La ce temperatură se coace pâinea la cuptor electric. Cum poți obține o pâine perfect coaptă!

la ce temperatura se coace painea

La ce temperatură se coace pâinea la cuptor electric.

Pâinea coaptă perfect este mai greu de preparat, dar nu imposibil. Însă știați la ce temperatură se coace pâinea, la cuptor electric?

Aflați din rândurile următoare la ce temperatură se coace mai exact pâinea atunci când avem cuptor electric.

În plus descoperiți și o rețetă de pâine de casă absolut perfect coaptă dar și foarte gustoasă. 

 

La ce temperatură se coace pâinea la cuptor electric 

Atunci când vine vorba despre o pâine preparată în casă perfect coaptă temperatura de coacere atunci când nu avem un cuptor electric se recomandă să fie între 200-250 °C.

Trebuie să introducem cuptor atunci când el este preîncălzit la o temperatură de 250 °C, iar după un anumit interval de timp temperatura va scădea la 200 °C, însă nu mai puțin.  

cat timp se coace painea in cuptorul electric
La ce temperatură se coace pâinea la cuptor electric.[Sursa foto: freepik]

Citește și: Alimente pentru memorie. Investește în sănătatea mintală și descoperă alimentația inteligentă!

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

 

Rețetă de pâine de casă, perfect coaptă! 

Timpul de pregătire pentru această rețetă de pâine de casă este de 30 de minute 

Timp de preparare - 50 de minute 

Timp total - o oră și 20 de minute 

Rețeta de pâine de casă este pentru 4 persoane 

Ingrediente – pâine de casă 

  •  1 kg de făină tip 550 sau 650 
  • 700 ml de apă călduță 
  • 25 g de drojdie proaspătă sau 7 g de drojdie uscată 
  • Un praf de sare 
  • puțin ulei 

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau

chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă! 

Citește și: Ștefania a fost eliminată din „Casa iubirii”! Tânăra a izbucnit în lacrimi: „În sfârșit o să fiu alături de Cosmin”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

cu ce se unge painea deasupra
La ce temperatură se coace pâinea la cuptor electric.[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare - pâine de casă 

  1. În primul și în primul rând vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari în care vom turna 600 ml de apă. În continuare sfărâmăm drojdia proaspătă și o dizolvăm în această apă în timp ce amestecăm cu o lingură de lemn. În cazul în care vom utiliza drojdie uscată este suficient doar să o presăm în puțină apă călduță. 
  2. Peste acest amestec vom presăra puțină făină și vom lăsa bolul deoparte timp de aproximativ 10 minute timp în care drojdia se va activa. 
  3. După acest interval de timp vom turna toată făina peste amestec și începem să frământăm aluatul. Acum avem a venit momentul în care vom pune și sare. Atenție însă! Vrem să fim atenți la cantitatea de sare pe care o punem pentru că în acest caz la pâine nu se poate pune “la ochi” motiv pentru care vom adăuga aproximativ 15-20 g de sare. 
  4. Odată ce ne-am asigurat că sarea se va distribui omogen pe toată suprafața aluatului putem stropi aluatul cu puțină apă și continuăm să frământăm cu mâna. 
  5. În continuare aluatul nostru de pâine se va răsturna pe o suprafață plată pe care am uns-o în prealabil cu puțin ulei. E așa fie putem utiliza și un robot de bucătărie. În cazul în care utilizăm un robot de bucătărie, vom frământa aluatul nostru timp de aproximativ 5 minute la nivel ridicat pentru a obține un aluat elastic și neted. 
  6. În continuare vom avea nevoie de o tavă mare de cuptor rotundă cu pereții înalți pe care o unge cu puțin ulei. Răsturnăm aluatul în ea și îl nivelăm, Momentul în care îl vom lăsa la crescut timp de aproximativ o oră la temperatura camerei. După acest interval de timp aluatul nostru va crește îndeajuns de mult, deci înseamnă că ne putem unge mâinile cu ulei pentru a începe să-l întindem. După ce l-am întins bine aluatul se va mai odihni pentru încă 30 de minute tot în tava pe care am uns-o cu ulei. 
  7. Între timp preîncălzim cuptorul la o temperatură de 250 °C. Acum că intervalul nostru de crescut aluatul s-a terminat îl așezăm pe o suprafață plată înapoi pe care am uns-o de asemenea cu ulei și începem să formăm pâinea noastră rotundă aducând fiecare colț în centru. Procesul se repetă până când forma pâinii noastre este exact așa cum ne dorim.  
  8. Este necesar să crestăm puțin pâinea înainte de a așeza în tavă. Tava de care vom avea nevoie poate să fie și una dreptunghiulară în care așezăm hârtie de copt. Tava se va introduce în cuptorul preîncălzit și se va lăsa în interior timp de aproximativ 20 de minute. După acest interval de timp reducem temperatura cuptorului la 200 °C și o vom mai lăsa în cuptor pentru alte 30 de minute. După acest interval de timp tava se poate scoate din cuptor iar pâinea este gata de servit!  

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor. 

retete de gustare
La ce temperatură se coace pâinea la cuptor electric.[Sursa foto: freepik]

Citește și: Tocană de fasole. Un gust sățios și plin de savoare!



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

Tocană de fasole. Un gust sățios și plin de savoare!

IMAGINE RARĂ cu fiul Vicăi Blochina și al lui Victor Pițurcă! Edan s-a transformat într-un tânăr chipeș!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

SAGA FESTIVAL 2024. Motivul invocat de Nicki Minaj, criticat dur și ironizat: "Ne afectează imaginea și prestigiul”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Primele imagini de la date-ul lui Antoni și al Rebeccăi! Înțelegerea celor doi concurenți care le marchează relația: „Testul final...”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies