Plăcinta cu brânză este una dintre cele mai preparate plăcinte. Însă știați care este temperatura potrivită pentru a o coace?
Aflați din rândurile următoare care este temperatura de coacere
La ce temperatur ă se coace plăcinta cu brânză
Odată preparată, plăcinta cu brânză se dă la cuptorul preîncins la 200 de grade Celsius, timp de 10 minute, apoi se reduce focul la 180 de grade Celsius, timpul total de coacere al acestui desert fiind de aproximativ 30 de minute, până vedem că se rumenește
Citește și: Ardei umpluți. Îți vor aminti de gustul de acasă!
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Rețet ă de Plăcintă cu brânză
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Plăcintă cu brânză este de 40 de minute
Timp de preparare – 45 de minute
Timp total – o or ă și 25 minute
Rețeta de Plăcintă cu brânză este pentru 6 persoane
Ingrediente – Plăcintă cu brânză
Ingrediente pentru aluat:
- 500 de grame de făină 000
- 100 de grame de făină 550 sau 650
- 15 linguri de ulei
- 3 ouă întregi
- 10 grame de drojdie proaspătă
- 1 lingură rasă de zahăr
- 1 lingură de lapte
- 60 ml iaurt
- 1 praf de sare
Ingrediente pentru umplutură:
- 800 de grame de brânză de vaci
- 3 ouă
- 2 linguri de griș
- 100 de grame de stafide
- Zahăr, după gust
- 1 esență de vanilie
- coajă rasă de lămâie sau scorțișoară
- 1 gălbenuș de ou
- zahăr pudră
Mod de preparare - Plăcintă cu brânză
- Începem prin a amesteca drojdia cu zahărul, care se va dizolva cu 1 lingură de lapte călduț. Făina de 000 se amestecă bine cu sarea, uleiul, ouăle întregi și drojdia amestecată cu laptele. Imediat apoi se adaugă câte o lingură de iaurt, frământând direct cu mâinile, până se obține un aluat omogen și elastic, pe care îl vom așeza pe o suprafață plată, presărată cu făină.
- Separat, făina de 550 sau 650, se amestecă cu lingurile de ulei rămase, astfel încât se va forma o pastă. Aluatul se întinde cu ajutorul unui sucitor, într-o foaie de aproximativ jumătate de cm. grosime, care se unge cu pastă preparată din făină și ulei.
- Ulterior, aluatul se rulează strâns, se acoperă cu folie alimentară și se lasă deoparte pentru aproximativ 10 minute.
- În acest timp, putem prepara umplutura, amestecând toate ingredientele menționate la „umplutură”. Odată ce au trecut cele 10 minute de odihnă pentru aluat, ruloul format se taie în două, iar fiecare parte se întinde câte o foaie subțire, de dimensiunea tăvii utilizate. Transferăm foaia în tavă în care am așezat hârtie de copt, în prealabil, punem umplutura și nivelăm, apoi acoperim cu cea de a doua foaie. Pentru a finaliza, aluatul se unge cu gălbenuș de ou bătut cu 2 lingurițe de apă rece.
- Plăcinta se pune în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 200 de grade Celsius, timp de 10 minute, iar apoi temperatura se reduce la 180 de grade Celsius și se mai coace pentru încă aproximativ 30 de minute, până se rumenește.
- Odată scoasă din cuptor, se recomandă ca tava cu plăcinta fierbinte să se acopere cu un prosop de bucătărie, pentru a se lăsa în jur de 230 de minute să se mai răcească. Abia apoi se poate pudra cu zahăr pudră și se poate tăia pentru a se consuma. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajută în prepararea lor.