Atunci când vine vorba de pește, acesta se poate prepara uneori, poate nu așa cum ți-ai dori. Însă știai care este temperatura la care se poate coace un pește pentru a fi suculent și fraged?
Aflați în rândurile
La ce temperatură se coace peștele
Atunci când vine vorba despre o rețetă de pește pregătită la cuptor care să iasă fraged și suculent, temperatura potrivită pentru coacere este de 220°C.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Rețetă de pește fraged și suculent la cuptor
Timpul de pregătire pentru această rețetă de pește fraged și suculent la cuptor este de 30 de minute
Timp de preparare - 15 minute
Timp total - 45 de minute
Rețeta de pește fraged și suculent la cuptor este pentru 2 persoane
Ingrediente – pește fraged și suculent la cuptor
- 2 bucăți de file pangasius
- sucul de la 1/2 de lămâie mare
- 3 linguri de ulei de măsline
- o lingură de mentă uscată
- Sare
- Piper
- 6 cuburi de unt
- coaja rasă de la 1/2 de lămâie
- 5 căței de usturoi tocați mărunt
- cimbru proaspăt
- 1/2 de lămâie tăiată în felii
- pătrunjel proaspăt tocat
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 2 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare - pește fraged și suculent la cuptor
- În primul și primul rând trebuie să preîncălzim cuptorul la 220 °C, iar în continuare ne vom ocupa de vasul în care vom coace peștele nostru delicios. Așadar vom avea nevoie de o tavă de copt termorezistentă pe care o vom unge cu unt. Cele 2 bucăți de file de pangasius se vor așeza în tavă cu pielea în jos.
- Între timp, separat, într-un bol de dimensiuni potrivite, vom amesteca sucul de lămâie cu puțină sare și piper, după gust. Fileul de pangasius se va unge cu acest amestec de lămâie sare și piper. Imediat apoi vom unge peștele și cu puțin ulei de măsline, după preferințe. Odată uns cu ulei de măsline peștele se va presăra cu puțină menta.
- Tava de copt se va pune momentan în frigider pentru aproximativ 4 ore, pentru ca toate ingredientele să pătrundă în fileul de pangasius.
- După acest interval de timp vom scoate tava din frigider și vom turna restul de ulei menționat în ingrediente, deasupra peștelui. Îi vom adăuga și cubulețele de unt. Presărăm deasupra și coaja de lămâie iar usturoiul se va pune atât pe pește cât și în vasul de copt. Restul sucului de lămâie se va turna deasupra peștelui moment în care vom adăuga și cimbru.
- Tava se va introduce în cuptorul preîncălzit la 220 de grade Celsius, fiind introduse la mijlocul cuptorului, timp de aproximativ 15 minute sau până când va obține o nuanță ușor aurie.
- După acest interval de timp dar se scoate din cuptor iar peștele se presară cu pătrunjel proaspăt. Se poate servi cu o garnitură de orez cu legume și ou, iar rețeta este gata de servit.
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Alimente pentru memorie. Investește în sănătatea mintală și descoperă alimentația inteligentă!