La ce temperatură se coace focaccia

La ce temperatură se coace focaccia

Focaccia este unul dintre cele mai gustoase preparate, însă nu multe persoane îl cunosc. Însă știați la ce temperatură se coace de obicei, acest preparat?

Aflați din rândurile următoare cum se consuma acest preparat special în urmă cu multă vreme, dar și care este temperatura potrivită la care se coace focaccia. În plus, descoperiți și o rețetă de focaccia cu ulei de măsline și rozmarin, ușor de preparat și absolut gustoasă.

 

Consumul de focaccia

Focaccia  face parte din categoria de produse de panificație, fiind specific bucătăriei italiene. În mod tradițional, focaccia este preparată în special cu ulei de măsline și ierburi aromatice, fiind consumată ca aperitiv.

În Roma Antică, focaccia era o lipie care se cocea pe vatră. Se spune că prima rețetă a acestui preparat, provine de la etrusci, însă astăzi este asociată cu Liguria. Înainte

cu mulți ani, aceste preparat deosebit de gustos, focaccia, era servită doar de sărbători, însă în prezent, focaccia este servită ca un aliment complet obișnuit.

[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Ce nu se poate lua în bagajul de mână

 

La ce temperatur ă se coace focaccia

După ce ați pregătit aluatul pentru foccacia și l-ați așezat în tavă, cuptorul trebuie potrivit la o temperatură de 230 de grade Celsius. Timp de 15 minute, temperatura se va menține în această manieră, însă după acest interval de timp, se va schimba.

Temperatura se va reduce la 200 de grade Celsius, pentru încă 20-25 de minute, cât mai durează coacerea. Foccacia este gata în momentul în care a devenit rumenă, iar dacă o veți apăsa cu degetele, aceasta va reveni la forma inițială.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Cum a luat naștere înghețata. Preparatul era consumat de persoanele înstărite

 

Rețetă de Focaccia cu ulei de măsline și rozmarin

Ingrediente

Veți avea nevoie de următoarele ingrediente pentru aluat: 500 de grame de făină albă, 3 grame de drojdie uscată sau 12 grame de drojdie proaspătă, 350 de ml de apă, 40 ml ulei de măsline și 10 grame de sare, iar pentru finisare: o jumătate de linguriță rasă de sare marină grunjoasă, 40 de ml. de ulei de măsline și 2 ramuri de rozmarin proaspăt.

Mod de preparare

[Sursa foto: unsplash]

Tot ce trebuie să faceți este să începeți prin a pregăti   aluatul pentru focaccia. Veți pune făina și drojdia uscată într-un castron și le amestecați bine cu o lingură. Adăugați apoi treptat apa și amestecați până în momentul în care nu se mai vede făina. Trebuie să țineți cont că nu trebuie să frământați mai mult de acest pas. Acoperiți apoi castronul cu folie alimentară și îl lăsați deoparte timp de 30 de minute.

Citește și: O nouă concurentă intră în „Casa iubirii”! Aflați cine este tânăra în episodul de sâmbătă, 23 noiembrie, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: De ce a murit, de fapt, Gabriel Cotabiță. România, în stare de ȘOC! titlu personalizat- stirilekanald.ro

După cele 30 de minute, veți presăra sare pe toată partea expusă a aluatului din castron. Apoi vom trece la etapa de frământat. În funcție de cum vă doriți să frământați, o puteți face manual sau cu robotul. Veți frământa până în momentul în care veți obține un aluat omogen, apoi este momentul când veți începe să adăugați, câte o lingură o dată, de 40 ml. ulei de măsline. Frământăm conținutul, până veți obține un aluat elastic, care se va desprinde de castron. Formați o bilă din aluat și așezați-o într-un alt castron, pe care l-ați uns cu puțin ulei. Înfoliați castronul cu folie alimentară și mai lăsați aluatul de focaccia deoparte să crească până își dublează volumul.

După ce aluatul a crescut cât trebuie, veți pune hârtie de copt în tavă, peste care veți răsturna tot aluatul. Apoi cu palmele pe care de asemenea, le-ați uns cu puțin ulei, veți începe să modelați aluatul, la o grosime uniformă, pentru a acoperi cât mai bine tava. Cu ajutorul unei folii alimentare, veți acoperi tava și o veți mai lăsa să crească pentru încă aproximativ o oră.

Între timp, puteți porni cuptorul la 230 de grade Celsius. După ce aluatul a mai crescut atât cât ne dorim, cu vârful degetelor, pe care le-ați uns bine cu ulei, veți apăsa aluatul de focaccia din loc în loc, formând astfel, adâncituri. Apoi o veți stropi cu ulei de măsline și veți presăra sare grunjoasă și rozmarin rupt în bucăți. Între timp, puteți pune și puțină apă la fiert, pe care o veți folosi când veți pune focaccia la cuptor.

În momentul în care temperatura din cuptor a ajuns la 230 de grade Celsius, veți turna apă fiartă într-o altă tavă din cuptor și veți închide imediat ușa, pentru ca aburul să se păstreze în cuptorul. Timp de aproximativ 15 minute, veți lăsa în continuare temperatura cuptorului la 230 de grade Celsius și tava cu apă fiartă în cuptor, apoi după aceste 15 minute, o scoatem și reducem și temperatura la 200 de grade Celsius. Coacerea mai durează pentru încă 20-25 de minute, până când focaccia a devenit rumenă.

Focaccia trebuie să se lase la răcit, pentru ca mai apoi să o tăiați în pătrate, moment în care o puteți servi. Poftă bună!

[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: A fost desemnat cel mai sexy bărbat în viață în 2015. David Beckham a împlinit 47 de ani



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

De ce nu e bine să mănânci fructe seara

Bendeac a șocat toată țara după moartea lui Cotabiță! De ce nu a vrut să se împace cu el

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

Soția lui Gabriel Cotabiță, adevărul despre starea de sănătate a artistului: "Era riscant"

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Dolunay Soysert, care joacă rolul Neslihan în serialul Inimă rebelă, apariție de senzație în mediul online! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs celebra actriță 

A murit Marius Bațu! Celebrul cântăreț urma să urce pe scenă, la noapte: "Cântecul șoptit s-a stins! Prea devreme și prea abrupt"