Gogosarul are avantajul de a fi foarte carnos si zemos, avand o coaja subtire si multa pulpa. Este mai hranitor si mai plin de nutrienti decat ardeiul.
El este bogat nutritiv, oferind organismului cantitati semnificative de vitamina C, de vitamina A, de vitamina B6, de betacaroten, de vitamina K, de fosfor, de calciu, de tiamina, de acid folic, de magneziu, de cupru si fiind o sursa foarte buna de fibre, potrivit site-ului nutritiondata.self.com.
Detine o cantitate scazuta de calorii.Gogosarul rosu a fost remarcat ca fiind mai eficient decat celelalte soiuri de ardei gras, in protectia impotriva bolilor de inima, datorita concentratiei mari de nutrienti. Flavonoidele pe care le contine impiedica formarea cheagurilor de sange, fapt care duce la scaderea accidentelor vasculare si a atacurilor de cord.
Prin vitamina C pe care o contine, gogosarul are un rol important de protejarea oaselor, cartilajelor, dintilor si gingiilor. Cresterea oaselor si mentinerea sanatatii pielii sunt favorizate de vitamina A, gogosarul fiind astfel recomandat in alimentatia copiilor. in plus, vitamina C ne protejeaza de infectii si faciliteaza absorbtia fierului din legume, precum si accelerarea procesului de cicatrizare. Gogosarul rosu contine vitamina B2 cu rol de reparator in tesuturi si care ajuta si la formarea globulelor rosii.
Sursa: CapLimpede.ro
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro