Lasagna cu carne tocată. Potrivită pentru o cină de neuitat!

retete cu preparate cu porc
Lasagna cu carne tocată

Lasagna cu carne tocată se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Lasagna cu carne tocată.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasă Lasagna cu carne tocată, preparata așa cum se cuvine. 

 

Rețetă de Lasagna cu carne tocată 

Rețeta delicioasă, absolut minunate, se prepară în doar 4 pași simpli! 

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Timp de preparare - o ora

Timp total - 2 ore

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Rețeta este pentru 4 persoane 

Citește și: Tort de cheesecake cu cafea. Rețetă pas cu pas pentru un desert care te va incânta simțurile!

lasagna cu carne tocata
Lasagna cu carne tocată[Sursa foto: freepik]

Citește și: Zacuscă de vinete. Una dintre cele mai ușoare rețete!

Ingrediente 

  •  Sare 
  • 3 cutii de roșii decojite 
  • un pachet de foi lasagna
  • 4 căței de usturoi 
  • 150 ml de vin alb 
  • 250 g de cașcaval ras 
  • 150 g de mozzarella 
  • 3 linguri de ulei 
  • 100 g de unt 

ingrediente pentru sosul alb 

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

  • 100 g de unt 
  • 100 g de făină 
  • 1 L și jumătate de lapte 
  • Nucșoară 
  • 5 ciuperci 
  • 3 cepe 
  • 550 g de carne tocată 

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate.

Acum haideți să trecem la treabă! 

retete pentru cina
Lasagna cu carne tocată[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare 

  1. In primul și în primul rând, pentru această delicioasă rețetă, tot ce trebuie să facem este să ne ocupăm de prepararea sosului de carne. Așadar, într-o tigaie de dimensiuni mai mari vom pune la călit untul, alături de ceapa pe care am tocat-o mărunt în prealabil, ciupercile pe care le-am curățat și de asemenea le-am tăiat mărunt, dar și usturoiul pe care l-am feliat.
    Amestecăm în ingrediente și așteptăm să se călească. Imediat ce acestea s-au călit, vom adăuga și carnea tocată, alături de roșiile din cutie pe care le-am tăiat mărunt în prealabil, vinul, dar și uleiul. Toate aceste ingrediente vor rămâne pe foc și se vor fierbe la foc mic, timp de aproximativ 40 de minute astfel încât în tot acest timp, sosul să scadă. 
  2. Acum a venit momentul să pregătim și sosul nostru al pentru lasagna, motiv pentru care vom lua o oală de dimensiuni mai mari și vom fierbe în ea laptele.
    Odată ce laptele este fiert, îl vom da deoparte. Acum vom avea nevoie de o altă oală de dimensiuni mai mari, în care pentru început vom topi untul, apoi vom adăuga făina, ingrediente pe care le vom amesteca bine de tot până în momentul în care untul se va topi complet. Lăsăm așa timp de aproximativ un minut pe foc, timp în care se va prăji în unt, iar apoi se va da deoparte pentru a se răci timp de aproximativ 10 minute. După acest interval de timp vom adăuga laptele clocotit amestecând bine de tot în făină, și se mai fierbe din nou timp de aproximativ 5 minute. Condimentăm cu sare și nucșoară, amestecăm pentru a se uniformiza toată compoziția, iar apoi lăsăm deoparte la temperatura camerei. 
  3. În continuare, ne vom ocupa și de foile de lasagna, pe care le vom fierbe timp de aproximativ 10 minute într-o oală de dimensiuni potrivite, în care am adăugat deja ulei și apă. Așteptăm să se fiarbă, iar ulterior le vom scurge bine de tot de apă, și vom pregăti și o tavă de dimensiuni mai mari, de cuptor, în care vom începe să asamblăm preparatul nostru. Așezăm pe fundul că vine un strat de sos alb, apoi ulterior adăugăm un strat de foi de lasagna, cât să acopere toată suprafața, apoi adăugăm un alt strat de sos alb, ulterior unul de carne, apoi un alt strat de foi, iar procesul se repetă până când toate ingredientele s-au terminat. Ultimul strat trebuie să fie de carne, pentru ca deasupra sa să presărăm cașcavalul pe care l-am ras în prealabil. Tava se va introduce în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 30 de minute, la o temperatură de 190 °C. Înainte cu 5 minute, veți deschide cuptorul pentru a așeza deasupra și mozzarella. 
  4. După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, ulterior și preparatul nostru din tavă, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună! 

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor. 

retete de gustare
Lasagna cu carne tocată[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Tort de cheesecake cu cafea. Rețetă pas cu pas pentru un desert care te va incânta simțurile!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies