Rulada de carne poate să fie o idee pentru cină, numai bună de savurat în zilele de weekend. Însă v-ați gândit care este temperatura optimă de coacere a acesteia?
Aflați din rândurile următoare care este motivul principal pentru care carnea de porc este cunoscută ca fiind una dintre cele mai consumate feluri de carne din lume, dar și care este temperatura optimă pentru coacere a ruladei de carne.
Consumul de carne de porc
Carnea de porc este obținută de la porcul domestic și este cunoscută ca fiind una dintre cele mai consumate feluri de carne din lume. Cu toate acestea, în anumite religii, precum iudaismul, islamul și adventismul, carnea de porc este considerată o carne impură.
Carnea de porc poate să fie consumată sub formă fiartă, sărată, afumată, coaptă, prăjită și în multe alte moduri, în funcție de preferințele fiecărei persoane în parte. Consumul de carne de porc este unul foarte răspândit în întreaga lume. La nivel global se consumă cu până la 44%, în comparație cu carnea de vită (29%) sau carnea de pasăre (23%).
Citeste si: Cum să te îmbraci pe caniculă. 3 trucuri practice pe care să le încerci vara asta
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
La ce temperatur ă se coace rulada de carne
În cazul în care ați optat să preparați carnea de porc la cuptor, temperatura de coacere poate să fie diferită de la caz la caz. Dacă este vorba despre bucăți mai mari de carne (700-1000 de grame), într-o folie, temperatura de coacere este de 180 de grade Celsius. Astfel, carnea de porc va fi bine gătită.
În cazul în care vă doriți să coaceți bucățele mai mici de carne de porc, temperatura ar trebui să fie reglată la 170 de grade Celsius. Totodată există persoane care pregătesc carnea de porc crocantă, ba chiar cu o crustă. Pentru a obține astfel carnea de porc, tot ce trebuie să faceți este să setați temperatura la 230-250 de grade Celsius, apoi să o reduceți la 180 de grade Celsius.
Citeste si: Cât timp se poate păstra peștele la congelator
Rețet ă de Ruladă de carne de porc
Ingrediente
Veți avea nevoie de următoarele ingrediente : 600 g de carne de porc (de preferat muşchi), 100 g de piept de pui, 60 g de ciuperci de pădure, 2 ouă, un ardei iute roşu, o legătură de ceapă verde, 4 felii de bacon, 4-5 linguri de ulei, sare, piper și condimente speciale pentru grill.
Mod de preparare
Tot ce trebuie să faceți este să începeți prin a spăla muşchiul şi a-l tapeta cu un şervet, pentru a se usca mai repede. Apoi veți tăia carnea în felii mai subţiri (de aproximativ 1-1,5 cm), pentru a se putea rula mai ușor, moment în care le veți bate puţin cu ciocanul de şniţele. După ce acestea s-au mai subțiat, datorită faptului că le-ați bătut, le puteți condimenta cu sare, piper și condimentele speciale pentru grill.
Apoi următorul pas este reprezentat de tăierea pieptului de pui fâşii, pe care ulterior le veți prăji într-o tigaie în care ați adăugat puțin ulei. Peste pieptul de pui veți presăra un praf de sare şi piper şi îl veți lăsa deoparte, pentru moment. Apoi ne vom ocupa de curățarea, spălarea și fierberea ciupercilor. Acestea se vor fierbe doar în puțină apă cu sare, timp de aproximativ 5-6 minute. În acest timp, puteți bate ouăle într-un castron, peste care veți adăuga ceapa verde şi ardeiul iute pe care le-ați tocat înainte, dar și sarea şi ciupercile cubuleţe. Apoi într-o tigaie pe care ați încins-o cu o lingură de ulei, veți turna întregul amestec, pe care îl veți lăsa la prăjit, la foc potrivit.
Acum urmează asamblarea ruladei de carne de porc. Tot ce trebuie să faceți este să începeți prin a pune omleta pe felia de carne, iar pe mijloc veți așeza fâşiile din piept de pui, pe care le-ați înfăşurat înainte în bacon. Carnea se rulează, se leagă cu o aţă, o veți unge cu puțin ulei şi o veți aşeza într-o tavă specială pentru copt. Mai adăugați doar 100 ml de apă în tavă şi coaceți rulada de carne de porc, în cuptorul încins, la foc potrivit, timp de aproximativ 30 de minute.
Atenția ca înainte cu 5 minute de a fi gata rulada, se desfaceți aţele şi să stropiți friptura cu sosul din tavă. Rețeta de ruladă de carne de porc este gata și se poate servi caldă! Poftă bună!
Citeste si: 7 idei de mic dejun rapid, sănătos și plin de energie