Laxativ natural cu efect imediat. Ce poți mânca pentru a te trata rapid

laxativ natural cu efect imediat
Laxativ natural cu efect imediat. Ce poți mânca pentru a te trata rapid

Din cauza unor alimente pe care le-am consumat și iar organismul nostru nu le-a digerat așa cum trebuie, își poate face simțită prezența, constipația.

Aflați din rândurile următoare ce puteți mânca pentru a vă trata mai rapid de constipație, care sunt așa numitele „laxative naturale”, dar și cum le puteți consuma.

 

Ce poți mânca pentru a te trata rapid

Semințele de chia

Aceste semințe reprezintă o sursă extrem de bogată de acizi grași de tip Omega-3, prin urmare, dețin proprietăți laxative, care vă pot ajuta să goliți intestinele.

Pentru a facilita tranzitul intestinal și pentru a combate mai rapid constipația, puteți înmuia semințele de chia în apă, astfel vor căpăta o textură gelatinoasă. În plus, și aportul de fibre pe care semințele le aduc organismului, contribuie la combaterea constipației.

Puteți să consumați semințele de chia în trei moduri. Fie înmuiate în apă, fie în lapte vegetal sau le puteți adăuga în smoothie-uri.

ce pot sa fac daca sunt constipat

Citeste si: Dieta cu apă caldă. Slăbește 5 kilograme în 7 zile

 

Prunele

Un alt remediu natural împotriva constipației este reprezentat de prune. Acestea pot fi consumate fie proaspete, fie deshidratate. Totodată, anumiți cercetători susțin faptul că, odată cu consumul a șase prune deshidratate, acest lucru va dubla mișcările intestinale, ceea ce va duce la accelerarea tranzitului intestinal.

Stafidele

Tot în același scop pot fi consumate și stafidele. Datorită conținutului bogat pe care îl au de fibre și de magneziu, ajută la reglarea tranzitului intestinal. În plus, persoanele care consumă stafide, pot scăpa și de balonare. Puteți consuma stafidele exact așa cum sunt, sub formă de gustare, sau le puteți adăuga în cerealele pe care le mâncați la micul dejun.

De asemenea, le puteți mânca și sub formă de gustare dulce la prânz.

laxative naturale

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Ceaiul de CRUȘIN, cel mai puternic laxativ

 

Alimentele probiotice

Aceste alimente probiotice constau în kefir, murături sau iaurturi.

Acestea conțin enzime digestive, dar și anumite bacterii care se spune că sunt „bune”. Datorită faptului că există în compoziția acestor alimente, se combate și constipația. Anumiți cercetători au descoperit faptul că majoritatea persoanelor care se confruntă cu o constipație cronică și au consumat zilnic probiotice, reușesc să scape de problema tranzitului intestinal deficitar.

Legumele care au frunze închise la culoare

Printre aceste legume care dețin frunze închise la culoare, se numără și spanacul, varza de tip Kale și altele de acest fel.

Acestea conțin o cantitate ridicată de fibre solubile, dar și insolubile (magneziu). Acesta, magneziul, ajută la hidratarea mucoasei intestinale. Prin urmare, este una dintre fibrele esențiale care reușesc să mențină tranzitul intestinal sănătos. Aceste legume le puteți consuma proaspete, în salate sau integrate în smoothie-uri.

remedii impotriva constipatiei

Citeste si: Rețete cu semințe de CHIA pentru slăbit. Cum le poți introduce în rutina ta zilnică

 

Merele

Și mărul reprezintă un aliment care deține în compoziția sa fibre cât cuprinde. Astfel, odată cu consumarea merelor, se va combate și constipația, stimulând astfel golirea intestinelor. Dacă vă veți obișnui să consumați zilnic câte un singur măr, însă la aceeași oră, veți observa în doar câteva zile, o îmbunătățire în ceea ce privește tranzitul intestinal.

Chiar și oțetul obținut din mere poate combate constipația. Acest lucru este datorat faptului că acidul acetic pe care îl conține, echilibrează nivelul de pH aflat în intestine, contribuind astfel la eliminarea bacteriilor.

Citește și: Robi de la ''Casa Iubirii'', imagini inedite alături de ''iubirile'' din viața lui: "Te iubesc!" Despre cine este vorba - kanald.ro

Citește și: Nuntă transformată într-o baie de sânge. Trei bărbați înarmați au deschis focul asupra invitaților- stirilekanald.ro

Uleiul

Uleiul care se află în semințele de in, în peștele gras sau alte tipuri de ulei, are un efect miraculos asupra constipației. Efectul laxativ poate crește chiar și frecvența mișcărilor intestinale, scăpând astfel de constipația care nu vă dă deloc pace.

ce poti manca pentru a te trata de constipatie

Citeste si: Cum să slabești cu SEMINȚELE de IN. „Seminţele de in pot ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare"

 

Cafeaua

Acesta este poate unul dintre cele mai cunoscute remedii naturale împotriva constipației. În afară faptului că odată consumată, cafeaua ne trezește dis-de-dimineață, aceasta poate ajuta și la stimularea colonului, datorită acidului clorogenic pe care îl conține. Acest acid se poate regăsi chiar și în cafeaua decofeinizată. Acest remediu natural care constă în consumul de cafea, își face efectul cu o rapiditate de neimaginat.

Aloe vera

Aloe vera deține un conținut bogat de enzime, vitamine, minerale și electroliți. Toate acestea la un loc, oferă proprietatea de a deveni un laxativ extrem de eficient. Datorită faptului că are o mare contribuție asupra menținerii florei intestinale în parametrii în care trebuie să se afle, aloe vera asigura fără niciun fel de problemă un tranzit intestinal eficient.

cauze constipatie

Citeste si: Leguminoasele bogate în proteine, ideale pentru mesele din post



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Ceaiul de crușin, cel mai puternic laxativ

ȘOC! Divele din România au arătat TOT la plajă. Pozele de infarct care au ÎNNEBUNIT bărbații!

Andreea Bălan, veste de ultim moment despre relația cu Victor Cornea, când toți credeau că se căsătoresc

Emily Burghelea a suferit un grav accident! Fosta concurentă ”Bravo, ai stil!” desfigurată: ”Am intrat frontal într-un TIR”

Jador și Oana Ciocan vor deveni părinți? Ce a publicat tânăra

Momente de coșmar pentru un turist american pe Aeroportul Otopeni: „Cel mai prost aeroport din Europa”. Chinurile prin care au trecut străinul și alți zeci de pasageri

Câte pisici sunt în imagine? Puține persoane reușesc să dea răspunsul corect


Cookies