Lasagna clasică cu sos bolognese. O rețetă perfectă pentru o cină pe cinste!

Lasagna clasică cu sos bolognese

Lasagna clasică cu sos bolognese reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  Lasagna clasică cu sos bolognese. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă Lasagna clasică cu sos bolognese, preparată exact pe gustul vostru.   

 

Rețetă de  Lasagna clasică cu sos bolognese

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  Lasagna clasică cu sos bolognese, absolut delicioasă, în doar 10 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă de Lasagna clasică cu sos bolognese este de 30 de minute

Lasagna clasică cu sos bolognese [Sursa foto: freepik]

Timp de preparare – o oră

Timp total – o oră si 30 de minute

Re ț eta de Lasagna clasică cu sos bolognese este pentru 2 persoane

Lasagna clasică cu sos bolognese [Sursa foto: freepik]

Citește și: Cremă de zahăr ars. Un desert ușor de preparat cu puține ingrediente!

Ingrediente –  Lasagna clasică cu sos bolognese

  • 500 de grame de foi de lasagna uscate
  • 500 de grame de carne de vită tocată
  • 400 de grame de sos de roșii
  • 200 de grame de bacon tăiat cubulețe
  • 200 de grame de ceapă tăiată mărunt
  • 200 de grame de morcov tăiat cubulețe
  • 200 de grame de țelină tăiată cubulețe
  • 2 căței de usturoi tăiați mărunt
  • 500 ml de lapte
  • 50 de grame de unt
  • 50 de grame de făină
  • 1 linguriță de nucșoară
  • 200 de grame de parmezan ras
  • sare și piper

De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 2 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Lasagna clasică cu sos bolognese [Sursa foto: freepik]

Mod de preparare -  Lasagna clasică cu sos bolognese

Pasul 1.   Încălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Pasul 2.  Pune tigaia pe foc și adaugă baconul. Prăjește-l până se rumenește și se frăgezește, apoi scoate-l din tigaie și pune-l pe o farfurie.

Pasul 3.  În aceeași tigaie, adaugă ceapa, morcovul, țelina și usturoiul și călește-le până când legumele devin moi.

Pasul 4.  Adaugă carnea tocată și prăjește-o până când se rumenește și se frăgezește.

Pasul 5.   Adaugă sosul de roșii și lasă totul să fiarbă timp de 10-15 minute. Condimentează cu sare și piper după gust.

Pasul 6.  Într-o cratiță, topiți untul și adăugați făina. Amestecați până se formează o pastă. Adăugați treptat laptele și amestecați până când obțineți un sos cremos. Adăugați nucșoara și 100 grame de parmezan ras.

Lasagna clasică cu sos bolognese [Sursa foto: freepik]

Citește și: Cine este și câți ani are Dolunay Soysert, actrița care joacă rolul Neslihan Soysalan în noul serial „Inimă rebelă”. Iată cum arată aceasta la început de carieră- kanald.ro

Citește și: Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon- stirilekanald.ro

Pasul 7.  Într-un vas de copt adânc, pune un strat subțire de sos bolognese, apoi acoperă-l cu un strat de foi de lasagna uscate. Pune un alt strat de sos bolognese  peste foi și apoi acoperă-l cu sosul de brânză. Continuă până când ai pus toate ingredientele, astfel încât ultimul strat să fie de sos de brânză. Presarați restul de parmezan ras peste sosul de brânză.

Pasul 8.  Pune vasul de copt în cuptor și lasă lasagna să se coacă timp de 45-50 de minute, sau până când este rumenită și crocantă.

Pasul 9.  Scoate lasagna din cuptor și las-o să se răcească timp de 10-15 minute înainte de a o tăia în bucăți. Servește cald.

Pasul 10.  Folosește o tavă adâncă pentru copt lasagna, astfel încât să poți adăuga mai multe straturi de foi și sosuri. De asemenea, asigură-te că vasul de copt este potrivit pentru cuptorul tău și că nu este prea mare sau prea mic. Poți înlocui carnea de vită cu carne de porc sau cu o combinație de carne de vită și carne de porc, în funcție de preferințe. De asemenea, poți adăuga și alte ingrediente în sosul bolognese, cum ar fi ardeiul gras, ciupercile sau vinul roșu. Pentru a economisi timp, poți pregăti sosul bolognese cu o zi înainte și îl poți păstra în frigider până când ești gata să asamblezi lasagna. Asigură-te că lasagna se coace bine, astfel încât să nu fie prea umedă sau uscată. În general, lasagna este gata atunci când partea de sus este rumenită și crocantă, iar sosul de brânză este topit și fraged. Lasagna se servește de obicei ca un fel principal și poate fi acompaniată de o salată verde sau de o felie de pâine proaspătă.

Lasagna clasică cu sos bolognese este gata și se poate servi calda. Poftă bună!

Lasagna clasică cu sos bolognese [Sursa foto: freepik]

Citește și: Mușchiuleț de vițel la grătar cu piure de morcov și sparanghel învelit în bacon. Un gust aparte cu care veți uimi toți invitații!



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Cheesecake cu crustă și fructe de pădure deasupra. Perfect pentru a vă răsfăța cu ceva dulce și delicios!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

3 motive pentru care cafeaua poate fi un aliat în dieta ta de slăbire

Patrick și Bianca Giurcă, față în față în camera roșie, după ce a fost geloasă pe el și pe Virginia. Ce a făcut-o pe tânără să răbufnească

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere