Iata cateva alimente pe care le consumi zilnic dar care iti pot provoca teribila boala.
1. Alimentele afumate, murate, sau foarte sarate
Produsele precum carnatii, sunca si salamurile contin foarte multa sare si grasimi, iar muraturile sunt suprasaturate cu sare. Consumul acestor alimente creste substantial riscul de cancer colorectal si de cancer al stomacului.
2. Toate produsele din categoria „dieteticelor”
Produsele dietetice, inclusiv alimentele congelate sau alimentele preambalate etichetate drept „dietetice” sau „cu continut redus de grasimi”, adica si bauturile dietetice, sunt indulcite cu aspartam, un indulcitor artificial periculos.
3. Popcornul la microunde
Pungile de popcorn la microunde contin un produs chimic numit acid perfluorooctanoic (PFOA), o toxina intalnita si in teflon. Potrivit unui studiu realizat recent de Universitatea din California, PFOA a fost corelata cu problemele de infertilitate la femei.
4. Fructele de provenienta non-organica
Fructele de provenienta non-organica pot fi contaminate cu pesticide foarte periculoase, printre care si atrazina, tiodicarbon si organofosfati, dar si ingrasaminte cu continut ridicat de azot.
Atrazina este interzisa in majoritatea tarilor europene, dar este permisa inca in SUA. Potrivit cercetarilor stiintifice, atrazina determina in primul rand disfunctii ale aparatului reproducator.5. Chipsurile de cartofi ambalate
Chipsurile de cartofi vandute in comert sunt bogate in grasimi si calorii, asa ca predispun la ingrasare. Un studiu publicat in Jurnalul de Medicina New England a constatat ca chiar si numai 30 g de chipsuri pe zi pot induc o crestere medie in greutate cu 2 kg pe an.
Pe langa faptul ca abunda in grasimi trans ce determina cresterea colesterolului, chipsurile contin si foarte mult sodiu, fiind astfel nocive si pentru tensiune.