Friptura de vită este una dintre preparatele consumate destul de des la noi. Însă știați care este temperatura potrivită pentru a se coace?
Aflați din rândurile
La ce temperatură se coace friptura de vită
Atunci când ne dorim să obținem o friptură de vită cu adevărat fragedă, în cazul rețetei de astăzi, se pare că aceasta se poate prepara inițial în tigaie, iar ulterior în cuptor.
Citește și: De ce trebuie să pună femeile oțet în apa în care fierb cartofii? Trucul gospodinelor iscusite
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Rețetă de friptură de vită fragedă
Rețeta delicioasă de Friptură de vită fragedă, absolut minunata, se prepară în doar 8 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de friptură de vită fragedă este de 30 de minute
Timp de preparare- 2 ore
Timp total- 2 ore si 30 de minute
Rețeta de friptură de vită fragedă este pentru 4 persoane
Ingrediente – friptură de vită fragedă
- 900 g de friptură de vită
- 2 cepe mari
- 150 g de rădăcină de țelină
- 200 ml Supă de carne
- 450 g de paste, după preferințe
- 1/2 de praz
- 3 linguri de smântână
- 3 morcovi
- sare
- piper
- 4 linguri de ulei
- 4 linguri de gem de coacăze negre
Înainte de a începe prepararea acestuia,
Mod de preparare- friptură de vită fragedă
- În primul și în primul rând tot ce trebuie să facem pentru ca friptura de vită să iasă cât mai fragedă cu putință, este să ne apucăm de marinat, motiv pentru care, în această rețetă de astăzi, trebuie ca friptura de vită să stea la marinat cu o seară înainte, într-un amestec format din ulei de măsline, verdețuri și diverse condimente, după preferințe. Odată terminat acest pas, a 2-a zi friptura de vită se va scoate din marinada, se va lăsa la scurs. Atenție însă! Sucul rămas de la aceasta se păstrează pentru a-l utiliza mai târziu.
- În continuare, este nevoie să ne ocupăm și de legume, motiv pentru care vom începe prin a curăța cepele și a le tăia în 8 bucăți cât mai egale cu putință. De asemenea, tot acum vom curăța și morcovii și țelina pe care le vom tăia în cubulețe de dimensiuni potrivite. În ceea ce privește prazul, acesta se va tăia rondele.
- În acest moment vom avea nevoie de o tigaie de dimensiuni potrivite în care vom adăuga 2 linguri de ulei și vom aștepta ca acesta să se încingă. Odată încins vom adăuga în tigaie și friptura de vită, doar cât să se prăjească puțin de jur împrejur, la foc mare. Odată realizat acest aspect, carnea se va scoate din tigaie și se va condimenta cu sare și piper, după preferințe .
- Restul uleiului menționat în secțiunea de ingrediente, se va turna în tigaie pentru ca în aceasta să se călească și ceapa, morcovii dar și țelina.
- Carnea de vită, alături de rondelele de praz se adaugă și ele la legumele călite în tigaie, moment în care se va turna peste, sucul păstrat de la marinada fripturii de vită, și supa de carne. Toate acestea se adaugă într-o oală de dimensiuni potrivite, oală care ulterior se va acoperi cu un capac sau cu o folie de aluminiu, însă dublă.
- Friptura marinată cu restul legumelor se vor așeza într-o tavă de cuptor, pe care ulterior o vom introduce în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 200 °C, timp de aproximativ 2 ore. După acest interval de timp, carnea se va scoate din tavă, se va înfășura într-o folie de aluminiu și se va ține în continuare în cuptorul oprit, la cald.
- În continuare, lichidul se va strecura și se va încorpora cu smântâna și gemul menționat în ingrediente, de asemenea se condimentează și cu sare și piper.
- În timp ce sosul se prepară vom fierbe și pastele al dente. Odată ce și acestea sunt gata alături de sos și de friptură, rețeta este gata de servit. Nu uitați și de legumele călite. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: La ce temperatură se coace friptura de miel. Secretele unei fripturi de miel suculente!