerealele conțin 70% amidon și sub 5% apă, cartofii sunt la polul opus: au 70% apă și doar 17% amidon. Un cartof fiert este echivalent cu o felie de paine, are tot 80 calorii și niciun gram de gluten. Dacă stropim cartoful fiert cu ulei și îl băgăm la cuptor, devine incredibil de apetisant. E drept, cu încă 100 calorii în plus. Iar dacă vreți și o bucată de brânză, s-a ales praful de titlul meu… că tocmai l-am transformat într-o bombă calorică”, a explicat Mihaela Bilic, pe pagina sa de Instagram.



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Salate simple pentru slăbit. 3 rețete care te ajută să mănânci pe săturate cu puține calorii!

FOTO INCENDIAR! Inna s-a pozat în așternuturi. Cântăreața i-a ÎNNEBUNIT pe fani cu formele ei

Nu te așteptai la asta! Așa arată casa lui Salman Khan și a Iuliei Vântur

Un bărbat din Suceava și-a desenat propria trecere de pietoni pentru a ajunge mai repede la cârciumă: ”Aicea îmi place mie să beau”

Postul Crăciunului 2021: Ce mâncăruri delicioase, simple și rapide poți găti în această perioadă

Robi și Julia sunt tot mai apropiați după date! „Am simțit...”. Aflați ce declarații își fac concurenții sâmbătă, 3 august, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D

El conducea mașina care l-a ucis pe băiețelul de 9 ani, în Pantelimon! Camera de bord a surprins momentul


Cookies