Vedeta a dorit să prepare și un desert plăcut și de copilași, dar și de părinți, tiramisu, de această dată, fără să folosească și cafea.
Laura Cosoi este una dintre cele mai cunoscute și apreciate persoane din showbizul românesc. Pe lângă faptul că aceasta s-a reîntors pe micile ecrane, are și o familie numeroasă, alături de soțul său și fetițele sale. Activă și pe rețelele sociale, Laura Cosoi obișnuiește să împărtășească cu urmăritorii săi din mediul online, însă în special de pe contul său de Instagram, diverse rețete, iar în cursul zilei de ieri, vedeta a pregătit tiramisu.
Cu toate acestea, nu este rețeta clasică a acestui iubit desert, ci este puțin modificată, astfel încât să se poată consuma și de către cei mici. Cu alte cuvinte, în loc să înmuiați pișcoturile în cafea, le veți înmuia în cafea de cicoare sau fără cofeină. Modul de preparare este extrem de simplu, iar rezultatul vă va impresiona la orice oră din zi și din noapte.
Tiramisu fără cofeină, desert pregătit de Laura Cosoi
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Ingrediente
- 400 g pișcoturi
- 500 g mascarpone
- 2 lingurițe esență de vanilie
- 5 ouă
- 6 linguri zahăr
- 500 ml cafea de cicoare sau cafea normală, după preferință
- Cacao pentru decor
Mod de preparare

- "Prepararea cafelei: Pregătește cafeaua de cicoare și las-o să se răcească.
- Prepararea cremei: Separă gălbenușurile de albușuri. Bate gălbenușurile cu zahărul până devin cremoase și deschise la culoare, apoi adaugă esența de vanilie. Într-un alt bol, bate albușurile spumă tare. Încorporează mascarpone în crema de gălbenușuri, amestecând ușor. Adaugă treptat albușurile bătute, folosind mișcări lente de jos în sus, pentru a păstra compoziția aerată.
- Asamblarea: Înmoaie fiecare pișcot în cafeaua de cicoare (atenție să nu le ții prea mult, pentru a nu se înmuia excesiv). Așază un strat de pișcoturi într-o tavă. Întinde jumătate din cremă peste ele și presară cacao deasupra. Repetă cu un al doilea strat de pișcoturi, apoi adaugă restul de cremă și din nou cacao.
- Odihna: Acoperă tava și lasă tiramisu la frigider pentru cel puțin 4-6 ore, ideal peste noapte, pentru a se întrepătrunde aromele."
