Varicela, sau cum este cunoscută în popor drept vărsat de vânt, este o boală extrem de contagioasă și afectează, în cele mai multe din cazuri, copiii. Afecțiunea provoacă iritații la nivelul pielii, ce produc senzație de mâncărime.
Cu toate acestea, pacientul poate avea mai multe simptome care să îi confere o stare de sănătate precară.Chiar
Care sunt simptomele vărsatului de vânt
Citeste si: De ce este important să-ți faci anual analizele și cum te pot ajuta abonamentele medicale private
În cele mai multe cazuri, persoana care suferă de această boală poate avea febră și dureri de cap, chiar înainte de apariția erupției, dar și după câteva zile. De asemenea, printre simptomele varicelei se numără și lipsa poftei de mâncare, dureri în gât și stare generală de rău. Din fericire, această afecțiune nu este una foarte gravă și este cât mai bine să facem varicelă atunci când avem, o vârstă fragedă.
Cum combatem vărsatul de vânt
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: Cura de detoxifiere toamna. Principii generale, beneficii, idei de meniu sănătos
Cea mai neplăcută problemă atunci când o persoană suferă de vârsat de vânt este mâncărimea generată de bubițele apărute pe corp. Situația dificilă este aceea că trebuie evitat pe cât se poate scărpinatul. De aceea, este necesar să apelăm la remedii naturiste, pentru a ameliora mâncărimea. Făina de ovăz este foarte utilă în acest caz. Tot ce trebuie să faceți este să adăugați aproximativ o cană de făină de ovăz măcinată fin, în apa caldă din cadă. După ce se înmoaie în apă, fulgii de ovăz ajută pielea să diminueze sennzația de usturime și arsură. De asemenea, loțiunea de corp pe bază de ovăz este o altă variantă benefică pentru piele. Mai mult, un alt aliment care face foarte bine în cazul erupțiilor de pe corp, provocate de vărsatul de vânt, este mierea. Pentru o recuperare mai rapidă, pielea trebuie unsă cu miere.
Bicarbonatul de sodiu, aliatul perfect împotriva mâncărimii
Nu mai este un secret că este esențial ca toată lumea să aibă bicarbonat de sodiu în gospodărie. Acest ingredient are numeroase beneficii, atât în bucătărie, cât și în domeniul cosmetic sau farmaceutic. În acest caz, bicarbonatul de sodiu reduce senzația de mâncărime. Pentru a diminua disconfortul, o baie caldă, în care se adaugă 2 linguri de bicarbonat de sodiu, vă va ajuta să scăpați de mâncărimea excesivă.
Cum împiedicăm apariția cicatricilor, cauzate de vărsatul de vânt
Uleiul de santal reprezintă un ingredient natural foarte benefic. Tot ce trebuie să faceți este să Aplicați ulei de lemn de santal din prima zi a apariției erupției cutanate, până când crustele încep să cadă. Această modalitate este de ajutor pentru reducerea cicatricilor, care apar în urma problemelor cauzate de varicelă. De asemenea, ceaiul făcut din plante ușor sedative, precum mușețel sau gălbenele. Aceste ceaiuri, consumate de mai multe ori pe zi, pot fi un leac foarte util împotriva afecțiunii vărsatului de vânt.
Alimentele benefice împotriva vărsatului de vânt
Citeste si: Cum se manifestă alergia la ambrozie. “Se înfundă nasul dintr-o dată şi apar strănuturi repetitive”
Atunci când starea de sănătate este precară, trebuie să fim foarte atenți la alimentație. De aceea, este necesar ca mâncarea să fie bogată în vitamine. Supa de morcov și coriandru este o alegere foarte bună, deoarece ajută la accelerarea procesului de vindecare, datorită proprietăților antioxidante. Pentru o porție de supă, aveți nevoie de 100 g de morcovi și 60 g de coriandru. Trebuie să tăiați ingredientele și să le fierbeți, iar apoi să consumați această supă în fiecare zi, pe tot parcursul afecțiunii cu vărsat de vânt.