Leacuri babesti pentru tuse.  Au un efect mult mai bun decat medicamentele

Leacuri babesti pentru tuse.  Au un efect mult mai bun decat medicamentele
Leacuri babesti pentru tuse.  Au un efect mult mai bun decat medicamentele

Pentru a scapa de tuse, cel mai cunoscut leac este siropul de ridiche neagra.

Este recomandat si copiilor, pentru orice fel de tuse.  Pentru a-l prepara este sufficient sa speli o ridiche neagra, sa o scobesti putin sis a pui in scobitura miere de albine. Se lasa de seara pana dimineata, apoi ia o lingurita din acest amestec  de trei-patru ori pe zi. Pe masura ce se consuma siropul, scobitura se umple din nou cu miere pana ce coaja de ridiche incepe sa se stafideasca.

Ca sa isi faca efectul, conditia este sa nu mananci si sa nu bei nimic cu o jumatate de ora inainte si nici dupa ce iei siropul.

Bunicile noastre mai tratau tusea cu ceai de ceapa. Ia o ceapa, spal-o si zdrobeste-o cu tot cu coaja si pune-o apoi la fiert, timp de 10 minute in 300 ml de apa. Dupa ce se raceste acest decoct, indulceste-l cu miere de albine si bea din el de mai multe ori de-a lungul zilei.

O alta bautura sanatoasa care potoleste crizele de tuse, este shodo-ul. Pentru aceasta adauga o lingura de miere poliflora si un galbenus de ou intr-un pahar de lapte cald. Amesteca bine si shodo-ul este gata. Acesta calmeaza tusea si diminueaza inflamatiile cailor respiratorii.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Chiar si banala mamaliga, poate vindeca tusea. 

Se prepara o mamaliga normala, se lasa sa se raceasca putin, apoi se pune intr-un prosop. Se unge pieptul cu grasime pentru a fi un bun conductor, apoi se aplica mamaliga cat de fierbinte poate suporta pielea.  In loc de mamaliga, poti folosi si sare grunjoasa infierbantata. De asemenea, tusea mai poate fi calmata si combatuta cu comprese de hrean proaspat. Razuieste hreanul, pune-l intr-un prosop si aseaza compresa pe piept si apoi pe spate.
Vei simti o senzatie de caldura care-ia trebuie sa-I rezijti cat mai mult.

Un alt remediu naturist pentru tuse este, pasta cu usturoi. Pentru aceasta piseaza 4 catei de usturoi si amesteca-I cu o lingura de miere si un varf de lingurita de praf de ardei iute. De cate ori simti nevoia, ia cate o lingurita din acest amestec. Mai poti apela la inhalatiile cu uleiuri esentiale, musetel, levantica sau cimbru, la ceaiul de ghimbir sau de salvie.

Putin stiu ca tusea seaca mai poate fi calmata cu o bautura fierbinte pe baza de cacao sau cu ciocolata amaruie.  Teobromina, substanta prezenta in boabele de cacao, dezactiveaza  activitatea nervului responsabil in creier pentru refluxul  tusei.

Daca te doare gatul in schimbul bomboanelor mentolate pentru dureri in gat, poti apela la gargara cu apa si sare sau la gargara cu miere si otet de miere, diluate in apa calda.



##VIDEO22497##



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Rețeta pentru Babka Trojniak, desertul preparat de Elwira Petre. “Un fel de chec, dar în 3 culori, ușor de pregătit.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies