Lasagna. Gustoasă și sățioasă!

retete de paste

Lasagna

Lasagna se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de lasagna. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasă lasagna, preparata așa cum se cuvine. 

 

Rețetă de Lasagna 

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli! 

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: Tartă cu căpșune. Deliciul pus în valoare!

lasagna cu carne
Lasagna[Sursa foto: freepik]

Citește și: Spaghete cu sos de roșii și busuioc. Cum să obții o rețetă perfectă din bucătăria italiană în doar 30 de minute!

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Timp de preparare - o ora

Timp total - 2 ore

Rețeta este pentru 4 persoane 

lasagna
Lasagna[Sursa foto: freepik]

Ingrediente  

  • sare  
  • 4 cutii de roșii decojite  
  • un pachet de foi lasagna 
  • 5 căței de usturoi  
  • 200 ml de vin alb  
  • 300 g de cașcaval ras   
  • 200 g de mozzarella  
  • 4 linguri de ulei  
  • 150 g de unt  

Ingrediente pentru sosul alb  

  • 150 g de unt  
  • 150 g de făină  
  • 2 l de lapte  
  • nucșoară  
  • 6 ciuperci  
  • 4 cepe  
  • 600 g de carne tocată  

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau

chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă! 

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

retete de gustare
Lasagna[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare  

  1. În primul rând, trebuie să ne ocupăm de prepararea sosului de carne pentru a obține această rețetă delicioasă. Într-o tigaie de dimensiuni mai mari, vom pune untul la călit împreună cu ciupercile pe care le-am curățat și le-am tăiat mărunt, ceapa pe care am tocat-o mărunt și usturoiul pe care l-am feliat.
    Așteptăm să se călească după ce amestecăm ingredientele. Vom adăuga carnea tocată, vinul, roșiile din cutie pe care le-am tăiat în prealabil mărunt și uleiul, după ce acestea s-au călit. Aceste ingrediente vor fi fierte la foc mic timp de aproximativ 40 de minute, în timp ce sosul va scădea. 
  2. Acum este timpul să pregătim sosul pentru lasagna, așa că vom lua o oală mai mare și vom fierbe laptele în ea.
    Vom pune laptele deoparte după ce este fiert. Acum vom avea nevoie de o altă oală mai mare. Vom topi în primul rând untul, apoi vom adăuga făina și alte ingrediente. Vom amesteca toate ingredientele până când untul se va topi complet. Se va prăji în unt timp de aproximativ 1 minut. Apoi se va da deoparte pentru a se răci timp de aproximativ 10 minute. După acest timp, vom amesteca laptele clocotit în făină și îl vom fierbe din nou timp de aproximativ 5 minute. Adăugăm sare și nucșoară, amestecăm bine și lăsăm deoparte la temperatura camerei. 
  3. În continuare, vom face foile de lasagna, le vom fierbe timp de 10 minute într-o oală de dimensiuni adecvate, în care am adăugat deja ulei și apă. Așteptăm să se fiarbă, apoi le vom scurge complet de apă și vom pregăti o tavă de cuptor de dimensiuni mai mari în care vom începe să asamblăm preparatul nostru. Începem cu un strat de sos alb pe fund, apoi acoperim toată suprafața cu foi de lasagna. Apoi, adăugăm un strat de carne, apoi un alt strat de sos alb, apoi un alt strat de foi. Repetăm acest proces până când toate ingredientele sunt adăugate. 
  4. Trebuie să avem un strat final de carne, apoi să punem cașcavalul pe care l-am ras în prealabil deasupra. Se va pune tava în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 30 de minute la o temperatură de 190 de grade Celsius. Înainte cu 5 minute, deschideți cuptorul pentru a pune mozzarella deasupra. 
  5. Atunci când timpul este gata, vom scoate tava din cuptor și preparatul nostru din tavă. Astfel, rețeta de astăzi este gata de servit. 

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor. 

retete pentru cina
Lasagna[Sursa foto: freepik]

 



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Prăjitură cu miere. Adorată și de cei mici!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies