La ce temperatură se coc eclerele. Care este secretul pentru cele mai pufoase eclere

La ce temperatură se coc eclerele. Care este secretul pentru cele mai pufoase eclere
La ce temperatură se coc eclerele. Care este secretul pentru cele mai pufoase eclere

Eclerele reprezintă un desert de-a dreptul delicios, atunci când vine vorba de dulce. Însă știați la ce temperatură se coc acestea pentru a fi cât mai pufoase?

Aflați din rândurile următoarea care este povestea care stă la baza acestui desert, care este temperatura optimă pentru ca acestea să fie preparate cum trebuie, dar și care este secretul celor mai pufoase eclere. În plus, descoperiți și o rețetă de mini eclere gustoase pe care le puteți prepara într-un timp relativ scurt.

Povestea din spatele clasicelor eclere

la ce temperatura se coc eclerele

Se spune că primele eclere au fost preparate de către Marie Antoine Carême, încă de la începutul secolului XIX. Acesta a început încă de la vârsta de 14 ani să lucreze în bucătăriile restaurantelor, din cauza faptului că a fost abandonat și trebuia să găsească o modalitate de a-și câștiga existența.

Astfel, acesta a ajuns să dezvolte o întreagă pasiune din meseria de cofetar, urmând să se mute în Londra, pentru a prepara cele mai gustoase deserturi, inclusiv eclere, pentru Casa Regală.

Fiind o rețetă destul de ușoară, eclerele s-au răspândit din ce în ce mai repede, peste tot în lume.

Eclerele au un exterior crocant, o umplutură pufoasă și un gust cu adevărat original. Aluatul este bine crescut doar sub acțiunea aburilor, fără ca acesta să aibă în compoziția sa drojdie sau alți agenți de dospire.

Odată cu trecerea timpului, clasica umplutură de patiserie și glazura de ciocolată s-au schimbat și au fost înlocuite de alte combinații din ce în ce mai neașteptate, precum: arome de flori, dovleac, ceai verde matcha sau

chiar de ardei iute.

care este secretul pentru cele mai pufoase eclere

Citeste si: Ce sa pregatesti rapid de mancare si sa fie delicios

 

La ce temperatură se coc eclerele

Rețetele de preparare ale eclerelor pot ieși extrem de simplu, dar în același timp și extrem de greu. Secretul constă în procesul de coacere al eclerelor.

În primul rând, înainte ca eclerele să fie puse în cuptor, acesta trebuie încălzit.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

În mod obișnuit, eclerele se coc la o temperatură de 220 de grade, iar după ce au fost introduse în cuptor pentru aproximativ 10-20 de minute, temperatura va scădea până la aproximativ 180-190 de grade.

 

Pentru ca eclerele să fie coapte exact atât cât trebuie, NU trebuie să deschideți cuptorul absolut deloc, în acest proces de coacere. Acestea vor fi gata, în momentul în care vor prinde o crustă de aur, iar în crăpăturile aluatului nu vor exista bule.

După ce acestea vor fi gata, trebuie să le mai țineți pentru încă o oră în cuptor, iar când eclerele vor ajunge la temperatura camerei, le puteți umple cu ce cremă doriți.

cine a inventat eclerele

Citeste si: La ce temperatură se coc pateurile congelate. Care este secretul pentru cele mai bune pateuri

 

Care este secretul pentru cele mai pufoase eclere

Eclerele reprezintă unele dintre cele mai bune prăjituri din întreaga lume, fiind cu diferite umpluturi și arome intense.

Sunt ușor de realizat, au un gust extrem de gustos și totodată pot reprezenta o soluție numai bună de a potoli pofta de dulce.

Rețetă de Mini eclere cu cremă de vanilie

Ingrediente

Veți avea nevoie de următoarele ingrediente pentru coji: apă (200 ml), ulei (100 ml), făină (200 g), ouă (4) și un praf de sare,  pentru cremă: amidon (120 gr), lapte (1 l), ouă (2), zahăr (180 g), lapte (50 ml), o fiolă de esență de vanilie și un praf de sare, iar  pentru glazură: ciocolată (350 g) și ulei (3 lingurițe).

Mod de preparare

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

Pentru a înțelege cât mai bine pașii acestei rețete, o vom împărți în 3 etape. Prima etapă este reprezentată de  prepararea cojilor. Vom pune apa la fiert, într-o oală, peste care vom adăuga uleiul și sare. Amestec ce îl vom lăsa la fiert până când va atinge punctul de fierbere, moment în care vom adăuga făina și vom amesteca mai repede, pentru a se încorpora. Amestecați până când aluatul se va deprinde de pe pereții oalei, iar abia atunci o veți putea lua de pe foc. Veți continua să amestecați până când se va răcori.

Încorporați apoi în aluat și ouăle pe rând și amestecați până va avea o consistență omogenă, iar atunci o veți turna într-un poș cu formă zimțată, cu ajutorul căruia veți forma dungi micuțe de aluat de aproximativ 2 cm, direct în tava pe care ați tapetat-o cu hârtie de copt. De reținut este faptul că trebuie să lăsați un spațiu între ele, pentru că acestea vor crește în timpul coacerii. Tava se pune în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, iar pentru aproximativ 15-20 de minute, cojile se vor coace.  NU  trebuie să deschideți cuptorul pentru cel puțin 10 minute. Cojile pentru eclere sunt gata și se lasă la răcit într-un bol.

reteta coji de eclere

Citeste si: Cum hidratezi tenul gras. Soluții la îndemâna oricui

Etapa a doua este reprezentată de  prepararea cremeiVom pune la fiert laptele într-o oală, timp în care separat, vom amesteca într-un bol, ouăle cu zahărul, praful de sare, amidonul și treptat și laptele rece. Amestecați bine, până când laptele din oală va începe să dea în clocot, moment în care veți adăuga peste acesta și compoziția pe care tocmai ați preparat-o. Continuați să amestecați, până când veți obține o cremă omogenă, iar când s-a îngroșat, puteți adăuga vanilia și puteți lua oala de pe foc.

Iar nu în ultimul rând, etapa cu numărul trei este reprezentată de prepararea glazurii. Tot ce trebuie să faceți este să rupeți ciocolata în bucățele și să o puneți într-un bol metalic. Peste această veți adăuga și uleiul, urmând să puneți bolul la bain marie. Amestecați până când se va topi toată ciocolata, iar apoi lăsați compoziția să se răcească puțin.

Pentru asamblarea mini eclerelor, veți avea nevoie de un cuțit, cu care să tăiați cojile de eclere și pe care le veți umple cu crema de vanilie. Deasupra veți glazura cu ciocolata topită și le veți ține la rece până când vine momentul să le serviți. Rețeta este gata, poftă bună!

reteta eclere

Citeste si: Ce este FRAPPE-ul. Învățați să preparați frappe-uri, care păstrează gustul cafelei, dar în același timp vă și răcoresc



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Când se pune gelatina în piftie. Trucul pentru un preparat de nota 10

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies