Amigdalele umflate pot fi acute, recurente sau cronice. Însă știați cum le puteți vindeva prin intermediul leacurilor bătrânești?
Aflați din rândurile următoare care este mai exact motivul pentru care se umflă amigdalele, dar și care sunt simptomele acestora. În plus, descoperiți și doar câteva dintre leacurile bătrânești pe care le puteți folosi pentru a scăpa de amigdalele umflate.
De ce se umflă amigdalele
De obicei, amigdalele se umflă din cauza unor infecții apărute în zona lor.
Cu toate acestea, amigdalele sunt copleșite uneori de bacterii și viruși, motiv pentru care se umflă și se inflamează. Acestea apar frecvent la copii. Există trei tipuri de amigdale, iar acestea sunt următoarele:
Amigdalit ă acută – Acolo unde simptomele pot dura cu până la 3-4 zile sau chiar până la 2 săptămâni.
Amigdalită recurentă – Atunci când obișnuiți să aveți amigdalitele umflate de mai multe ori pe an.
Amigdalită cronică – Atunci când aveți o infecție a amigdalelor pe termen lung.
Citeste si: Când se bea ceaiul verde? 2 căni pe zi sunt suficiente ca să te bucuri de beneficiile lui
Simptomele apărute în cazul amigdalelor umflate
Atunci când vine vorba despre amigdalele umflate, putem include și simptomele frecvente precum: amigdalele umflate dureroase, durere în gât, dificultăți la înghițire normală, ganglioni limfatici sensibili pe laturile gâtului, roșeață în jurul amigdalelor și gâtului, febră sau frisoane, înveliș alb sau galben pe amigdale, dureros vezicule sau ulcere pe gât, modificări ale capacității de a vorbi, pierderea vocii, dureri de cap, dureri la nivelul urechilor și gâtului și respirație urât mirositoare.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Ce poți să mănânci când te doare stomacul
Leacuri b ătrânești pentru amigdale umflate
Apa sărată
Unul dintre cele mai bune și cunoscute leacuri bătrânești folosite pentru amigdalele umflate este atunci când se face gargară cu apă caldă, sărată. Astfel, apa caldă va avea un efect
Pentru a beneficia de un astfel de leac, tot ce trebuie să faceți este să amestecați o linguriță de sare într-o cană cu apă caldă și să faceți gargară. Puteți repeta acest proces cât mai des, pentru o recuperare rapidă.
Busuiocul
Un alt remediu benefic pentru amigdalele umflate, îl reprezintă și busuiocul, datorită proprietăților sale antivirale și antiinflamatoare pe care le deține. Iar datorită faptului că deține calități vindecătoare și calmante, busuiocul va ajuta la reducerea umflăturilor, a durerilor, dar și la accelerarea procesului de vindecare.
Pentru a beneficia de un astfel de leac, trebuie doar să adăugați 10-12 frunze de busuioc, la o cană și jumătate de apă, pe care le veți fierbe timp de aproximativ 10 minute, pentru ca mai apoi să le strecurați și să
adăugați sucul de la o lămâie. Opțional, puteți adăuga și o linguriță de miere sau 2 grame de piper negru pentru a-l condimenta. Acest amestec se bea de trei ori pe zi, timp de 2-3 zile.Citeste si: Leacuri bătrânești pentru urechi înfundate
Scorțișoara
Scorțișoara este cea care se poate utiliza, conform doctorului Ashutosh Gautam, care este manager de operații clinice și coordonare la Baidyanath, pentru tratarea amigdalitei umflate. Scorțișoara este bogată în proprietăți antimicrobiene și poate reprima creșterea bacteriilor, dar și a altor microorganisme aflate în amigdale. Prin intermediul acestui leac, se vor reduce umflăturile, durerile și inflamațiile.
Pentru a beneficia de un astfel de leac, trebui doar să adăugați o linguriță de scorțișoară într-un pahar cu apă fierbinte și să o amestecați cu două lingurițe de miere. Conținutul se bea încet, cât timp este cald, de 2-3 ori pe zi, timp de o săptămână.
Curcuma
Curcuma deține nenumărate calități antiinflamatorii și antiseptice puternice, care poate combate și amigdalele umflate, iar totodată poate ameliora simptomele de iritare. Astfel, veți scăpa de inflamație și durere, mai ales dacă veți consuma băutura înainte de culcare.
Pentru a beneficia de un astfel de leac se recomandă să consumați o cană de apă fierbinte, în care ați adăugat o linguriță și jumătate de turmeric și o jumătate de linguriță de sare. Se consumă atât dimineața, cât și seara. În același timp, ați putea să preparați și o băutură alcătuită dintr-o linguriță de pudră de curcuma și un vârf de piper negru măcinat la un pahar de lapte cald, pe care să o consumați noaptea, timp de 2-3 zile, pentru a accelera procesul de vindecare.
Oțetul
Oțetul este cel care se folosește cel mai des, în România, sub formă de leac bătrânesc împotriva amigdalelor umflate, dar și a răcelilor. Acesta se folosește separat și se masează gâtul. Se poate folosi și în combinație cu cartofi, atunci când veți rade un cartof, pe care-l veți pune într-un tifon și-l veți stropi cu câteva picături de oțet, pentru a-l ține la gât, timp de câteva minute. Puteți scăpa de amigdalele umflate, dacă veți face asta în fiecare zi timp de câteva zile.