Pasca este un desert consumat și delicios. Însă știați care este temperatura de coacere pentru cea fără aluat?
Aflați din rândurile următoare care este temperatura potrivită
La ce temperatură se coace pasca fără aluat
Atunci când ne dorim să preparăm o pască fără aluat cât mai bună cu putință, în ceea ce privește temperatura potrivită pentru cuptor, se pare că este vorba despre o temperatură de 180 °C, timpul de coacere fiind de aproximativ o oră.
Citește și: La ce temperatură se coace friptura de vită. Cum să ajustezi temperatura pentru rezultate excepționale!
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Rețetă de Pască fără aluat
Rețeta delicioasă de Pască fără aluat, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de pască fără aluat este de 30 de minute
Timp de preparare- o oră
Timp total- o oră și 30 de minute
Rețeta de pască fără aluat este pentru 6 persoane
Ingrediente – pască fără aluat
- 8 ouă
- 150 g de zahăr
- 1 kilogram de brânză de vaci
- 300 ml de lapte
- 150 g de unt, topit
- 10 linguri de făină
- 250 g de stafide (opțional)
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate.
Mod de preparare- pască fără aluat
- În primul și în primul rând pentru ca pasca noastră fără aluat să iasă cât mai gustoasă cu putință, trebuie să preîncălzim cuptorul, motiv pentru care acesta se va încălzi la o temperatură de 180 °C. De asemenea, tot la început ne vom ocupa și de tava utilizată. Așadar, vom avea nevoie de o formă rotundă de tavă, pe care o vom unge cu puțin unt, iar ulterior vom așeza în aceasta și hârtie de copt.
- În continuare, este nevoie ca cele 8 ouă utilizate să le batem, cu cele 150 g de zahăr.
- Acum a venit momentul să ne ocupăm și de brânza de vaci, ingredientul principal al rețetei de astăzi. Așadar, tot ce trebuie să facem, este să adăugăm peste ouăle și zahărul amestecate, kilogramul de brânză de vaci. Toate aceste ingrediente, se amestecă bine de tot, pentru a obține un amestec cât mai omogen cu putință. În continuare, peste acest amestec trebuie să adăugăm și cele 300 ml de lapte, de regulă la temperatura camerei. De asemenea, odată incorporate și aceste ingrediente, a venit timpul să adăugăm și untul topit, dar și făina, treptat. Odată amestecate și încorporate toate aceste ingrediente, compoziția pentru pasca noastră fără aluat este gata.
- Compoziția rezultată pentru pasca noastră fără aluat se va turna în forma pregătită încă de la începutul acestei rețete, pentru a se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 °C, timp de aproximativ o oră.
- După acest interval de timp, tava se scoate de la cuptor, iar imediat s-a mai răcit puțin, pasca noastră se poate tăia și se poate savura cu câteva afine deasupra. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: La ce temperatură se coace friptura de vită. Cum să ajustezi temperatura pentru rezultate excepționale!