La ce temperatură se coc chiftelele. Cum gătești cele mai gustoase chifetele la cuptor

La ce temperatura se coc chiftelele
La ce temperatura se coc chiftelele

Chiftelele se numără printre cele mai populare feluri de mâncare de la noi din țară. Acestea poartă diferite denumiri și se pregătesc într-o multitudine de variante, toate în funcție de zonă. Află la ce temperatură se coc chiftelele și cum poți prepara cea mai simplă și gustoasă rețetă.

La noi în țară, chiftelele sunt cunoscute în mai multe moduri. Acestea se pot prăji sau coace, în funcție de preferințele fiecăruia. Pentru a beneficia de toate proprietățile ingredientelor pe care le folosești în prepararea acestui fel de mâncare, ar fi bine să nu le prăjești în ulei, ci să le pui la cuptor. Dacă ai ales deja această variantă, află la ce temperatură se coc chiftelele și cum poți găti cea mai simplă rețetă folosind doar câteva ingrediente de bază.

Citeste si: Cine a inventat pastele. „Dacă le combinăm la o masă și cu ce trebuie, pastele devin un aliment chiar sănătos”

La ce temperatura se coc chiftelele
La ce temperatura se coc chiftelele[Sursa foto: Pexels]

Care este secretul pentru cele mai bune chiftele

Acum că suntem din ce în ce mai aproape de sărbătorile Pascale, multe gospodine se gândesc să pună pe masă și chiftele, asta pe lângă tradiționalele sarmale, preparate din carne de miel, cozonaci sau drob.

Pentru a găti cele mai gustoase chiftele trebuie să iei în considerare câteva trucuri pe care le folosesc bucătarii. Ingredientul care face ca interiorul acestora să fie moale și pufos este pesmetul, deci trebuie să ai mare atenție la cantitatea pe care o adaugi. De regulă, majoritatea rețetelor de chifteluțe arată că trebuie să adaugi o jumătate de cană de pesmet la o cantitate de 450 de grame de carne.

Condimentele sunt extrem de importante în prepararea chiftelelor. Specialiștii în gatronomie spun că fără existența ierburilor aromate acestea nu ar fi fost pe placul nimănui. Deci, pe lângă ingredientele de bază adaugă și pătrunjel, busuioc, oregano, mentă, boia sau măghiran. Află cum poți prepara aluatul în cel mai simplu mod și la ce temperatură se coc chiftelele.

Citeste si: Cine a inventat papanașii. „A salvat generații întregi de gospodine de la coacerea miezului problematic”

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

La ce temperatura se coc chiftelele
La ce temperatura se coc chiftelele[Sursa foto: Pexels]

La ce temperatură se coc chiftelele

Ingredientul vedetă în prepararea chiftelelor este, fără doar și poate, carnea. Aceasta poate fi de curcan, porc, vită sau pui, în funcție de preferințele fiecăruia. Dacă vrem să preparăm chiftelele la cuptor, atunci trebuie să alegem o carne mai grasă fiindcă doar așa vor avea o consistență finală la sfârșit. Dacă nu, acestea se vor usca foarte tare, nu vor avea un aspect plăcut și nici la gust nu te vor încânta.

La ce temperatură se coc chiftelele. După ce ai preparat aluatul și l-ai modelat după bunul plac, trebuie să pui chiftelele la cuptor la temperatura de 200 de grade. Timpul de coacere variază între 30 și 35 de minute, în funcție de cât de crocante îți dorești să fie.

Citeste si: Cât timp se fierbe conopida. „Conopida este o legumă pe care merită să o includeţi în mod regulat în alimentaţie"

La ce temperatura se coc chiftelele
La ce temperatura se coc chiftelele[Sursa foto: Pexels]

Rețetă chiftele la cuptor

Ingrediente:

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

- 700 gr carne tocată
- 1 ceapă
- usturoi
- 2 felii de pâine
- 1 cartof
- 2 ouă
- sare și piper după gust
- pătrunjel verde

Mod de preparare:

Ceapă o curățăm, o spălăm și o dăm la mașina de tocat sau pe răzătoare. Curățăm usturoiul, îl spălăm, îl zdrobim, iar pâinea o înmuiem în puțină apă. Cartoful îl curățăm, îl spălăm și îl dăm pe răzătoarea cu ochiuri mici.

Carnea tocată se pune într-un bol, iar peste se adaugă ceapa, usturoiul, cartofii și pâinea înmuiată și ruptă în bucăți mai mici.
Tocăm pătrunjelul verde și îl adăugăm în compoziție. Condimentăm cu sare și piper, iar la urmă adăugăm și cele 2 ouă. Se amestecă totul foarte bine utilizând o lingură de lemn.

La ce temperatură se coc chiftelele. Ulterior, luăm o tavă de cuptor și așezăm pe ea hârtie de copt. Formăm chifteluțe și le așezăm în tavă. Setăm cuptorul la 200 de grade celsius și lăsăm chifteluțele timp de 35-40 de minute.



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies