Există numeroase leacuri băbești pentru îmbunătățirea vederii, însă nu toate dintre acestea sunt și eficiente. Află din rândurile de mai jos mituri despre leacurile băbești pentru problemele cu ochii!
Dr. Monica Pop a vorbit în cadrul unei emisiuni TV despre leacurile băbești pentru problemele cu ochii.
Leacuri băbești pentru problemele cu ochii
Ceaiuri la nivelul suprafeței oculare
Un mit pe care foarte multe persoane îl cunosc este folosirea ceaiurilor de mușețel sau alte tipuri la nivelul suprafeței oculare. Pe lângă ceaiurile care sunt total nocive pentru ochi deoarece accentuează o patologie, se mai numără și produse precum piperul, sarea, picăturile de alaun, castravetele. Astfel, este recomandat, indiferent de afecțiune, să se consulte cât mai rapid un
“Toate ceaiurile sunt nocive. Mușețelul, un mediu de cultură foarte bun pentru microbii saprofiți de pe suprafața oculară care pot accentua foarte tare o patologie. Nu mai vorbim de piper, sare, picături de alaun, castravete. Sunt situații în care oamenii și-au pierdut vederea din asemenea motive, nu-și dau seama că sunt niște greșeli enorme.
Citește și: Care sunt cele mai frecvente afecțiuni oftalmologice
Citit la lumină slabă
Cititul la lumină slabă supune ochii la un efort mult prea mare și, astfel, nu este sub nicio formă recomandat.
Așadar, fiecare persoană care își dorește să citească, trebuie să facă acest lucru la o lumină cât mai bună, fără să facă economie la lumină.Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
“În orice caz, bine nu face. Este de dorit ca fiecare persoană care citește s-o facă la o lumină bună, și sfatul meu este ca atunci când folosesc ochii să nu facă economie la lumină, pentru a nu supune ochiul la efort”,
a mai precizat ea.Lucru la calculator
Majoritatea oamenilor sunt de părere că lucrul la calculator poate strica vederea, însă este doar un mit. Într-adevăr, lucrul la calculator trebuie făcut corespunzător dacă persoana în cauză este purtătoarea unui viciu de refracție, însă trebuie să aibă in vedere faptul că, dacă se uită fix în monitor, clipitul devine mai rar. Din această cauză, apare tendința de uscare a ochilor și, astfel, trebuie să aibă la îndemână o sticluță cu ser fiziologic pentru a o folosi de fiecare dată când simt nevoia.
“Lucrul la calculator nu strică ochiul, este un mit, dar trebuie ținut cont de un lucru. În primul rând, lucrul la calculator trebuie făcut corespunzător dacă persoana respectivă este purtătoarea unui viciu de refracție. Omul clipește de vreo 15 ori pe minut, așa este normal, dacă se uită fix in ceva, clipitul este mai rar și atunci este o tendință spre uscarea ochilor și, din acest motiv, trebuie să aibă o sticluța cu ser fiziologic alături, nimic altceva, și să pună din oră în oră, la două ore, când simte nevoia”,
Citește și: Cum te obișnuiești cu lentilele de contact: 5 sfaturi
Ajută sau nu morcovii la îmbunătățirea vederii
În realitate, morcovii nu ajută la îmbunătățirea vederii, însă conțin numeroase vitamine benefice atât pentru copii, cât și pentru adulți.
“Nu ajută la nimic. Este foarte bine ca orice copil și orice om să mănânce legume și fructe, dar nu are nicio legătură cu îmbunătățirea vederii”, a mai spus ea.
Exerciții pentru îmbunătățirea vederii
Exercițiile pentru recuperarea vederii la copii care au deficiențe sunt valabile exclusiv până la vârsta de 6 ani. Astfel, fiecare copil trebuie să facă o vizită la medicul oftalmolog la vârsta de 3 ani, sau maxim 4 ani, deoarece există patologii oftalmologice care trebuie operate din primele zile de la naștere, pentru ca respectivul copil să aibă șansa de a rămâne cu o vedere bună.
“Există exerciții pentru recuperarea vederii la copii care au deficiențe, dar care sunt valabile exclusiv până la vârsta de 6 ani, după care nu mai pot recupera nimic. Orice copil trebuie dus la un consult oftalmologic la vârsta de 3 sau maxim 4 ani. Trebuie să meargă la medicul oftalmolog pentru că sunt patologii oftalmologice care trebuie operate din primele zile de la naștere, pentru ca acel copil să aibă șansă de a rămâne cu vederea”, a încheiat ea.
Citește și: Cum să scapi de ochii obosiți. 3 trucuri de care să ții cont