Laura Cosoi, despre experiența culinară din Thailanda. Cum descrie actrița gusturile din restaurante și piețele stradale. „Artă culinară! Rămâne întipărită în memorie!”
Diana Puiu08 ianuarie 2025Actualizat: 08 ianuarie 2025, 13:24
Laura Cosoi a vorbit despre experiența culinară din Thailanda.
Laura Cosoi a început anul 2025 cu o vacanță de excepție în Thailanda, iar de pe rețelele de socializare nu au lipsit momentele inedite surprinse în fotografii. Pe lângă locurile vizitate și pozele de la malul mării, actrița a făcut o adevărată revistă culinară, vorbind despre mâncărurile emblematice ale Thailandei, dar și cum a reușit să se bucure de gusturile lor. „Bucătăria tradițională din Thailanda este o explozie de arome și culori! Mâncarea tradițională thailandeză este mult mai mult decât hrană – este o adevărată artă culinară, care îmbină perfect aromele dulci, sărate, acre și picante.
Fiecare preparat spune o poveste și reflectă cultura vibrantă a acestei țări. Preparatele emblematice ale Thailandei sunt: Pad Thai – Un fel de mâncare iconic, preparat din tăiței de orez, ouă, legume, creveți sau pui, asezonat cu sos de tamarind, alune măcinate și un strop de lime.
Simplu, dar plin de savoare. Tom Yum – O supă picantă și aromată, făcută cu creveți, lemongrass, lime, galangal și chili.
Este echilibrul perfect între aciditate și iuțeală. Preferata noastră care nu lipsește din meniul zilnic. Green Curry (Gaeng Keow Wan) – O combinație cremoasă și picantă, pe bază de lapte de cocos, pastă de curry verde, pui sau fructe de mare, servită de obicei cu orez aburind. Mango Sticky Rice – Desertul preferat al multora, cu orez lipicios îndulcit, mango copt și sos de cocos – o combinație care îți răsfață simțurile.
Mâncarea stradală însă este sufletul gastronomiei thailandeze.”, a spus Laura Cosoi.
Laura Cosoi, surprinsă de piețele stradale din Thailanda
Pe lângă mâncărurile delicioase care au prins viață în farfuriile pozate de ea, Laura Cosoi a vorbit și despre piețele stradale, despre care a mărturisit că adevărata bucătărie thailandeză prinde viață.
Sucurile sunt preparate direct în nuca de cocos, iar ceea ce face specială această experiență este că sunt folosite întotdeauna ingrediente proaspete și combinații neașteptate. Spre deliciul gurmanzilor, aceasta a imortalizat fiecare moment întâlnit în călătoria ei. „Piețele stradale sunt locul unde adevărata bucătărie thailandeză prinde viață. De la brochetele de carne sau pește gătite pe grătar, la clătitele thailandeze cu banane, până la sucurile proaspete din nucă de cocos, totul este o experiență pentru papilele gustative.
Ce face mâncarea thailandeză cu adevărat specială este folosirea ingredientelor proaspete și a combinațiilor neașteptate de arome. În fiecare preparat se simte pasiunea și tradiția unui popor care știe să celebreze viața prin mâncare. Indiferent dacă savurezi o masă într-un restaurant elegant sau la o tarabă stradală, mâncarea thailandeză îți va rămâne întipărită în memorie!”, a mai spus actrița.
Laura Cosoi, despre experiența culinară din Thailanda. Cum descrie actrița gusturile din restaurante și piețele stradale. „Artă culinară! Rămâne întipărită în memorie!”
Diana Puiu08 ianuarie 2025Actualizat: 08 ianuarie 2025, 13:24
Laura Cosoi a vorbit despre experiența culinară din Thailanda.
Mădălin Ionescu, mesaj pentru soția lui, la început de an. Ce a vrut prezentatorul TV să transmită cu privire la vedetă? „E doar ceea ce am simțit până acum.”
Diana Puiu08 ianuarie 2025Actualizat: 08 ianuarie 2025, 15:20