Chiftelele se numără printre cele mai populare feluri de mâncare de la noi din țară. Acestea poartă diferite denumiri și se pregătesc într-o multitudine de variante, toate în funcție de zonă. Află la ce temperatură se coc chiftelele și cum poți prepara cea mai simplă și gustoasă rețetă.
La noi în țară, chiftelele sunt cunoscute în mai multe moduri. Acestea se pot prăji sau coace, în funcție de preferințele fiecăruia. Pentru a beneficia de toate proprietățile ingredientelor pe care le folosești în prepararea acestui fel de mâncare, ar fi bine să nu le prăjești în ulei, ci să le pui la cuptor. Dacă ai ales deja această variantă, află la ce temperatură se coc chiftelele și cum poți găti cea mai simplă rețetă folosind doar câteva ingrediente de bază.
Care este secretul pentru cele mai bune chiftele
Acum că suntem din ce în ce mai aproape de sărbătorile Pascale, multe gospodine se gândesc să pună pe masă și chiftele, asta pe lângă tradiționalele sarmale, preparate din carne de miel, cozonaci sau drob.
Pentru a găti cele mai gustoase chiftele trebuie să iei în considerare câteva trucuri pe care le folosesc bucătarii. Ingredientul care face ca interiorul acestora să fie moale și pufos este pesmetul, deci trebuie să ai mare atenție la cantitatea pe care o adaugi. De regulă, majoritatea rețetelor de chifteluțe arată că trebuie să adaugi o jumătate de cană de pesmet la o cantitate de 450 de grame de carne.
Condimentele sunt extrem de importante în prepararea chiftelelor. Specialiștii în gatronomie spun că fără existența ierburilor aromate acestea nu ar fi fost pe placul nimănui. Deci, pe lângă ingredientele de bază adaugă și pătrunjel, busuioc, oregano, mentă, boia sau măghiran. Află cum poți prepara aluatul în cel mai simplu mod și la ce temperatură se coc chiftelele.
Citeste si: Cine a inventat papanașii. „A salvat generații întregi de gospodine de la coacerea miezului problematic”
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
La ce temperatură se coc chiftelele
Ingredientul vedetă în prepararea chiftelelor este, fără doar și poate, carnea. Aceasta poate fi de curcan, porc, vită sau pui, în funcție de preferințele fiecăruia. Dacă vrem să preparăm chiftelele la cuptor, atunci trebuie să alegem o carne mai grasă fiindcă doar așa vor avea o consistență finală la sfârșit. Dacă nu, acestea se vor usca foarte tare, nu vor avea un aspect plăcut și nici la gust nu te vor încânta.
La ce temperatură se coc chiftelele. După ce ai preparat aluatul și l-ai modelat după bunul plac, trebuie să pui chiftelele la cuptor la temperatura de 200 de grade. Timpul de coacere variază între 30 și 35 de minute, în funcție de cât de crocante îți dorești să fie.
Rețetă chiftele la cuptor
Ingrediente:
- 700 gr carne tocată
- 1 ceapă
- usturoi
- 2 felii de pâine
- 1 cartof
- 2 ouă
- sare și piper după gust
- pătrunjel verde
Mod de preparare:
Ceapă o curățăm, o spălăm și o dăm la mașina de tocat sau pe răzătoare. Curățăm usturoiul, îl spălăm, îl zdrobim, iar pâinea o înmuiem în puțină apă. Cartoful îl curățăm, îl spălăm și îl dăm pe răzătoarea cu ochiuri mici.
Carnea tocată se pune într-un bol, iar peste se adaugă ceapa, usturoiul, cartofii și pâinea înmuiată și ruptă în bucăți mai mici.
Tocăm pătrunjelul verde și îl adăugăm în compoziție. Condimentăm cu sare și piper, iar la urmă adăugăm și cele 2 ouă. Se amestecă totul foarte bine utilizând o lingură de lemn.
La ce temperatură se coc chiftelele. Ulterior, luăm o tavă de cuptor și așezăm pe ea hârtie de copt. Formăm chifteluțe și le așezăm în tavă. Setăm cuptorul la 200 de grade celsius și lăsăm chifteluțele timp de 35-40 de minute.