La ce temperatură se coc Macarons

La ce temperatură se coc Macarons
La ce temperatură se coc Macarons

Vitrinele cofetăriilor din întreaga lume au fost, în ultimii ani, colorate de-a dreptul de aceste fursecuri în miniatură. Macarons, cel mai cunoscut desert franțuzesc, surprinde prin culori, arome care mai de care, dar și prin gustul desăvârșit.

Cu siguranță ai încercat macarons, aceste prăjiturele preferate de toți iubitorii de dulciuri, în special de cei mici, iar dacă nu, te invităm să descoperi cum le poți face chiar tu acasă.

Află, în acest articol, la ce temperatură se coc macarons și care este cea mai simplă rețetă.

Citeste si: NOTEAZĂ: Cu ce înlocuim pofta de dulce

Cum gătești acasă macarons

La ce temperatura sa coc macarons
La ce temperatura sa coc macarons[Sursa foto: PixaBay]

Ce sunt macarons

Istoria acestui desert este foarte controversată, dat fiind faptul că există nenumărate ipoteze în legătură cu apariția lor.

Se pare că cea care a adus macarons pentru prima oară în Franța a fost chiar Caterina de Medici, soția lui Henric al II-lea. Denumirea acestor fursecuri  vine din limba italiană, mai exact „maccherone” care înseamnă „aluat fin”. Formele și rețetele acestor prăjiturele s-au schimbat de-a lungul timpului, ele fiind inițial servite sub forma unui aluat rotund cu zahăr. Pierre Desfontaines, un cunoscut patiser din Paris, a avut ideea de a pune două macarons împreună cu o cremă la mijloc, construind astfel forma pe care o cunoaștem și noi astăzi.

Citeste si: CITEȘTE: Cum să faci cea mai ușoară prajitură din 3 ingrediente făra coacere

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

La ce temperatura sa coc macarons
La ce temperatura sa coc macarons[Sursa foto: PixaBay]

La ce temperatură se coc macarons

Cu toate că ingredientele pentru macarons sunt foarte ușor de găsit, prepararea acestora nu este de fiecare dată simplă.

Pentru a obține consistența dorită, dar și forma specifică este nevoie de multă răbdare, dar și de un mediu prielnic. Trebuie să ai în evidență, neapărat, umiditatea bucătăriei în care le prepari, calitatea ingredientelor pe care le folosești, dar și instrucțiunile rețetei. Dacă nu respecți cantitatea de ingrediente sau timpul de coacere este foarte probabil să nu ajungi la rezultatul pe care ți-l dorești.

Dacă nu ai experiență în bucătărie, este indicat să încerci o rețetă simplă, mai ales când vine vorba despre compoziția lor.

Dacă nu urmezi toți pașii ca la carte, riști să strici ingredientele degeaba și cu siguranță nu îți dorești acest lucru. Important este să nu te dai bătută! Până și francezilor le este greu să prepare macarons, deși ar trebui să fie experți mondiali. În cazul în care nu îți iese din prima, încearcă să îți dai sema cu ce ai greșit ca data viitoare să știi exact ce este de făcut.

Pentru cele mai bune macarons trebuie, mai întâi de toate, să preîncălzești cuptorul la maxim 150 de grade și apoi să introduci tava în care se află. După aproximativ 7-8 minute trebuie să scazi temperatura de coacere până la 120 sau 130 de grade și să-i mai lași înauntru încă 5 minute. Macarons se lasă la răcit în frigider aproximativ 5 ore.

Citeste si: NOTEAZĂ: Cu ce se însiropează PIȘCOTURILE

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

La ce temperatura sa coc macarons
La ce temperatura sa coc macarons[Sursa foto: PixaBay]

Rețetă macarons

Ingrediente:

- 70 g zahăr  vanilat
- 230 g zahăr pudră
- 120 g făină de migdale
- 2 g sare
- colorant alimentar

Pentru început, trebuie să cerni făina de migdale, zahărul pudră și pudra de cacao într-un vas încăpător. Separă cu mare grijă albușurile, iar mai apoi mixează-le împreună cu praful de sare. Adaugă, treptat, zahărul. Amestecă totul cu mixerul până obții o spumă.

Mută compoziția de macarons într-un pos sau o pungă de plastic mai rezistentă, tăiată la un colț. Pune compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și încearcă să formezi cercuri mici, la o oarecare distanță unul de altul. Ține cont că această compoziție se va mai lăți, așa că este important să lași spațiu între cercuri.

Lasă totul la uscat la temperatura camerei pentru aproximativ două ore, până când nu se mai lipește de deget. Preîncălzește cuptorul la maxim 150 de grade și apoi introdu tavă cu macarons. După aproximativ 7-8 minute trebuie să scazi temperatura de coacere până la 120 sau 130 de grade și mai lasă tava înauntru pentru încă 5 minute. Se lasă la răcit în frigider aproximativ 5 ore.



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Cu ce se poate însiropa blatul de tort pentru un plus de savoare

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies