La ce temperatură se coace rața la cuptor. Ghid complet pentru obținerea unei fripturi fragede și a unei cruste crocante la temperatura potrivită

retete pentru cina

La ce temperatură se coace rața la cuptor

Rața întreagă la cuptor cu miere și portocale se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând

pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de rață întreagă la cuptor cu miere și portocale. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasă rață întreagă la cuptor cu miere și portocale, preparata așa cum se cuvine. 

 

La ce temperatură se coace rața la cuptor 

Atunci când vine vorba despre pregătirea unei rațe foarte gustoase, cu o carne fragedă și o crustă crocantă la cuptor, se pare că temperatura potrivită este de

190 °C, în primele 20 de minute de coacere, iar ulterior aceasta va scădea la o temperatură de 180 °C regulă moment în care vom mai lăsa rasa la cuptor pentru încă aproximativ o oră și jumătate. 

la ce temperatura se coace rata la cuptor
La ce temperatură se coace rața la cuptor[Sursa foto: freepik]

Citește și: Secretul celor mai bune găluște pentru supă. Bucură-te de o supă savuroasă cu cele mai bune găluște!

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

 

Rețetă de rață întreagă la cuptor cu miere și portocale 

Rețeta delicioasă de rață întreagă la cuptor cu miere și portocale, absolut minunate, se prepară în doar 6 pași simpli! 

Timpul de pregătire pentru această rețetă de viață întreagă la cuptor cu miere și portocale este de 30 de minute 

Timp de preparare- 2 ore 

Timp total- 2 ore și 30 de minute 

Rețeta de rață întreagă la cuptor cu miere și portocale este pentru 4 persoane 

rata umpluta cu portocale
La ce temperatură se coace rața la cuptor[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ce avere are, de fapt, Dan Puric: „Mergem la bancă să arăt conturile”. Actorul a dezvăluit ce a făcut în paralel cu teatrul- kanald.ro

Citește și: Nuntă transformată într-o baie de sânge. Trei bărbați înarmați au deschis focul asupra invitaților- stirilekanald.ro

Ingrediente – rață întreagă la cuptor cu miere și portocale 

  •  O rață întreagă de aproximativ 2 kg 
  • o lingură de miere de albine 
  • o lingură de oțet balsamic 
  • o portocală mai mare 
  • Sare 
  • piper negru măcinat 

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este

nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă! 

Mod de preparare- rață întreagă la cuptor cu miere și portocale 

  1.  în primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această rețetă gustoasă,  este să începem prin a spăla foarte bine rața întreagă, care ulterior se va șterge cu prosoape de bucătărie.
    În continuare, vom avea nevoie de un cuțit cu lama subțire și bine ascuțit, cu ajutorul căruia vom începe să creștem pielea. Atenție însă! Pielea trebuie crestată în zona pieptului, dar și pe spatele acesteia. De asemenea, crestătura nu trebuie să fie adâncă pentru a ajunge la carne, ci trebuie doar să fie la suprafață. 
  2. Rața întreagă se condimentează bine cu sare grunjoasă, dar și cu piper negru măcinat. 
  3. În continuare, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, în care vom amesteca mierea de albine cu oțetul balsamic, dar și cu zeama de la o portocală. Cu tot acest amestec, mixat, vom unge din când în când rața noastră delicioasă
  4. Acum vom avea nevoie de o tavă de cuptor dreptunghiulară, de dimensiuni mai mari, în care vom așeza imediat rața noastră iar cu ajutorul unei pensule vom începe să ungem rața pe întreaga suprafață a acesteia cu amestecul pregătit de condimente. În interiorul acesteia se pot adăuga atât legume, cât și fructe, după preferințe. 
  5. Introducem tava cu rața noastră delicioasă în cuptorul preîncălzit la 190 °C timp de aproximativ 20 de minute, timp în care grăsimea raței se va topi ușor, ușor. După acest interval de timp, vom scoate rata de la cuptor și o vom unge din nou cu amestecul pe care l-am pregătit, o întoarcem, iar ulterior o acoperim și cu o folie de aluminiu, pentru AO introduce iar la cuptor, la o temperatură de 180 °C, de această dată. Rața se va lăsa în cuptor timp de încă aproximativ o oră și jumătate, timp în care o vom mai întoarce de încă 2 ori pentru a o stropi cu zeama din tavă. 
  6. După acest interval de timp, în momentul în care rața noastră întreagă se va românii frumos și carnea va fi foarte bine făcută, moare și moale și se va desprinde ușor de pe os, vom ști că este momentul să o scoatem din cuptor. După ce s-a mai răcit puțin, putem scoate rața și din tavă, iar rețeta este gata. Poftă bună! 

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor. 

rata umpluta la cuptor
La ce temperatură se coace rața la cuptor[Sursa foto: freepik]

Citește și: Pui suculent la cuptor cu garnitură de cartofi, roșii cherry și aroma de usturoi. Bucură-te de o masă delicioasă în familie!



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Ruladă de ciocolată cu cremă și glazură albă. Numai bună de savurat cu cei dragi!

ȘOC! Divele din România au arătat TOT la plajă. Pozele de infarct care au ÎNNEBUNIT bărbații!

Andreea Bălan, veste de ultim moment despre relația cu Victor Cornea, când toți credeau că se căsătoresc

Drama neștiută a actriței Ileanei Stana Ionescu! Coșmarul casei din Pipera: ”Au furat și au plecat”

Jador și Oana Ciocan vor deveni părinți? Ce a publicat tânăra

Alexandra se sărută cu Gagea, dar plânge pentru Patrick! Aflați cum va reacționa Gagea și ce se va întâmpla în Casa iubirii, marți, 2 iulie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

Câte pisici sunt în imagine? Puține persoane reușesc să dea răspunsul corect


Cookies