Plăcinta de mere face parte din categoria deserturilor al cărui gust nu se poate compara cu niciun alt desert. Însă v-ați gândit care este temperatura optimă de coacere?
Aflați din rândurile următoare care sunt mai exact doar câteva dintre nenumăratele beneficii ale consumului de mere, dar și care este temperatura recomandată pentru a coace o plăcintă cu mere, ca la mama acasă. În plus, descoperiți și o rețetă de plăcinte cu mere, numai bună de preparat în zilele libere petrecute alături de familie.
Beneficiile consumului de mere
După ce vei consuma un măr, cel puțin o dată pe zi, vei avea parte de toate beneficiile pe care acesta le oferă. Printre acestea se numără hidratarea, fortificarea sistemului imunitar și prevenirea constipației. Însă asta nu este tot.
Datorită cantității mari de antioxidanți pe care o conține, mărul este supranumit și „protector cerebral”. Datorită acestora (antioxidanților), poate menține chiar și forma optimă a neurotransmisorilor creierului, stimulând astfel memoria.
Poate fi folosit și ca anti-inflamator, dacă alegeți să îl consumați curățat și tăiat în feliuțe, vă va ajuta la calmarea inflamațiilor mucoasei intestinale. Totodată poate avea beneficii și în ceea ce privește cosmetica. Dacă radeți mărul pe o răzătoare și îl aplicați sub formă de mască de față, vă veți bucura de eliminarea impurităților și de o piele sănătoasă.
Citeste si: Cum să te îmbraci pe caniculă. 3 trucuri practice pe care să le încerci vara asta
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
La ce temperatur ă se coace plăcinta cu mere
Atunci când vine vorba despre coacerea unei plăcinte cu mere, trebuie să țineți cont de faptul că plăcinta se va pune în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 180 de grade Celsius. Timpul de coacere poate să varieze între 30 și 35 de minute sau până când veți observa că plăcinta este rumenită uniform.
Citeste si: Alertă din cauza secetei în România! Fermierii cer autorităților stare de urgență
Rețet ă simplă de Plăcintă cu mere
Ingrediente
Veți avea nevoie de următoarele ingrediente, pentru blaturi: 500 g de făină, 200 g de unt moale sau untură, 100 g de smântână, un ou, 150 g de zahăr, 2 fiole de zahăr vanilat, 10 g de praf de copt și un vârf de cuțit de sare, pentru umplutură: 1,5 kg de mere, 3 linguri de zahăr și o linguriță cu vârf de scorțișoară pudră.
Mod de preparare
Tot ce trebuie să faceți este să începeți prin a vă ocupa de umplutură, pentru că are nevoie de un anumit timp pentru a se răci, moment în care vă veți ocupa de aluat. Puteți începe prin a spăla merele, pentru ca mai apoi să le dați pe răzătoarea mare și pentru a le pune la călit. De preferat ar fi să folosiți un vas care nu lipește, în care veți pune merele, împreună cu 3-5 linguri de zahăr. După
5 minute, vei adăuga și scorțișoara și veți mai amesteca din când în când, iar în momentul în care zeama se va mai evapora, veți lua vasul de pe foc și veți lăsa conținutul să se răcească.Următorul pas este reprezentat de prepararea aluatului. Tot ce trebuie să faceți este să începeți prin a freca untul cu zahărul, într-un castron de dimensiuni mai mari, peste care veți adăuga esența de vanilie și oul și veți bate ușor întreg conținutul, până în momentul în care veți obține un rezultat mai cremos. Abia atunci veți adăuga și smântâna, pe care o veți amesteca până când se va omogeniza.
Apoi separat, pentru a pregăti aluatul, va trebui să combinați făina cu sarea și praful de copt, peste care veți adăuga amestecul cremos pe care tocmai ce l-ați preparat. Amestecați foarte bine, cu ajutorul unei linguri de lemn. În momentul în care aluatul care se formează se va întări, acela este momentul în care trebui să fie frământat cu mâna, până când nu mai este lipicios, pentru a-l împărți în 2 bile egale.
Pe masă veți presăra făină și veți începe să îl întindeți cu făcălețul câte o bilă pe rând. Veți așeza o primă foaie de aluat în tavă, peste care veți așeza umplutura deasupra, iar apoi peste veți pune și cea de a doua foaie de aluat.
Cuptorul se preîncălzește la o temperatură de 180 de grade Celsius, iar timp de aproximativ 30-35 de minute se va ține plăcinta de mere la cuptor sau până în momentul în care veți observa că aluatul s-a copt. Apoi o veți scoate de la cuptor și o veți mai lăsa puțin să se răcească.
Plăcinta de mere este gata și se poate servi caldă, presărată cu zahăr pudră pe deasupra! Poftă bună!
Citeste si: La ce este bun ceaiul de rozmarin