La ce trebuie să ne așteptăm de la un divorț

Ce presupune un divorț în fața instanței de judecată
La ce trebuie să ne așteptăm de la un divorț

Aflați din rândurile următoare ce presupune o procedură de divorț.

Oricât de mult ne-am dori noi, dragostea pentru unii nu durează până la adânci bătrâneți. De aceea, multe cupluri, mai ales în zilele noastre, aleg să-și spună adio chiar și atunci când între ei există zeci de ani de căsnicie și copii la mijloc.

Potrivit specialiștilor în domeniu, hotărârea de a divorța este o hotărâre grea, care presupune numeroase sentimente negative care se produc la nivelul partenerilor, dar în cele din urmă, este cea mai bună hotărâre pentru două persoane care nu se mai iubesc, chiar dacă aceștia au împreună jumătate de viață și chiar doi sau trei

copii.

Există situații în care această decizie de a divorța aparține ambilor parteneri, iar aceștia hotărăsc să iasă din căsnicie exact așa cum au intrat, ținându-se de mână și cu zâmbetul pe buze.

În alte situații, însă, cei doi parteneri transformă procedura de divorț într-un întreg câmp de luptă în care ei doi sunt actorii principali, iar victoria stă în mâinile instanței judecătorești.

În acest caz, vorbim despre procedura de divorț care nu s-a putut realiza la notar din cauză că cei doi parteneri nu au căzut de comun acord și ajung în fața judecătorului.

În cadrul unei emisiuni, doamna avocat Otilia Sava a vorbit despre ce presupune un divorț în fața instanței de judecată.

Ce presupune un divorț în fața instanței de judecată

Citește și: Ce presupune procedura de divorț. „S-au rupt niște lucruri în relațiile de familie”

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Ce presupune un divorț în fața instanței de judecată

Potrivit specialistului în domeniu, există două tipuri de divorț, divorțul remediu și divorțul sancțiune, iar în cazul divorțului din instanță, vorbim despre acel proces în care nu am reușit să ne înțelegem la notar și mergem în instanță pentru a lăsa la decizia judecătorului de a stabili vinovatul. 

Și în cazul acestui tip de divorț există trei posibilități: divorțul prin acord, divorțul din culpă comună și divorțul din culpă exclusivă.

Divorțul prin acord

Divorțul prin acord poate exista chiar și în fața instanței de judecată, atunci când cei doi parteneri ajung la un acord și decid că nu mai este nevoie să se desfășoare un întreg proces de judecată.

De asemenea, în cadrul procesului, cei doi parteneri pot cădea la un acord și să încheie procesul.

 „ Chiar și în instanță poți să divorțezi prin acord, adică semnezi în fața judecătorului cererea și ambii parteneri sunt de acord să arunce cheile despărțirii peste gard și problemele lor să nu mai fie pe scena tuturor .”, a precizat specialistul în domeniu.

Divorțul din culpă comună

Citește și: Ce poți face pentru a obține o pensie alimentară corectă pentru copilul tău. „În România noi avem și o problemă de mentalitate”

Ce presupune un divorț în fața instanței de judecată

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

În cadrul divorțului din culpă comună vorbim despre acel moment în care fie ambii parteneri își asumă vina pentru care au divorțat sau instanța de judecată decide că în spatele acestui divorț, ambii parteneri sunt vinovați.

 „ Ambii parteneri își asumă faptul că au avut o culpă comună sau indiferent cât încearcă să demonstreze unul dintre parteneri că a fost culpa mai mare a celuilalt decât a lui, instanța ajunge la hotărârea că ambii parteneri sunt în egală măsură vinovați ”, a explicat specialistul în domeniu.

Divorțul din culpă exclusivă

Acest divorț este cel în urma căruia instanța de judecată stabilește faptul că un singur partener a fost de vină pentru producerea acestuia. Potrivit specialistului în domeniu, aici întâlnim cazurile de infidelitate sau violență domestică și în urma hotărârii instanței de judecată, partenerul inculpat poate să-i plătească celuilalt anumite compensații financiare.

 „ Asistăm la astfel de situații în cazul infidelităților. În acest caz, există anumite daune morale pe care le poți cere de la soțul vinovat .”, a explicat specialistul în domeniu.

În cazul procesului de divorț este obligatoriu ca ambii parteneri să fie prezenți, acceptându-se doar situațiile speciale în care unul dintre ei nu putea fi prezent din diferite motive bine întemeiate.

Divorțul este cea mai personală cerere dintre toate. Trebuie să fii în pușcărie, trebuie să fii afară din țară sau în spital într-o boală gravă ca să nu vii în fața instanței. Când nu ai copii, poți divorța chiar la ofițerul stării civile dacă există acord .”, a precizat specialistul în domeniu.  



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Care este profilul abuzatorului emoțional. „Sunt niște tipare de comportament"

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies