Carnea de pui este lipsită de carbohidrați și săracă în grăsimi, iar din acest motiv este ideală pentru diete! Află, în acest articol, la ce temperatură se coace carnea de pui și care este cea mai simplă rețetă.
Carnea de pui este preferata celor mici, mai ales pentru faptul că este fragedă, are un gust aparte și poate fi servită alături de aproape toate legumele. Dar ştii ce principii nutritive are carnea de pui și de ce este benefică pentru organism? În acest articol ți-am pregătit o listă cu indicațiile medicilor nutriționiști în ceea ce privește consumul cărinii de pui, dar și o rețetă deliciosă care cu siguranță te va convinge să o repeți și cu altă ocazie.
Carnea de pui- Beneficii
Previne anemia
În comparație cu legumele sau peștele, carnea reprezintă principala sursă de fier a organismului nostru. Studiile arată faptul că absorbţia fierul animal (hemic) este în proporţie de 20-25% mai mare faţă de fierul vegetal (non-hemic) care înregistrează un grad între 2-5%.
Sursă importantă de vitamina B6
Vitamina B6 are un rol foarte important în formarea moleculelor active. Insuficienţa vitaminei B6 poate duce la deteriorarea vaselor de sânge, dar alături de acidul nicotinic ajută la păstrarea unui metabolism energetic corect şi reduce riscurile unui atac de cord.
Bogată în proteine și aminoacizi
Carnea de pui este recomandată în dietă celor care se antrenează intens, datorită conținutului mare de proteine și aminoacizi.
100 de grame de piept de pui conțin 20 grame de proteină.Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Ușor de digerat
Carnea de pui, în diverse feluri de mâncare, se digeră mult mai ușor în comparație cu alte tipuri de carne precum cea de vită, porc sau oaie.
Consumul acesteia este recomandat și în timpul sarcinii, pentru evitarea disconfortului stomacal.Protecție împotriva bolii Alzheimer
Vitamina B3 și niacina din carnea de pui protejează ADN-ul, contribuie la prevenirea cancerului și a bolii Alzheimer. Seniorii care consumă alimente bogate în vitamina B3 sunt mai feriți de astfel de boli cronice și degenerative.
Citeste si: DESCOPERĂ: La ce temperatură se coace foitajul
La ce temperatură se coace CARNEA de PUI
Carnea de pui se prepară foarte simplu, indiferent de preferințe. Pe lângă faptul că se poate consuma într-o mulțime de rețete, fie la cuptor, fie prăjită, carnea de pui se asezonează perfect și cu o grămadă de alte alimente precum legume, orez sau sosuri.
Cel mai important lucru atunci când te hotărăști să gătești carne de pui este calitatea acesteia.
După ce te-ai asugurat că ai cumpărat carne de pui de cea mai înaltă calitate, poți trece și la rețetă. Puiul fript la cuptor, de exemplu, se prepară foarte simplu și nici nu trebuie să stai în bucătărie jumătate de zi. De regulă, temperatura la care se coace puiul variază între 200 și 230 de grade, în funcție de cuptorul pe care îl ai, iar dacă îți dorești ca acesta să aibă o crustă crocantă, este recomandat să îl mai lași câteva minute și după ce ai închis focul.
Citeste si: CITEȘTE: La ce temperatură se coace curcanul
Rețetă pui la cuptor
Ingrediente
- 1 buc pui
- 250 g unt
- sare
- piper
- boia
- rozmarin
- pătrunjel verde
- 4-5 căței căței de usturoi
- 1 kg cartofi
Mod de preparare:
Spală bine puiul cu apă rece și lasă-l la temperatura camerei jumătate de oră. Între timp, amestecă 200 de grame de unt cu usturoiul pisat, pătrunjelul, rozmarinul, sarea și piperul. Untul aromat se pune pe sub pielea puiului, pe piept, spate și pulpe. Pe deasupra pune sare și boia, iar mai apoi masează totul.
Pasărea se pune într-o tavă acoperită cu hârtie de copt, iar pe lângă se adaugă cartofii tăiați în două. Condimentează cartofii cu sare, piper, boia și rozmarin, iar mai apoi amestecă-i puțin. Pune totul la cuptor pentru aproximativ două ore, la o temperatură de 200 de grade.