Laserul te scapa de tatuajele pe care nu le mai vrei

Laserul te scapa de tatuajele pe care nu le mai vrei

Tatuajele, candva simbol al adolescentului rebel, au devenit acum „accesorii” des intalnite.

Cu toate acestea, odata cu inaintarea in varsta, un tatuaj realizat intr-un moment al vietii se poate transforma intr-un regret sau, mai mult decat atat, prezenta acestuia intr-un loc vizibil poate avea consecinte si asupra vietii sociale sau profesionale.

Medici esteticieni din intreaga lume au constat o crestere a numarului de pacienti care doresc indepartarea tatuajelor, fie pentru ca au trecut intr-o alta etapa a vietii, fie din cauza ca au fost prost executate sau plasate in locuri total nepotrivite.

Interventia cu laser, cea mai eficienta metoda de indepartare a tatuajelor

In urma cu cativa ani, indepartarea unui tatuaj se realiza prin inlocuirea pielii tatuate sau arderea chimica, insa prin ambele metode in locul in care are loc interventia raman cicatrici sau urme inestetice. Astazi, indepartarea tatuajelor se realizeaza cu ajutorul laserului, care actioneaza doar la nivelul pigmentului si nu lezeaza in niciun fel pielea.

Metoda necesita mai multe sedinte pentru indepartarea completa a tatuajului, laserul actionand treptat asupra pigmentului si decolorand-ul progresiv.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Laserul actioneaza asupra pigmentului, fara sa afecteze in niciun fel pielea

„Indepartarea tatuajelor cu ajutorul laserelor Q-switch este cea mai eficienta metoda oferita de medicina estetica. Laserele Q-switch distrug doar pigmentul din profunzimea pielii, fara sa o afecteze pe aceasta. Procedura se realizeaza de obicei cu ajutorul anesteziei cu gheata, cremei anesteziante sau chiar cu injectarea de anestezic, in functie de zona in care se lucreaza sau de sensibilitatea persoanei”, explica Dr. chirurg estetician Calin Dobos.

Numarul de sedinte necesare pentru indepartarea unui tatuaj depinde de culoarea, densitatea, profunzimea sau tipul de pigment utilizat, asadar este dificil de spus de la inceputul procedurii cate sedinte sunt necesare.

Cel mai usor se indeparteaza negrul si albastrul inchis, mai dificil fiind de scos rosu, verde sau galben.

In urmatoarele zile de la interventie, zona se va umfla si inrosi la fel ca in cazul procedurii de realizare a tatuajului. Se recomanda aplicarea unei creme hidratante care sa hraneasca si sa protejeze zona, zilnic, timp de patru saptamani.

Pretul unei astfel de interventii cu laser Q-switch variaza in functie de suprafata tatuajului si densitatea pigmentului, care dicteaza numarul de sedinte necesare pentru eliminarea acestuia.



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Mădălina Pamfile, încătușată și dusă la INML după ce a fost prinsă băută la volan

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte