Fursecurile pot să reprezinte un desert simplu sau un desert mai complicat, în funcție de evenimentul pentru care este preparat.
Cu toate acestea, v-ați gândit vreodată la ce temperatură se coc fursecurile? Aflați din rândurile următoare acest lucru, dar și două rețete nemaipomenite pe care le puteți prepara într-un timp foarte scurt.
Ce sunt fursecurile
Fursecurile sunt niște prăjiturele mai mici și mai uscate, în comparație cu cele normale. Sunt făcute de obicei din diferite aluaturi mai fragede.
Aceste fursecuri pot fi achiziționate fie din comerț, găsite în supermarket-uri sau în cofetării, fie online, de la nenumărate patiserii. Totodată cea mai bună variantă este să le preparăm chiar la noi acasă, cu anumite ingrediente și umpluturi, exact pe placul nostru.
Citeste si: CITEȘTE: La ce temperatură se coc MACARONS
La ce temperatur ă se coc fursecurile
Pentru a prepara fursecuri cât mai bune și mai moi trebuie să țineți cont de anumite lucruri, printre care și temperatura de coacere. Bineînțeles că acest lucru poate să depindă și de cuptorul pe care îl aveți, fie că este unul cu gaz sau unul electric.
În cazul în care dețineți un cuptor cu gaz, se recomandă ca fursecurile să fie coapte la treapta 3-4, bineînțeles, înainte trebuie preîncălzit. Iar dacă dețineți un cuptor electric, puteți coace fursecurile la 95 de grade Celsius, la fel, după preîncălzire.
Citeste si: DESCOPERĂ: Cu ce se înlocuiește UNTUL
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Rețetă de fursecuri rapide cu doar trei ingrediente
Ingrediente
Veți avea nevoie, așa cum spune și rețeta, de doar trei ingrediente. Acestea sunt: făină (2 cești), unt moale (o ceașcă) și zahăr pudră (jumătate de ceașcă).
Mod de preparare
Puteți pentru început să încălziți cuptorul la 180 de grade (mediu) și să tapetați două tăvi cu hârtie de copt, pentru ca acestea să fie pregătite când terminați compoziția fursecurilor.
Apoi adăugați într-un bol de dimensiuni mai mari, untul și zahărul și amestecați. Adăugați apoi treptat și făina și continuați să amestecați până veți obține un aluat cu o textură densă. Formați apoi din aluat o minge mare cu palmele. Rulați aluatul pe o suprafață întinsă, pudrată cu făină sau zahăr pudră. Cu ajutorul unui sucitor dat cu făină, întindeți aluatul. Tăiați apoi rondele cu ajutorul unei forme speciale sau a unui pahar de mici dimensiuni, până când s-a terminat aluatul.
Coaceți apoi fursecurile timp de aproximativ 15-20 de minute, până când veți observa că au prins o nuanță aurie. Apoi le lăsați pe o farfurie să se răcească și le pudrați cu zahăr. Le puteți servi alături de un pahar de lapte sau ceai.
Citeste si: CITEȘTE: Ce nu se poate mânca cu mâna
Rețetă de fursecuri cu gem
Ingrediente
Veți avea nevoie de următoarele ingrediente: făină superioară (380 g), zahăr pudră (200 g), unt (200 g), migdale (80 g), o esență de vanilie, ouă (4 gălbenușuri), praf de copt (jumătate de linguriță), gem (după preferințe), sare și lămâie (coaja rasă).
Mod de preparare
Primul pas este să scoateți mai din timp untul din frigider, pentru a fi la temperatura camerei în momentul în care îl folosiți. Mixați într-un bol mai mare untul până veți obține o cremă moale, peste care adăugați zahărul pudră și continuați să amestecați până când zahărul se va topi, iar untul va deveni cremă. Adăugați apoi gălbenușurile, coaja de la lămâie și esența de vanilie și mixați până ce toate ingredientele se încorporează.
După ce ați obținut crema potrivită, începeți să adăugați treptat și migdalele, praful de copt și sarea. Presărați încetul cu încetul făina și amestecați până ce și ea se va încorpora, obținând un aluat consistent.
Luați cu atenție coca și puneți-o pe o suprafață plată, pentru a o modela. Apoi realizați o minge mare, pe care o veți pune într-o folie alimentară și la frigider timp de aproximativ 20 de minute. După ce a trecut acest interval de timp și aluatul s-a întărit, îl puteți împărți în două părți egale. Apoi rând pe rând luați jumătățile de aluat și dați-le cu puțină făină, iar apoi începeți să decupați fursecurile cu formele pe care le aveți, până când veți termina tot aluatul.
După ce ați terminat, luați o tavă și adăugați puțin ulei pe care îl întindeți peste tot, iar apoi puneți hârtie de copt. Rând pe rând așezați fursecurile și lăsați-le la frigider timp de 15 minute. Pregătiți apoi cuptorul până ajunge la 180 de grade, iar odată ce au trecut cele 15 minute, scoateți fursecurile și mai lăsați-le timp de 12 minute în cuptor, până prind o nuanță aurie.
Acum urmează partea care ține de asamblare. Presărați cu puțin zahăr pudră fursecurile care se vor folosi drept capac, iar pe cealaltă jumătate a fursecului puneți puțin gem cu ajutorul unei lingurițe. Peste veți pune capacul fursecului. Și uite așa, fursecurile fragede, parfumate și delicioase sunt gata pentru a fi consumate!
Citeste si: CITEȘTE: Cum se face BLATUL de TORT cu VANILIE