Laptele prajit sau "Leche frita" este un desert spaniol de care te vei indragosti imediat.
Ingrediente
1 litru de lapte
120 g amidon alimentar de porumb
250 g zahar
coaja rasa de la 1/2 lamaie
coaja rasa de la 1/2 portocala
1 baton de scortisoara
4 oua
faina
ulei pentru prajit
zahar pudra si scortisoara macinata, pentru decor
Fierbeti laptele in care ati pus coaja
rasa a citricelor si batonul de scortisoara, crestat in prealabil. Bateti intr-un castron doua oua cu zaharul si amidonul (pus putin cate putin), turnati treptat laptele racorit si strecurat, amestecand, fireste, tot timpul, puneti crema astfel obtinuta pe foc moale si, fara sa va opriti din batut, asteptati-o sa se ingroase. Puneti untul, mai amestecati putin si luati-o de pe foc.
Tapetati o forma dreptunghiulara cu pergament (sau ungeti-o cu unt) si turnati crema racorita, intr-un strat gros de circa 2 cm.
Lasati-o peste noapte in frigider si taiati-o dupa plac (traditional in patrate de 5×5 si apoi in triunghiuri, dar fireste ca nu-i obligatoriu).
Tavaliti bucatile obtinute prin faina, apoi prin celelalte doua oua batute (unii continua si prin pesmet, sa iasa mai crocante) si puneti-le la prajit in ulei mult.
Cand s-au rumenit frumos, puneti-le pe servetele, sa eliminati excesul de grasime, apoi pe un platou, presarandu-le cu zahar si scortisoara.
sursa
Ingrediente
1 litru de lapte
120 g amidon alimentar de porumb
250 g zahar
coaja rasa de la 1/2 lamaie
coaja rasa de la 1/2 portocala
1 baton de scortisoara
4 oua
faina
ulei pentru prajit
zahar pudra si scortisoara macinata, pentru decor
Fierbeti laptele in care ati pus coaja rasa a citricelor si batonul de scortisoara, crestat in prealabil.
Bateti intr-un castron doua oua cu zaharul si amidonul (pus putin cate putin), turnati treptat laptele racorit si strecurat, amestecand, fireste, tot timpul, puneti crema astfel obtinuta pe foc moale si, fara sa va opriti din batut, asteptati-o sa se ingroase. Puneti untul, mai amestecati putin si luati-o de pe foc.
Tapetati o forma dreptunghiulara cu pergament (sau ungeti-o cu unt) si turnati crema racorita, intr-un strat gros de circa 2 cm. Lasati-o peste noapte in frigider si taiati-o dupa plac (traditional in patrate de 5×5 si apoi in triunghiuri, dar fireste ca nu-i obligatoriu).
Tavaliti bucatile obtinute prin faina, apoi prin celelalte doua oua batute (unii continua si prin pesmet, sa iasa mai crocante) si puneti-le la prajit in ulei mult.
Cand s-au rumenit frumos, puneti-le pe servetele, sa eliminati excesul de grasime, apoi pe un platou, presarandu-le cu zahar si scortisoara.
sursa Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro