Laptisor de matca - ce este si cum il folosesti

Laptisor de matca - ce este si cum il folosesti
Laptisor de matca - ce este si cum il folosesti

Laptisorul de matca este o secretie laptoasa produsa de albinele de miere, cunoscuta si sub numele de lapte regal de albine.

De obicei contine intre 60% si 70% apa, intre 12% si 15% proteine, intre 10% si 16% zahar, intre 3% si 6% grasimi si intre 2% si 3% vitamine, saruri si aminoacizi. Compozitia variaza in functie de locatia geografica si de clima. Acest produs este folosit pentru dezvoltarea si cresterea albinelor regine, de aici venindu-i si numele.

 

Utilizarea laptisorului de matca

 

Laptisorul de matca este utilizat pentru ameliorarea sau combaterea mai multor afectiuni si simptome cum ar fi: astm, febra de fan, boli hepatice, pancreatita, diabetul zaharat de tip 2, ulceratii ale piciorului diabetic, insomnii, sindromul premenstrual, infertilitate, simptomele menopauzei, ulcer stomacal, boli de rinichi, fracturi, afectiuni ale pielii, colesterol ridicat etc. De asemenea, este un foarte bun tonic general recomandat pentru sanatate, combaterea efectelor imbatranirii, stimularea sistemului imunitar sau chiar tonifierea scalpului si cresterea parului.

 

Utilizarea laptisorului de matca in combaterea simptomelor menopauzei

 

Cercetarile au dovedit ca administrarea orala a laptisoului de matca timp de 3 luni poate creste nivelul colesterolului cu lipoproteina de inalta densitate (HDL- colesterolul bun) si poate scadea nivelul colesterolului cu lipoproteina de densitate joasa (LDL- colesterolul rau) la femeile aflate in postmenopauza.

 

Alte studii au dovedit ca administrarea orala a 150 mg de laptisor de matca timp de 12 saptamani poate reduce simptomele menopauzei si imbunatateste starea psihica in cazul femeilor aflate la menopauza. De asemenea, se mai pot administra una sau doua capsule dintr-un produs care contine laptisor de matca si polen de flori timp de 12 luni. 

 

Un alt produs care contine laptisor de matca, ulei de luminita de seara, damiana si ginseng, administrat timp de 4 saptamani poate reduce simptomele menopauzei.

Aplicarea intravaginala a laptisorului de matca poate imbunatati calitatea vietii sexuale si reduce problemele din aceasta categorie in cazul femeilor aflate la menopauza, actionand exact la fel ca estrogenul intravaginal.

Utilizarea laptisorului de matca in combaterea oboselii in cazul persoanelor bolnave de cancer

 

Cercetarile au dovedit ca administrarea unui amestec de miere procesata si laptisor de matca de doua ori pe zi timp de 4 saptamani amelioreaza starea de oboseala in cazul persoanelor bolnave de cancer. Administrarea acestui produs nu trebuie sa inlocuiasca tratamentul, sub orice forma, prescris de medicul specialist!

 

Utilizarea laptisorului de matca in reglarea glicemiei

 

Studiile au aratat ca administrarea orala a laptisorului de matca o data pe zi timp de 8 saptamani regleaza nivelul mediu al glicemiei si al insulinei din sange in cazul persoanelor diabetice.

 

Utilizarea laptisorului de matca in ameliorarea ulcerului piciorului diabetic

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

 

Aplicarea unui unguent care contine laptisor de matca si pantenol pe ulceratii dupa curatarea si indepartarea tesutului mort, timp de 6 luni, poate imbunatati procesul de vindecare al ulcerelor piciorului diabetic.

 

Utilizarea laptisorului de matca in ameliorarea infertilitatii

 

Aplicarea unei solutii care contine laptisor de matca, miere de albine si pastura (painea albinelor) in vagin timp de 2 saptamani poate creste sansa de sarcina in cazul cuplurilor cu probleme de fertilitate care au drept cauza miscarea redusa a spermei (astenozoospermie).

 

Utilizarea laptisorului de matca in scaderea nivelului de colesterol

 

Administrarea orala a laptisorului de matca poate reduce nivelul colesterolului in cazul persoanelor cu colesterol ridicat.

 

Utilizarea laptisorului de matca in combaterea simptomelor sindromului premenstrual

 

Administrarea orala a unui produs care contine laptisor de maca si polen de albine timp de 2 cicluri menstruale poate ameliora unele simptome ale sindromului premenstrual cum ar fi iritabilitatea, cresterea in greutate si retentia de lichide.

 

Utilizarea laptisorului de matca pentru pierderea in greutate

 

Cercetarile au aratat ca administrarea orala de laptisor de matca o data pe zi timp de 8 saptamani scade usor greutatea corporala in cazul persoanelor supraponderale diabetice.

 

Alte utilizari ale laptisorului de matca

 

Studiile si cercetarile au aratat ca utilizarea laptisorului de matca, intern sau extern, poate ameliora si combate simtomele mai multor afectiuni: astm, chelie, fracturi osoase, boli de rinichi, boli ale ficatulului, pancreatita, tulburari ale pielii, insomnii sau ulcere stomacale.

 

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Efecte secundare si contraindicatii ale laptisolului de matca

 

Laptisorul de matca este cat se poate de sigur pentru a putea fi administrat oral in dozele recomandate de medic. La fel si produsele care contin laptisor de matca si polen de albine sau polen de flori, ele putand fi utilizate fara probleme chiar si pe durata a doua luni consecutive.

 

Mentionam ca sunt si situatiile rare in care laptisoul de matca ar putea provoca reactii alregice grave, cum ar fi astmul si inflamarea gatului, dar numai in cazul persoanelor care sunt alergice la acest produs. Rar mai poate provoca sangerarea colonului, dureri de stomac sau diaree sangeroasa.

 

Laptisorul de matca este de asemenea sigur in cazul aplicatii pe piele urmand indicatiile medicului. Cu toate acestea, au fost si cazurile rare in care produsul a cauzat inflamatii si eruptii alergice la aplicarea pe scalp.

 

Precautii si avertismente speciale in utilizarea laptisorului de matca

 

In cazul copiilor, laptisorul de matca este sigur pentru adminstrarea orala chiar si pe o perioada de 6 luni.

 

Se recomanda ca in sarcina si alaptare sa se evite administrarea laptisorului de matca.

Daca suferiti de astm sau alergii la produsele apicole, nu folositi laptisorul de matca.

De asemenea, in cazul dermatitei (inflamatii ale pielii) este bine sa evitati laptisorul de matca care ar putea inrautati situatia.

 

Laptisorul de matca poate scadea tensiunea, motiv pentru care, daca aveti deja tensiunea arteriala mica, evitati administrarea lui.

Laptisorul de matca interactioneaza cu warfarina (coumadin), putand genera vanatai sau sangerari.

 

 

 

 



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Monica Tatoiu, despre generațiile tinere din ziua de azi și cum reușește ea să își păstreze emoțiile. „Nu știu câți dintre copii au timp să trăiască. Eu iau viața cu lingurița.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies