Lasagna clasică se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Lasagna clasică.
Rețetă de Lasagna clasică
Rețeta delicioasă de Lasagna clasică, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Lasagna clasică este de 2 ore
Timp de preparare- 45 de minute
Timp total- 2 ore și 45 de minute
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Rețeta de Lasagna clasică este pentru 6 persoane
Ingrediente – Lasagna clasică
Pentru sos bolognese
- 1 kg de carne de vită, tocată
- 600 g de carne de porc, tocată
- 2 cepe medii, tăiate în cubulețe mici
- 2 morcovi mai mari, tăiați în cubulețe mici
- o tulpină de țelină, tăiat în cubulețe mici
- 150 ml de vin roșu
- 1 kg de roșii la cutie
- câteva frunze de dafin
- câteva frunze de busuioc proaspăt, sau 2 lingurițe de busuioc uscat
- 5 linguri de ulei de măsline
- Sare
- piper negru măcinat
pentru sos bechamel
- 100 g de unt, la temperatura camerei
- 5 linguri de făină
- 1 L jumătate de lapte, la temperatura camerei
- obține nucșoară rasă
- Sare
- piper negru măcinat
- 50 g de parmezan
ingrediente pentru Lasagna
- 20 de foi pentru Lasagna
- 100 g de parmezan, ras
- 250 g de mozzarella
- câteva frunze de busuioc proaspăt, sau uscat
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare- Lasagna clasică
- În primul și în primul rând virgule tot ce trebuie să facem pentru această zi delicioasă rețetă de astăzi virgule este să începem prin a ne ocupa de sosul bolognese. Așadar, vom încinge o oală de dimensiuni mai mari, la foc mare, pentru ca ulterior să turnăm în ea uleiul de măsline, dar și ceapa morcovul și taina pe care le-am tăiat cubulețe mici în prealabil.
- Tot în aceeași oală, vom adăuga încă câteva linguri de ulei pentru a turna carnea tocată, pe care o vom căli la foc mare până se va evapora, timp de aproximativ 10 minute. În continuare, vom adăuga și vinul pe care de asemenea vom aștepta să se evapore virgule timp de alte 10 minute. După acest interval de timp, vom adăuga înapoi și legumele, dar și roșiile alături de 150 ml de apă plată, frunzele de dafin, busuioc, ingrediente pe care ulterior le vom condimenta cu sare și piper negru măcinat. O toate aceste ingrediente se vor amesteca cu grijă în continuare, pentru ca întregul său să ajungă la punctul de fierbere moment în care vom micșora și focul. În acel moment punem și capacul peste oală și vom lăsa exact așa, în cuptor pentru a se coace, timp de aproximativ o oră și 20 de minute, însă amestecând din când în când. Odată trecut acest interval de timp, sosul nostru ar trebui să obțină consistența dorită virgula motiv pentru care îl vom scoate din cuptor.
- Următorul pas este să ne ocupăm de prepararea sosului bechamel. Atenție însă! Se recomandă să se prepare cu aproximativ 20 de minute înainte ca sosul bolognese să fie gata. Așadar, tot ce trebuie să facem este să încingem la foc mic o oală destul de mare. În această vom adăuga untul, pe care îl vom lăsa să se topească iar ulterior peste acesta vom adăuga și făina pe care o vom amesteca în continuu timp de aproximativ 2 minute pentru a se coace puțin. După ce s-a copt, vom turna treptat și cantitatea de lapte, și vom amesteca bine cu telul pentru a nu se forma cocoloașe. Acest sos se va lăsa pe foc timp de aproximativ 15 minute, timp în care vom mai amesteca din când în când, până când sosul va obține consistența dorită, puțin mai groasă, moment în care vom răzui deasupra și nucșoara, parmezanul, condimentând la final cu sare și piper negru măcinat, amestecând pentru încă puțin timp și lăsăm pe foc timp de aproximativ 5 minute.
- Acum ne vom ocupa de asamblarea acestui preparat. Vom avea nevoie de o tavă pătrată, după preferințe, în care vom întinde cu un polonic sos bolognese, acoperindu l cu câteva foi pentru lasagna, după preferințe, pentru ca ulterior să adăugăm peste acestea și 1/3 din sosul bolognese, ulterior un polonic de sos bechamel deasupra puțin parmezan ras, alte câteva foi de lasagna, proces ceva se va repeta până când vom rămâne fără sosurile preparate. Atenție însă! La final trebuie să acoperim preparatul cu sosul bechamel rămas, acoperim tava cu o folie de aluminiu, iar ulterior se va adăuga în cuptorul preîncălzit la 180 °C, timp de aproximativ 45 de minute
- după acest interval de timp, vom scoate preparatul din cuptor, și vom îndepărta folia de aluminiu pentru a acoperi cu mozzarella tăiată felii, dar și parmezanul răzuit. Tava se va introduce în cuptorul preîncălzit, tot la 180 °C, timp de alte 20 de minute, sau până când vom observa că începe să se rumenească așa cum ne dorim. După acest interval de timp vom scoate preparatul din cuptor, o vom lăsa să se răcească, iar rețeta este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Cheesecake cu portocale și scorțișoară. Perfectă pentru o zi călduroasă de vară!