La ce temperatură se depozitează BANANELE. „O banană pe zi ține doctorul psihiatru departe de casă"

Unde se tin bananele
La ce temperatură se depozitează BANANELE. „O banană pe zi ține doctorul psihiatru departe de casă"

Află la ce temperatură trebuie depozitate bananele.

Bananele sunt cele mai populare și mai sănătoase fructe din lume. Fiind fragile, acestea sunt greu de transportat și de păstrat în stare proaspătă. La toate acestea se adaugă și faptul că se coc extrem repede, ceea ce înseamnă că pot trece de la galben la maroniu într-un timp foarte scurt. Odată ce se coc, bananele se înmoaie și își pierd gustul.

Unde se țin bananele

Bananele pot înlocui cu succes dulciurile și alte alimente care au multe calorii.

Se pot consuma și în salate de fructe sau combinate cu cereale pentru micul dejun sau cină.

Dacă bananele s-au copt prea tare, pot fi folosite pentru prepararea unor prăjituri, pentru chec, gogoși, tarte sau pot deveni piure.

Bananele pot fi menținute proaspete mai mult timp dacă sunt păstrate la temperatura camerei.

Este indicat să cumpărați banane verzi și sa le păstrați într-un coșuleț în cameră, până când acestea se îngălbenesc. Va dura câteva zile.

Bananele verzi, fără pete întunecate, au o durată maximă de depozitare de o săptămână.

La ce temperatură se depozitează bananele

Temperatura aerului de stocare este de +13 grade, în camerele în care aerul circulă continuu.

Nu se recomandă diferențele de temperatură, creșterea sau scăderea bruscă a gradelor, deoarece, în acest caz, coaja bananelor se înnegrește.

Este indicată depozitarea lor în limbo, întrucât facilitează accesul aerului în cazul fructelor. Umiditatea camerei  trebuie să fie de aproximativ 80–90%.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Foarte important de știut este faptul că bananele nu trebuie depozitate în pungi de plastic, pentru că favorizează umiditatea care le degradează cu repeziciune.

Marele beneficiu pentru bananele păstrate la temperatura camerei este acela că se coc lent și uniform.

Nu este recomandat ca aceste fructe să fie depozitate în vecinătatea unei surse de căldură  sau la geam, în lumina soarelui.

Locul ideal pentru depozitarea bananelor arată astfel: bine ventilat, răcoros și întunecat.

banane depozitare

Alte forme de depozitare a bananelor

Bananele ținute într-un coș de fructe

Coșurile pentru  fructe sunt prevăzute cu anumite cârlige speciale pentru a agăța bananele, acesta fiind cel mai bun mod de a le păstra.

Bananele coapte păstrate în frigider

Bananele coapte se pot păstra sigilate într-o pungă de plastic, la frigider.

Cojile lor se pot înegri, dar miezul va rămâne neschimbat.

Depozitarea bananelor la distanță de alte fructe

Bananele trebuie așezate departe de alte soiuri de fructe.

Cand se coc, fructele produc etilenă, iar bananele din apropierea acestora se coc mai repede atunci când sunt expuse la această substanță.

Citește și: Denisa și Bogdan, ceartă aprinsă în camera roșie! Concurentul nu vrea să înțeleagă că fata nu are sentimente pentru el: „Mai mult decât prieteni nu putem să fim”- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Păstrarea bananelor în stare optimă prin acoperirea codițelor

Înfășurarea tulpinilor  mănunchiului de banane în folie de plastic împiedică producerea etilenei din fructe.

Astfel, se previne absorbția etilenei eliberate de fructele depozitate în apropiere și bananele se mențin proaspete mult timp.

La ce temperatură se depozitează bananele

Păstrează la congelator bucăți de banane

Puteți păstra bucăți de banane sau banane pasate la frigider, în congelator, putând fi folosite la prepararea rețetelor de chec cu banane, smoothie, fursecuri sau plăcinte.

Din bananele păstrate la frigider sau în congelator, puteți prepara o gamă largă de produse delicioase: brioșe, fursecuri, tarte, cheesecake, clătite, budinci, torturi și multe altele.

Cel mai mare beneficiu al consumului de banane este acela că aduce organismului nostru un mare aport de serotonină, care creează o stare de bine, de echilibru, de liniște și ne menține psihicul sănătos.

„O banană pe zi ține doctorul psihiatru departe de casă. Dacă mărul era fructul ce ne garanta sănătatea fizică, banana este cea care are grijă de dispoziția și starea noastră de bine. Nu întâmplător bananele sunt cele mai consumate fructe exotice, în multe țări ele se gătesc/se prăjesc precum cartofii- tocmai pentru că sunt hrănitoare și pline de nutrienți valoroși.

Bananele au glucide lente ce asigură energia în caz de sport /mișcare, au potasiu și magneziu pentru funcționarea optimă a sistemului nervos și a mușchilor. Dar cel mai important ingredient al lor este triptofanul, un aminoacid esențial care se transformă în organism în serotonină. Iar serotonina este substanța de care depinde starea noastră de bine, liniștea și echilibrul psihic. Doar bananele și prunele conțin acest precursor natural de serotonină, așa că lăsați merele și citricele deoparte în această perioadă și puneți accent pe banană- nu strică niciodată un strop de bine în plus.

Și nu, nu îngrașă!! O banană are sub 100 calorii, iar faptul că este alcalină (nu acidă precum mărul și citricele) o face prietenoasă cu tubul digestiv și nu stimulează pofta de mânca", a postat pe contul său de Instagram, Mihaela Bilic, medic nutriționist.



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

E bine să mănânci fructe seara? Ce spun specialiștii în nutriție

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Scandal monstru între Roberta și Julia! „Să faci pași la tine acasă, tu, nu eu!” Iată ce replici aprige și-au spus cele două concurente și cum a reacționat Sebastian

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies