Zvonurile că lactatele sunt periculoase sau că produc cancer vin în contradicţie cu opinia medicilor care susţin că este obligatoriu să consumăm zilnic lactate.
Riscul consumului de lapte dulce la maturitate este dat de faptul că proteina din lapte rămâne nemodificată şi se depune în corp, ducând mai târziu la apariţia bolilor degenerative.
Prin urmare, laptele nu este o sursă de boală imediată. Poate fi consumat fermentat (sub formă de iaurt, sana, chefir) fără probleme, deoarece lactoza şi caseina dispar, trecând în acidul lactic, o substanţă care nu este nocivă şi se elimină.
Se recomandă forma fermentată, dar nu cu fructe sau musli, deoarece au adaos de zahăr”, spune Lygia Alexandrescu, nutriţionist şi lector universitar.
Sursă de alergii?
Laptele de la vacile aflate în tratament cu antibiotice nu trebuie colectat şi prelucrat. Aceste antibiotice introduse în organismul uman modifică flora normală a tractului digestiv şi induc rezistenţă microbiană la antibiotice.
citeste continuarea pe pagina urmatoare >>>