Lasagna cu spanac. O alegere sănătoasă și gustoasă, în același timp!

Lasagna cu spanac

Lasagna cu spanac se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de lasagna cu spanac. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasă lasagna cu spanac, preparata așa cum se cuvine.

 

Rețetă de Lasagna cu spanac

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 7 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: Mini tarte cu cremă de brânză și ciocolată. O idee ușoară de desert, pentru weekend!

Lasagna cu spanac [Sursa foto: freepik]

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citește și: 7 idei rapide și ușoare de mic dejun cu alimente crude

Timp de preparare – o ora

Timp total – 2 ore

Rețeta este pentru 4 persoane

Lasagna cu spanac [Sursa foto: freepik]

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

Ingrediente

  • 100 g de unt
  • 100 g de făină
  • 850 ml de lapte
  • o frunză de dafin
  • 850 g de spanac
  • 250 g de brânză ricotta
  • nucșoară rasă sau pudra
  • 350 g de foi de lasagna
  • 150 g de parmezan

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!

Lasagna cu spanac [Sursa foto: freepik]

Mod de preparare

  1. În primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă este să începeți prin a preîncălziți cuptorul la o temperatură de 190°C.
  2. In continuare, vom avea nevoie de o tigaie de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga pentru început 1/2 din cantitatea de unt și vom amesteca astfel încât acestea să se topească, pentru ca ulterior să începem să adăugăm și întreaga cantitate de făină, însă treptat, timp în care continuăm să amestecăm pentru a se omogeniza. După aproximativ 2 minute, vom adăuga și laptele și vom continua să amestecăm astfel încât la final să obținem o consistență fină.
  3. Odată obținută această consistență, este nevoie să o și condimentăm așa cum ne dorim, iar la final să adăugăm și frunza de dafin. Sosul alb se lasă la fiert timp de aproximativ 5 minute, iar apoi se oprește focul complet.
  4. Acum ne vom ocupa și de restul ingredientelor. Așadar, continuăm prin a îndepărta tulpinile de la spanac, pentru ca ulterior să adăugăm într-o tigaie de dimensiuni mai mari restul cantității de unt, așteptăm să se topească, iar imediat apoi până în această tigaie tulpinile de la spanac pentru a se găti. Tigaia trebuie să fie acoperită în tot acest timp. În momentul în care tulpinile de spanac s-au gătit puțin sau atât cât ne dorim, vom îndepărta tigaia de pe aragaz și vom aștepta ca această compoziție să se răcească. Abia apoi trebuie să o și scurgem foarte bine.
  5. acum ne vom ocupa și de restul bucăților de spanac, care trebuie să fie tocate așa cum ne dorim, iar ulterior le așezăm într-un bol de dimensiuni mai mari peste care adăugăm și brânza ricotta, dar și un polonic din sosul alb preparat anterior. Imediat apoi adăugăm și pudra de nucșoară și condimente în funcție de propriile preferințe și gust.
  6. Acum vom avea nevoie de o tigaie de dimensiuni mai mari, pătrată sau dreptunghiulară, în care vom începe prin a adăuga un rând de foi de lasagna, apoi un nivel de sos alb și unul de spanac și brânză ricotta, iar nu în ultimul rând și unul de parmezan. Acest proces se repetă și cu al 2-lea strat, iar deasupra vom adăuga sosul alb rămas, dar și restul de parmezan pe toată suprafața sa.
  7. Tava se va introduce în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 30 de minute, astfel încât în acest timp crusta să capete o nuanță mai aurie. După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, ulterior și preparatul nostru din tavă, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.

Lasagna cu spanac [Sursa foto: freepik]



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Cum face Gabriela Cristea maioneza pentru vinete fără iaurt și fără muștar! Vedeta și-a dezvăluit trucurile din bucătărie? „Am un alt mod de a mânca salata de vinete.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină