Lady Gaga, anunţ şocant. A fost diagnosticată cu o boală cumplită

Lady Gaga, anunţ şocant. A fost diagnosticată cu o boală cumplită
Lady Gaga, anunţ şocant. A fost diagnosticată cu o boală cumplită

Tulburare bipolară, atacuri de anxietate, depresia ... După decenii de tăcere, vedetele de la Hollywood nu ezită să vorbească despre bolile de care suferă, sperând să rupă uriaşul tabu din jurul tulburărilor mintale, care afectează una din patru persoane la un moment dat în viaţă, relatează AFP.

 

La ceremonia premiilor Grammy de duminică seara, Lady Gaga a declarat că este "mândră că face parte dintr-un film ("A Star is Born") care tratează problemele de sănătate mintală", peliculă al cărui erou care suferă de dependenţă şi gânduri suicidare.

Citeste si: Horoscop 14 februarie- Camelia Pătrășcanu. Leii s-ar putea supăra pe o persoană care le face promisiuni și nu le respectă

Mai mult, starul pop a dezvăluit în urmă cu doi ani că suferă de stres post-traumatic.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Însă cazul său nu este singular: de la comediantul Pete Davidson de la Saturday Night Live, care a recunoscut că suferă de depresie, îngrijorându-şi fanii, până la Mariah Carey, care a vorbit pentru prima dată anul trecut despre tulburarea bipolară care o afectează, tot mai multe celebrităţi vorbesc deschis despre problemele din viaţa lor.

"Nu am vrut să mă las purtată de stigmatizarea unei boli cronice care să mă definească şi să risc să-mi distrug cariera", a declarat cântăreaţa pentru revista People.

"Am fost îngrozită de ideea că aş putea să pierd totul", a insistat ea, în legătură cu această boală care afectează 60 de milioane de persoane la nivel mondial, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). Ea a mărturisit de asemenea că se află sub tratament medical şi că merge la psihoterapie.

Tulburarea bipolară este un subiect abordat în filme (seria "Homeland" şi filmul "Happiness Therapy", care i-a adus un Oscar lui Jennifer Lawrence în 2013) şi a devenit astfel mai cunoscut publicului larg. Bipolaritatea este diferită de schizofrenie (care afectează 23 de milioane de persoane), dar rămâne extrem de stigmatizată.

Citeşte continuarea pe Agerpres. 



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

MESAJE de ZIUA ÎNDRĂGOSTIȚILOR. Cele mai drăgăstoase mesaje, sms-uri, urări și felicitări de Sf. Valentin. Impresionează-ți jumătatea

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Medana, mesaj tăios pentru Larisa Uță și cei doi copii ai lui Alin Oprea: "Nu mai are copii care să îl susțină? și ce? O fac eu, cu copiii mei"

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies