Lava cake, un desert delicios și simplu de făcut! Chef Roxana Blenche și-a dezvăluit rețeta: „Luăm unt și ungem foarte bine marginile. Dacă nu ungeți foarte bine, o să se lipească.”
Lava cake, un desert delicios și simplu de făcut! Chef Roxana Blenche și-a dezvăluit rețeta: „Luăm unt și ungem foarte bine marginile. Dacă nu ungeți foarte bine, o să se lipească.”
„ Luăm ciocolata, pe care o tocăm la cuțit. O punem într-un bol de sticlă. Am pus pe foc o cratiță, în care am pus puțină apă, ca să facem bain-marie.
Între timp, punem ciocolata aici, peste care adăugăm și untul. Din 200 de grame de unt, o să pun 150. 50 de grame las pentru a unge formele. Într-un bol mare, spargem cele 5 ouă. Adăugăm praful de sare, cantitatea de zahăr și începem să le batem foarte bine cu telul. Dacă nu aveți răbdare, luați un mixer de mână, pentru că se spumează totul mult mai repede. Adăugăm 2 linguri de cacao, cele 2 plicuri de zahăr vanilat și un praf de copt, 10 linguri de făină cu vârf, pe care le cernem. Amestecăm. Ciocolata cu untul s-au topit, iar acum turnăm ciocolata în fir subțire. Acum preîncălzim cuptorul la 180 de grade. Luăm formele pentru lava cake, le ungem cu unt, punem compoziția și la cuptor. Luăm unt și ungem foarte bine marginile. Dacă nu ungeți foarte bine, o să se lipească și o să se spargă în momentul în care îl puneți în farfurie. Adăugăm cacao, luăm din compoziție și turnăm în formă. Forma se umple aproape plină, pentru că oricum va crește și trebuie să lăsați loc să crească. Acum mergem cu ele la cuptor timp de 12-15 minute.”, a explicat Roxana Blenche pe TikTok.