Sărățelele pot reprezenta o gustare perfectă. Însă știați la ce temperatură se pot coace acestea?
Aflați
La ce temperatură se coc sărățelele
Atunci când vine vorba despre temperatura potrivită pentru ca sărățelele să se poată coace, se pare că este vorba despre o temperatură de 200 °C, timp în care sărățelele se vor coace aproximativ 20 de minute.
Rețetă de sărățele cu cașcaval rumenite și gustoase
Rețeta delicioasă de sărățele cu cașcaval rumenite și gustoase, absolut minunate, se prepară în doar 5 pași simpli!
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro
Timpul de pregătire pentru această rețetă de sărățele cu cașcaval rumenite și gustoase este de o oră
Timp de preparare- 20 de minute
Timp total- o oră și 20 de minute
Rețeta de sărățele cu cașcaval rumenite și gustoase este pentru 4 persoane
Ingrediente – sărățele cu cașcaval rumenite și gustoase
- 300 g de făină
- 300 g de unt
- 300 g de cașcaval ras fin
- 2 ouă+ un ou
- o linguriță de sare
- 2 linguri de lapte, la temperatura camerei
- parmezan ras
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro
Mod de preparare- sărățele cu cașcaval rumenite și gustoase
- în primul și în primul rând, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga 300 g de făină, 300 g de unt, dar și cele 300 g de cașcaval ras fin. Toate acestea virgula se amestecă bine împreună, cu ajutorul unei spatule. Condimentăm și cu sare și piper, după gust, moment în care vom adăuga și cele 2 ouă, rând pe rând, timp în care le vom omogeniza împreună. Din acest amestec trebuie să rezulte un aluat destul de tare, Motiv pentru care vom începe să-l frământăm direct cu mâinile, însă în același timp și omogen care să nu se lipească de mână.
- Aluatul se va frământa foarte bine, pentru ca făina să se combine cât mai bine cu grăsimea din cașcavalul adăugat. Odată finalizat, aluatul se pune într-un bol de dimensiuni potrivite și se lasă la frigider pentru cel puțin 30 de minute.
- După acest interval de timp, pe o suprafață plată pe care o vom presăra în prealabil cu puțină făină, vom întinde jumătate din aluatul rezultat cu ajutorul unui sucitor. Atenție însă! Foaia de aluat nu trebuie să fie mai groasă de jumătate de centimetru. Să rețelele se vor tăia fâșii, pentru ca ulterior, să se răsucească puțin, pentru ca mai apoi să fie presărate cu parmezanul ras deasupra.
- Sărățelele se așează într-o tavă de cuptor dreptunghiulară, pe care am așezat deja hârtie de copt, tavă care se va introduce în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 200 °C, timp de aproximativ 20 de minute. În acest interval de timp, sărățelele vor crește și se vor rumeni.
- După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, iar ulterior și sărățele din tavă, pentru a le putea servi. Poftă bună!
Sfaturi pentru rețeta de sărățele cu cașcaval rumenite și gustoase
- în funcție de cât de gras este cașcavalul, poate să fie necesar să mai adăugați încă un ou, pe care îl veți amesteca în prealabil, sau încă puțină făină.
- atenție însă! Nu trebuie să puneți apă în aluat
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Curry de pui în stil italian. Încearcă și tu gustul picant!