Leacuri bătrânești pentru infecții urinare

leacuri batranesti pentru infectii urinare
Leacuri bătrânești pentru infecții urinare

Infecțiile urinare apar în special din cauza bacteriilor. Însă știați că puteți scăpa de acestea folosind și anumite leacuri bătrânești?

Aflați din rândurile următoare care sunt mai exact motivele pentru care apar infecțiile urinare, dar și care sunt simptomele care vin, odată cu acestea. În plus, descoperiți și doar câteva dintre leacurile bătrânești care vă pot ajuta să combateți infecțiile urinare.

 

De ce apar infecțiile urinare

Infecțiile urinare sunt mai exact reprezentate de inflamații care apar la nivelul tractului urinar.

Acesta este și motivul pentru care mai poartă denumirea și de „infecții ale tractului urinar”. Cauzele apariției acestor inflamații sunt multe, însă principala ține de faptul că își fac simțită prezența bacteriile.

Aceste bacterii pătrund în tractul urinar prin uretră și se găsesc în anumite zone, acolo unde se dezvoltă și încep să provoace inflamații urinare. Ținând cont de faptul că tractul urinar este alcătuit din vezica urinară, uretra, uretere și rinichiul, infecțiile urinare pot fi de trei feluri:

Uretrită  – reprezintă infecția tractului urinar inferior, care se găsește în uretră. Este una dintre cele mai des întâlnite infecții urinare, în special la bărbați. Poate apărea și la femei, însă foarte rar.

Cistită  – reprezintă, de asemenea, o infecție a tractului urinar inferior care se găsește de această dată, la nivelul vezicii urinare. Această infecție urinară apare cel mai des la femei, însă poate să apară și la bărbați.

Pielonefrit ă  - reprezintă o altă infecție a tractului urinar, însă superior, care este găsită la nivelul rinichilor. Această infecție poate apărea din cauza cistitelor care nu au fost tratate când trebuie și cum trebuie. Astfel, bacteriile sunt cele care merg din vezica urinară spre rinichi, provocând inflamații în respectiva zonă. Aceasta se regăsește în special la femei, iar deși este o formă mai severă de infecție urinară, se întâlnește destul de rar.

Din cauza faptului că anumite persoane sunt expuse la anumiți factori declanșatori, acestea sunt mut mai expuse la infecțiile urinare, în comparație cu alte persoane. Printre acești factori declanșatori se numără și:

  • contactul sexual neprotejat
  • femeile care sunt la premenopauză sau menopauză
  • femeile însărcinate
  • igiena intimă necorespunzătoare
  • folosirea toaletelor publice
  • administrarea de anticoncepționale sau steroizi
  • continența( abținerea) urinară
  • înaintarea în vârstă
  • constipațiile
  • spălături intravaginale frecvente
  • utilizarea diafragmei ca metodă de contracepție
  • utilizarea cateterului urinar
  • imunitate slăbită
  • prostatită (la bărbați)
  • purtarea de lenjerie intimă sintetică sau pantaloni foarte strâmți
  • hidratarea insuficientă

de ce apar infectiile urinare

Citeste si: 5 leacuri bătrânești pentru durerea în gât. Le poți folosi pentru întreaga familie

 

Care sunt simptomele infecțiilor urinare

În funcție de tipul infecției urinare, simptomele apărute pot fi diverse, însă toate sunt destul de deranjante. În cazul în care vă confruntați cu o cistită sau cu o uretrită, pot apărea și simptomele:

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

  • micțiuni dese și în cantități mici
  • senzație de usturime sau durere în timpul urinării
  • urină închisă la culoare, tulbure și cu miros urât( înțepător)
  • dureri apăsătoare în zona pelvină (la femei)
  • prezența sângelui în urină

Însă dacă vorbim despre infecțiile  urinare renale, atunci simptomele pot fi mai grave: dureri la nivelul spatelui, dar și sub torace, stări de greață, vomă, frisoane sau febră peste 38 de grade Celsius.

care sunt simptomele infectiilor urinare

Citeste si: Ce leacuri bătrânești te ajută să scapi de tusea seacă

 

Leacuri b ătrânești pentru infecții urinare

Merișoare

Unul dintre cele mai eficiente leacuri bătrânești pentru infecțiile urinare sunt merișoarele. Acestea se pot consuma atât proaspete sau uscate, cât și sub formă de suc sau  ceai de merișor. Astfel, va opri dezvoltarea bacteriilor și va contribui la prevenirea și combaterea infecțiilor urinare.

Pentru a preveni apariția cistitei, dar și a pietrelor la rinichi, merișoarele ar trebui să fie consumate în mod regulat, împreună cu o hidratare pe măsură. Pe lângă asta, merișoarele contribuie și la întărirea sistemului imunitar, luptă împotriva bacteriilor și reduce astfel, inflamațiile, aflându-se printre cele mai puternice surse de antioxidanți.

Ceai de mușețel

Și ceaiul de mușețel se află printre preferințele persoanelor care se confruntă cu infecții urinare, fiind unul dintre cele mai vechi leacuri bătrânești pentru astfel de infecții. Ceaiul de mușețel ajută la ameliorarea simptomele apărute în urma infecțiilor urinare, având efect antiinflamator, antibacterian, antioxidant, antiseptic, dar și diuretic.

Prin urmare, pentru a calma durerile cauzate de inflamațiile tractului urinar, tot ce ar trebui să faceți este să încercați și varianta  ceaiului de mușețel. Iar în cazul femeilor care suferă de cistită, acestea pot încerca și băile de șezut cu infuzie concentrată de mușețel. Acestea sunt recomandate, deoarece aburii degajați contribuie la combaterea inflamației.

remedii naturiste pentru infectiile urinare

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Citeste si: Ce se pune pe piept când ești răcit

Ceai de cozi de cireșe

Cozile de cireșe sunt cele care ne oferă organismului o cantitate bogată de substanțe nutritive. Atunci când sunt consumate sub formă de ceai, cozile de cireșe se află și ele printre cele mai eficiente leacuri bătrânești pentru infecțiile urinare. Ceaiul de cozi de cireșe curăță rinichii, susține funcționare tractului urinar, are efect diuretic și stimulează eliminarea retenției de lichide din organism.

Pentru a scăpa de infecțiile urinare, tot ce ar trebui să faceți este să beți zilnic, câte trei căni de  ceai de cozi de cireșe , timp de o lună. Trebuie să țineți cont totuși, dacă vă aflați în timpul sarcinii sau al alăptării, acest ceai trebuie consumat cu moderație.

Ceai de urzică

Dacă veți începe o cură cu ceai de urzică, și timp de doar o săptămână, veți putea observa că este un remediu naturist foarte bun, pentru ameliorarea infecțiilor urinare. În special, datorită faptului că urzica deține nenumărate proprietăți diuretice și detoxifiante, ajutând astfel la curățarea organismul de toxine și microbi.

Prin urmare, ceaiul de urzică este cel care acționează sub formă de diuretic, ajută la drenarea lichidelor, stimulează urinarea frecventă, mărind totodată și volumul de urină și stimulează eliminarea bacteriilor, dar și a agenților patogeni din tractul urinar.

La fel ca în cazul consumului de ceai de cozi de cireșe, și consumul ceaiului de urzică este contraindicat dacă vă aflați în perioada sarcinii.

infectii urinare

Citeste si: Leacuri pentru a te lăsa de fumat



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Leacuri bătrânești pentru amigdale umflate

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies