Vedeta a dorit să prepare și un desert, nu dulce, ci sărat, de cornuri cu brânză făcute în casă.
Laura Cosoi este una dintre cele mai cunoscute și apreciate persoane din showbizul românesc. Pe lângă faptul că aceasta s-a reîntors pe micile ecrane, are și o familie numeroasă, alături de soțul său și fetițele sale. Activă și pe rețelele sociale, Laura Cosoi obișnuiește să împărtășească cu urmăritorii săi din mediul online, însă în special de pe contul său de Instagram, diverse rețete, iar recent vedeta a pregătit cornuri cu brânză.
Cornuri cu brânză dulce și sărată, rețeta pregătită de Laura Cosoi

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
"Îmi pare rău că nu am apucat să scriu rețeta la începutul weekend-ului, dar poate vă găsiți timp și pentru cornurile cu brânză dulce și sărată. Eu am și congelat vreo 8 bucăți ca să le coc și să le pun fetelor mâine la pachet. Sper să vă placă și vouă la fel de mult ca nouă. Promit ca data viitoare să surprind etapele procesului în video…", a fost descrierea Laurei Cosoi, la rețeta postată.
Ingrediente
Ingrediente pentru aluat
- 400 g făină
- 10 g drojdie proaspătă sau 7 g uscată
- 1 linguriță zahăr (pentru drojdie)
- 100 ml lapte călduț (pentru drojdie)
- 150 ml lapte călduț (pentru aluat)
- 60 g unt moale
- 2 gălbenușuri
- 1 linguriță esență (vanilie sau migdale)
- Un praf de sare
Ingrediente pentru umplutură
Citește și: Cod galben de ninsori și vânt puternic. Meteorologii ANM anunță că va ninge inclusiv în București- kanald.ro
Citește și: Consultă aici subiectele la simulare Română- Evaluare Națională 2025- stirilekanald.ro
- 200 g brânză dulce
- 150 g telemea rasă
- 2 linguri zahăr+ 1 plic zahăr vanilat
- ½ linguriță esență de vanilie
- Coaja rasă de la o lămâie mică
- 1 ou
Ingrediente pentru asamblare
- Făină (pentru întins aluatul)
- 1 ou bătut (pentru uns cornurile)
- Zahăr pudră (pentru decor)
Mod de preparare
- "Activarea drojdiei: Într-un bol mic, amestecă drojdia, 1 linguriță zahăr, 2–3 linguri făină și 100 ml lapte călduț. Lasă 10 minute până se formează spumă.
- Aluat: Într-un bol mare, combină 400 g făină, untul, gălbenușurile, esența și sarea. Adaugă treptat 150 ml lapte călduț în care s-au dizolvat 2 linguri zahăr și drojdia activată. Frământă până devine elastic, apoi lasă-l la dospit 30 de minute.
- Umplutură: Amestecă brânza dulce, telemeaua, zahărul, zahărul vanilat, esența de vanilie, coaja de lămâie și oul până obții o compoziție omogenă.
- Formarea cornurilor: Întinde aluatul pe o suprafață presărată cu făină. Taie-l în fâșii radiale (folosind un pahar ca ghid) și, pe fiecare, pune o lingură de umplutură. Rulează fâșiile formând cornuri.
- Coacerea: Așază cornurile pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, unge-le cu ou bătut și coace-le la 180°C timp de 20 de minute. După coacere, presară zahăr pudră!", a explicat Laura Cosoi, pentru rețeta postată pe pagina sa de Instagram.
