Diabeticii, persoanele care sufera de intolerante alimentare, afectiuni digestive, renale, alergii sau cei care pur si simplu au adoptat un stil de viata mai sanatos pot avea o masa festiva de Sarbatori la fel de bogata ca restul familiei.
In timp ce majoritatea romanilor mai fac anumite exceptii la masa de Sarbatori, persoanele care sufera de diferite afectiuni si au regim special de alimentatie nu trebuie sa isi neglijeze dieta sau sa se abata de la ea nici in perioada Pastelui, acest lucru avand repercusiuni negative, chiar si pe termen scurt. Din fericire, chiar daca vor respecta recomandarile medicale acestia nu vor avea un meniu mai saracacios de Sarbatori, atat magazinele specializate, cat si rafturile retailerilor oferind o gama variata de produse speciale pentru diete in acesta perioada.
“Ca in fiecare an, in perioada Pastelui incercam sa ne imbogatim si sa ne difersificam cat mai mult stocul de produse specifice acestei Sarbatori. Astfel, indiferent daca sufera de diabet, au intoleranta la gluten, contraindicatii in ceea ce priveste consumul de zahar sau pur si simplu vor sa manance mai sanatos, clientii nostri vor putea avea la masa de Pasti cozonac, pasca, paine, prajituri si alte preparate traditionale fara gluten sau fara adaosuri de zahar, cat si o gama variata de ingrediente cu ajutorul carora isi pot pregati felurille de mancare preferate”, a declarat Maria Martac,
Potrivit acesteia, de Paste romanii arata un interes destul de crescut pentru dulciuri, in topul vanzarilor regasindu-se prajiturile, ciocolata, painea, mixurile speciale de faina fara gluten, dulciurile fara zahar, condimentele, indulcitorii, fructele uscate, sucurile bio, berea fara gluten, dar si produsele speciale pentru cadouri precum sunt ciocolata cu mesaj, fructele invelite in ciocolata, specialitatile gourmet, cutiile de cadouri cu fursecuri si diferite sortimente.
La ce trebuie sa fie atenti de Sarbatori cei care au un regim special de alimentatie
„Pe langa respectarea regimului de alimentatie pe care il au in mod obisnuit, in perioada Pastelui romanii trebuie sa fie foarte atenti si la etichetele produselor pe care le cumpara. Astfel, desi foarte multe alimente din comert nu contin zahar si sunt recomandate in alimentatia diabeticilor, pot avea in continut diferiti Indulcitori de sinteza (zaharina, aspartamul, sucraloza, sorbitolul sau manitolul) care sunt cel putin la fel de daunatori”, a mai spus Maria Martac.
De asemenea, potrivit reprezentantei companiei, persoanele care sufera de o afectiune medicala nu ar mai trebui sa ia decizia de cumparare dupa principiul pretului celui mai mic. In ciuda faptului ca produsele dietetice sunt, in general, mai scumpe fata de alimentele obisnuite, adoptarea unui regim alimentar corespunzator este cu mult mai putin costisitor decat un tratament medicamentos ulterior, odata cu acesta eliminandu-se automat risipa si alte non-alimente pe care le cumparam in mod obisnuit.
Citeste continuarea pe: www.doctorulzilei.ro
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro