Chef Sorin Bontea a dezvăluit care este rețeta de gogoși pufoase și care sunt cantitățile pe care le folosește.
Chef Sorin Bontea a dezvăluit care este rețeta gogoșilor pufoase, care sunt cantitățile și ingredientele pe care le folosește pentru acestea.
“Rețeta de gogoși care se fac foarte repede. Miroase într-un anume fel.” Care sunt ingredientele pe care le folosește chef Sorin Bontea
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro
- Iaurt- 450 grame
- 3 ouă
- Coajă rasă de la o lămăie
- 10 lingurițe zahăr vanilat- 60 grame
- Extract de vanilie cu bourbon – 20 de grame
- 300 grame făină
- 3 lingurițe rase praf de copt- 15 grame
Chef Sorin Bontea a dezvăluit urmăritorilor săi cum prepară gogoșile pufoase și care sunt ingredientele pe care le folosește cu exactitate pentru ca gogoșile să iasă aromate. Cunoscutul chef a spus că deserturile au nevoie de cantități exacte, altfel că nu există ingredient adăugat fără să nu fie cântărit. “Rețeta de gogoși care se fac foarte repede. La desert îți trebuie cantități exacte, așa că am robotul de bucătărie cu cantități exacte și cronometru.
“La gogoși, uleiul nu trebuie încins foarte bine. Altfel, se ard.” Cum trebuie prăjite gogoșile pentru a nu se arde
Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro
Chef Sorin Bontea a explicat cum trebuie să fie uleiul pentru ca gogoșile să iasă pufoase și să se coacă exact așa cum trebuie. La final, acestea pot fi ornate cu zahăr pudră, iar mirosurile din întreaga compoziție reușesc să stârnească poftele oricărui iubitor de dulce. “La gogoși, uleiul nu trebuie încins foarte bine. Altfel, se ard pe exterior, iar pe interior nu se coc. Facem gogoși cu lingura. În momentul în care am pus aluatul în ulei, trebuie să se ridice imediat. Dacă stă mult pe fund, înseamnă că uleiul nu e încins. Ce frumos se prăjesc, nici foarte repede, nici foarte încet. Nu lăsăm foarte mult să se ardă că vor fi amare. Avem două variante. Zahăr pe ele sau le iei și le tăvălești prin zahăr. E aerată, se topește în gură.”, a mai spus Sorin Bontea.