Vrei să te lași de fumat și nu reușești? Descoperă în acest articol câteva modalități prin care poți combate acest viciu.
Fumatul este
Sunt însă și alte persoane care își doresc să renunțe la fumat și fac demersuri în privința acestui lucru, chiar dacă le este foarte greu.
Dacă totuși ai aruncat toate pachetele de țigări de mai multe ori, nu ai mai ieșit în oraș de teama de a nu fi influențat de prietenii tăi fumători, ți-ai anunțat toată familia că renunți la țigări, ți-ai stabilit o dată fixă pentru acest lucru și tot nu ai reușit, descoperă în continuarea articolului câteva leacuri băbești care poate vor da rezultate și te vor ajuta să scapi de acest viciu.
Leacuri bătrânești pentru fumat
Lemn dulce
De fiecare dată când simți pofta de a băga o țigară în gură, încearcă să ai la îndemână o bucată de lemn dulce drept înlocuitor.
Florea-soarelui
Poți să începi să mănânci semințe de floarea-soarelui ori de câte ori simți nevoia de a fuma. Este o alternativă mult mai sănătoasă, iar dacă repeți acest obicei, îți va tăia pofta de tutun.
Ghimbir
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Ghimbirul este recomandat a fi consumat în primele zile după ce nu ai mai fumat, când apare sevrajul. Trebuie să ții cont totuși că are un gust destul de iute, așa că ar trebui să încerci cu cantități mai mici la început.
Usturoiul
Usturoiul este o legumă care nu ar trebui să lipsească din alimentația fiecăruia dintre noi, indiferent că suntem fumători sau nu. Acesta are o mulțime de beneficii pentru sănătate. Pentru a te ajuta să te lași de fumat este bine să îl consumi crud.
Mierea de albine
Există anumite studii care dovedesc faptul că mierea de albină reduce nivelul de nicotină din organism. De asemenea, consumată dimineața pe stomacul gol, ajută la întărirea sistemului imunitar și taie pofta de fumat.
Cum să renunți mai ușor la acest viciu
Citește și: 8 metode de a combate fumatul
Scapă de tot ce ține de fumat
Este foarte important ca atunci când vrei să renunți la acest viciu să elimini din viața ta toate elementele ce reprezintă o tentație. Așadar, aruncă toate pachetele de țigări, brichetele, scrumiera și încearcă pe cât posibil să nu mai cumperi altele.
Comportă-te ca un nefumător
Psihologii și specialiștii în domeniu consideră faptul că modul tău de a gândi influențează foarte mult acțiunile tale. De asemenea, atunci când te comporți într-un anumit fel, automat devine o rutină și începi să crezi în acel obiectiv. Încearcă să îți formezi o rutină care să te ajute să te comporți ca un nefumător. Înlocuiește țigara de la cafea cu un biscuit dietetic, ocupă-ți timpul din pauze cu alte activități recreative care te pot ajuta și încearcă să nu te mai comporți ca un fumător.
Implică-ți familia și prietenii în acest proces
Spune-le tuturor că te lași de fumat și roagă-i să te ajute în acest proces anevoios. Susținerea celor din jur este foarte importantă și în momentul în care le spui tuturor că te lași de fumat vei simți automat o presiune de a-ți respecta promisiunea.
De ce e important să vorbești cu un medic înainte de a încerca substitute ale țigărilor
Citește și: 5 Metode simple pentru a renunța la fumat
Există diferite produse care funcționează drept substitute ale țigărilor. Acestea pot fi sub formă de bandaje, gumă de mestecat, pastile, diferite tipuri de sprayuri care se administrează nazal sau inhalant, picături, plasturi etc. Este foarte important însă ca administrarea lor să se facă doar cu recomandarea medicului. Aceste produse nu conțin nicotină, dar funcționează prin intermediul unor substanțe care înlocuiesc nicotina și îi asigură astfel corpului doza de nicotină, dar fără a fuma.
Unele dintre ele pot provoca apariția unor stări de stres sau de anxietate și pot avea și alte efecte adverse. De aceea, este foarte important să consultați sfatul unui specialist înainte de a le folosi.